A Győri ETO KC akadémiai csapatai négy mérkőzést játszottak 2023. október 2-8. között. A vezetőedzők elégedetten értékelték a mutatott formát, hiszen három győzelmet szállítottak csapataink.

Az Akadémia 1 az NBII-ben nehéz találkozón tudott nyerni.

„Mindig presztízs egy olyan mérkőzés, amelyen az ellenfél csapatát alkotó játékosok nagyrésze a volt ETO-s utánpótlásból került ki. A megszokott gyors játékunkat mutattuk, de ez a gyorsaság átment kapkodásba, így sokat hibáztunk. A védekezésünkből időnként hiányzott a tudatosság, amely a mérkőzés hajrájára megváltozott. Nagyon nehéz volt az VKL SE passzív játékához alkalmazkodnunk” – értékelt Kun Attila vezetőedző.

NB II Női-A csoport, 5. forduló

2023.10.08.

Kulturális és Sportközpont, Ikrény

VKL SE Győr - Győri ETO KC: 27-31 (13-15)

 

Az U17-es I. osztályú bajnokságban rangadó várt az Akadémia 2-es együttesre a Kozármisleny ellen.

„A baranyaiak is jól indultak a pontvadászatban, így fontos volt, hogy milyen eredményt érünk el ellenük. Az előzetes várakozásnak megfelelően izgalmas csatát vívtunk. Az mérkőzés elején nehezen találtuk meg a megfelelő játékritmust. Amikor megtaláltuk, az előnyünket folyamatosan növeltük, de a vendégek egy pillanatra sem adták fel. A második félidő közepén, egy kicsit csökkent a koncentrációnk, pillanatok alatt felzárkózott ellenfelünk, de szerencsére, bár két időkérés kellett hozzá, rendeztük a sorokat és várjuk a további kihívásokat” – értékelt Kerékgyártó Zsolt.

U17 I. osztály, nyugati csoport, 5. forduló

2023.10.05.

Magvassy Mihály Sportcsarnok, Győr

Győri ETO KC – Kozármisleny: 31-25 (15-10)

A Győr-Moson-Sopron vármegyei felnőttbajnokságban egygólos vereséget szenvedett Akadémia 2.

„Tanulságos mérkőzést játszottunk. Az első félidőben rengeteg hibát követtünk el. Természetesen a felnőtt vármegyei bajnokság más, mint egy utánpótlás verseny, itt a 15 évesek nem tudják megtörni az ellenfelet. Sajnos a mieink nem mutattak kellő alázatot az első 30 percben, így megérdemelt négygólos előnybe kerültek a hazaiak. A második félidőben úgy küzdöttünk, ahogy az elejétől kellett volna. Sajnos ekkor is követtünk hibákat, döntő pillanatokban rendszeresen rossz megoldásokat választva, de itt már nem volt gond a hozzáállással. A bajnokságból még nagyon sok van hátra, a céljaink nem változtak” – összegezte a vezetőedző.

Győr-Moson-Sopron Vármegyei Női Bajnokság – alapszakasz, 3. forduló

2023.10.08.

Hegykői Sportcsarnok, Hegykő

Soproni FAC - Győri ETO KC: 25-24 (14-10)

 

Akadémia 3-as csapatunk a Celldömölk együttesét fogadta az U19-es III. osztályú bajnokságban, ahol megszületett a szezonbeli első ETO-győzelem.

„A találkozó elején nagyon nehezen találtuk meg a góllövés lehetőségeit, lassan szőttük a támadásainkat, nem volt sikerélményünk. Ezt követően változtattunk a védekezésen, ahol ráéreztünk arra a ritmusra, amivel megindulhatunk. Szépen születtek a gólok, nagy akarással dolgoztunk és a végén mi örülhettünk. Célunk, minden meccsből ki kell hozni a maximumot” – összegezte Bordásné Horváth Marianna.

U19 III. osztály, A-csoport, 5. forduló

2023.10.08. 16:00

Győri ETO KC-Celldömölk: 27-26 (14-16)