2023. október 8-13. között a Győri ETO KC akadémiai játékosai és szakemberei közül többen képviselik klubunkat a válogatott összetartásokon. Összesen 11 kézilabdázó és 4 szakember készül a korosztályos nemzeti együttesekkel közösen.

A válogatott héten minden korosztályban edzések és felkészülési mérkőzések várnak a csapatokra.

A serdülő nemzeti csapatban a kézilabdázók közül Körmendi Lara, Hajdú Sára Róza, Takács Maja Márta, Szalai-Nagy Zita, Tőkés Lilla és Tagai Virág kapott meghívót. A szakmai stábot pedig Kun Attila szövetségi kapitányként, míg Csendes Dávid erőnléti trénerként lesz jelen a Győri ETO KC akadémiájáról.

„A serdülő válogatottnál minden összetartáson az a cél, hogy próbáljuk kialakítani a keretet, ezért mindig hívunk olyan játékosokat, akiket még nem ismerünk. Ezen célok megvalósulása mellett még a képzés és egy alaptaktika kialakításán lesz a hangsúly, így játsszuk majd a tesztmérkőzéseket. Próbáljuk egységesíteni a technikai és a taktikai elemeket. Csütörtökön és pénteken a szlovák válogatott ellen játszunk Győrben” – nyilatkozta Kun Attila.

A női junior válogatottba meghívást kapott Farkas Júlia és Farkas Eszter is. Az ifjúsági válogatottban játékosként Varga Dalma, Rédecsi Polett és Szár Evelin, a szakmai stábban pedig Borbély Tamara fizioterapeutaként és Ruppert Bálint erőnléti edzőként képviseli klubunkat. Az összetartás hetének kezdőprogramja a Magyar Kézilabda Szövetség által október 9-én rendezett gálavacsora volt. A szövetség ekkor köszöntötte a nyáron sikereket elért utánpótlás-válogatottakat. Az Aquaworld-ben megrendezésre került eseményen a női szakágból az Európa-bajnok junior, valamint az Eb-5. ifjúsági válogatott játékosai és stábtagjai kaptak meghívást.