A Győri ETO KC Akadémia 2-es és Akadémia 3-as csapata is győzelmeket szállított a versenykiírások legutóbbi fordulójában. Bordásné Horváth Marianna és Kerékgyártó Zsolt edzők értékelték a mutatott játékképet.

Az Akadémiai 2-es alakulat ezúttal csak a vármegyei bajnokságban lépett pályára, mivel válogatott hét volt a korosztályos pontvadászatban is.

„Büszkeséggel tölt el minket, hogy sok játékosunk tagja valamelyik válogatott keretnek, de emiatt kicsit zaklatottra sikerült a felkészülésünk” – kezdte értékelését Kerékgyártó Zsolt.

„Az összecsapás előtt azt kértem a lányoktól, hogy ne foglalkozzanak semmilyen külső körülménnyel, próbálják a lehető leggyorsabb játékot játszani. Ezt a meccs nagy részében sikerült is megvalósítani, így magabiztos győzelmet arattunk” – zárta gondolatait a vezetőedző.

Győr-Moson-Sopron Vármegyei bajnokság – alapszakasz, 4. forduló

2023.október 14., 17:00

Magvassy Mihály Sportcsarnok, Győr

Győri ETO KC-Tápi Sasok: 39:13 (17-5)

 

Az Akadémia 3-as csapat két mérkőzést játszott a gyermekbajnokság legutóbbi fordulójában. A mutatott formát Bordásné Horváth Marianna értékelte.

„Minden tekintetben dicséret illeti a csapatot, mert az egész mérkőzésen végig odafigyelve, kevés technikai hibát vétve játszottakk. A játék minden elemében ellenfelünk fölé tudtunk kerekedni, főleg a második félidőben, ahol helyzetkihasználásban remekeltünk leginkább” – mondta Bordásné Horváth Marianna edző.

Országos gyermekbajnokság U15, I. osztály, 3. forduló

2023.október 14., 12:10

Köfém Sportcsarnok, Székesfehérvár

Győri ETO KC-DKKA: 35-16 (17-11)

„Ezen a mérkőzésen mindkét csapat a nyitott védekezési variációt alkalmazta. Eleinte nehezen találtuk az eredményes támadás befejezéseinket, majd ügyes labdaszerzéseinkkel egyszerűbbé tettük a gólszerzést. Külön öröm számunkra, hogy mindenki hozzá tudott tenni ezekhez a győzelmekhez, igazi csapatként működtünk” – értkelt az edző.

Országos gyermekbajnokság U15, I. osztály, 3. forduló

2023.10.14., 15:25

Székesfehérvár, Köfém Sportcsarnok

Motherson Mosonmagyaróvár-Győri ETO KC: 20-30 (10-16)