A Győri ETO KC Akadémia 1-es csapata kétgólos győzelemmel, míg az Akadémia 2-es alakulat vereséggel zárt a korosztályos bajnokság legutóbbi fordulójában Budaörsön. A lejátszott mérkőzések után Kun Attila és Kerékgyártó Zsolt vezetőedzők összegezték a tapasztalatokat.

Az Akadémia 1-es alakulat nagy csatában győzte le a Moyra-Budaörs Handball együttesét.

„Alaposan felkészültünk az ellenfél 3:3-as nyitott védekezéséből, amelyet a korábbi mérkőzésein alkalmazott. Ellenünk ez a figura nem tudott működni, mert a csapatunk a sokat gyakorolt taktikai variációknak megfelelően szépen átjátszotta a védelmet. Az egész mérkőzést uraltuk és irányítottuk, minden lépésükre megvolt a válaszunk. Nagy csata zajlott a pályán, amelyből a végén mi jöttünk ki győztesen. Természetesen vannak még hibák, amelyeket próbálunk javítani a következő rangadóig, ami a NEKA ellen lesz”– értékelt Kun Attila vezetőedző.

U19 I. osztály, Nyugati csoport, 7. forduló

2023. október 26., 16:20

Budaörsi Városi Sportcsarnok, Budaörs

Moyra-Budaörs Handball – Győri ETO KC: 33-35 (16-18)

 

Az Akadémia 2-es csapat győzelmi sorozata 6 megnyert találkozó után megszakadt.

„A mérkőzés elején a szokásos kombinatív játékunkat igyekeztük mutatni, az ellenfél leginkább a két legerősebb játékosára építette a taktikáját. A második félidő közepéig ezzel nem volt probléma, de akkor elkezdtünk többet hibázni. Ezeket a technikai pontatlanságokat a hazaiak kihasználták és átvették a vezetést” – kezdte értékelését Kerékgyártó Zsolt.

„Sajnos a játékunkban bekövetkezett hullámvölgyet nem sikerült áthidalnunk döntő szituációkban folyamatosan hibáztunk. A jövőben meg kell tanulnunk nyugodtnak maradnunk akkor is, ha nem megy jól a játék, higgadtabban kell kezelnünk az ilyen helyzeteket” – zárta gondolatait a vezetőedző.

U17 I. osztály, Nyugati csoport, 7. forduló

2023. október 26., 18:00

Budaörsi Városi Sportcsarnok, Budaörs

Moyra-Budaörs Handball – Győri ETO KC: 27-25 (13-15)