A Győri Audi ETO KC adott otthont a 2023. október 28-29. között megrendezett Akadémiai Torna első fordulójának. Az eseményen rangos mezőny gyűlt össze, hiszen akadémistáink mellett a NEKA, a DVSC Akadémia, valamint az FTC Akadémia növendékei mérték össze tudásukat.

Klubunk akadémistái az első játéknapon október 28-án az FTC Akadémia ellen kezdték meg a szereplésüket. Hajdu Sáráék végig kézben tartották a mérkőzést, így magabiztosan gyűjtötték be a két pontot.

„Sajnos az erőviszonyok nem voltak egyenlőek, mert a résztvevő csapatok közül egyedül a budapestiek érkeztek fiatalabb korosztállyal. A mérkőzés elejétől kezdve nagy iramban játszottunk, amit nem bírtak a ferencvárosiak, így magabiztos győzelmet arattunk” – kezdte értékelését Kerékgyártó Zsolt vezetőedző.

Győri ETO Akadémia - Ferencváros Akadémia 38-22 (23-10)

Győri Audi ETO KC: Tőkés Lilla 1, Flaskár Emma 2, Szakács Vivien 1, Körmendi Lara, Somogyi Lilla 3, Köteles-Baunok Ivett 1, Baracskai Liza 3, Tagai Virág 2, Lakos Nikoletta 2, Czifra Fruzsina, Horváth Berta, Szalai-Nagy Zita 5, Takács Maja Márta 7, Léránt Eszter 3, Hajdu Sára Róza 7, Kányai Villő 1

A második játéknap első mérkőzésén Kerékgyártó Zsolt és Pigniczki Krisztina fiataljai a NEKA ellen léptek pályára, és a kezdeti hullámvölgy ellenére végül újabb sikert könyvelhettek el Takács Majáék.

„Ez már egy sokkal kiegyenlítettebb összecsapás volt. Nem kezdtünk jól, 2-6 után időt kellett kérnem, de szerencsére jól reagáltak a lányok, így egy 5-0-ás sorozattal átvettük a vezetést. Ezután fej-fej mellett haladtak a csapatok leginkább a mi előnyünkkel. A végjátékba is így érkeztünk, de azt jobban bírtuk, így szép győzelmet értünk el” – folytatta Kerékgyártó Zsolt.

Győri ETO Akadémia - NEKA 26-23 (12-10)

Győri Audi ETO KC: Flaskár Emma 4, Körmendi Lara, Pőcze-Eisenberger Anna, Somogyi Lilla 4, Baracskai Liza, Bárdos Réka, Szakács Vivien 1, Oross Tímea, Lakos Nikoletta 1, Tőre Eszter, Horváth Berta, Szalai-Nagy Zita 1, Hajdu Sára Róza 7, Takács Maja 6, Kányai Villő 2, Sarus Szófia

A harmadik, egyben utolsó párharcunkat a DVSC Akadémia csapata ellen vívtuk, ahol klubunk növendékei egy rangadóba illő találkozón megszerezték a harmadik győzelmüket is a tornán.

„Két meglehetősen elcsigázott csapat próbált kézilabdázni. Ezen a meccsen sem kezdtünk jól, nagyon sok helyzetet puskáztunk el, ami szerencsére nem volt végzetes, mert védekezésben sokáig tudtuk kompenzálni a támadásban elkövetett hibákat. A 10. percben 1-2 volt az állás, majd a félidő derekán három góllal elléptek a vendégek. Az időkérés ezúttal is jót tett a csapatnak, mert rövid idő múlva már mi vezettünk hárommal. A félidő vége megint a debrecenieknek sikerült jobban, így döntetlennel fordultunk. A második játékrészben felváltva vezettek a csapatok, de a hajrá újra nekünk sikerült jobban, így megszereztük a két pontot. Nagy örömmel kell megemlítenem, hogy az U15-ös csapatunkból a tornán részt vett játékosok maximálisan bizonyították, hogy az idősebbek között is lehet rájuk számítani. Mindhárom meccsen tudtak hozzátenni az eredményhez, és különösen az utolsó, a legszorosabb összecsapáson voltak a csapat segítségére” – zárta sorait Kerékgyártó Zsolt.

Győri Audi ETO KC – DVSC Akadémia 23-22 (10-10)

Győri Audi ETO KC: Tőkés Lilla 2, Flaskár Emma 3, Pőcze-Eisenberger Anna, Somogyi Lilla 5, Köteles-Baunok Ivett, Baracskai Liza 3, Bárdos Réka, Oross Tímea, Tagai Virág, Lakos Nikoletta, Tőre Eszter 2, Czifra Fruzsina, Horváth Berta 5, Takács Maja 2, Kányai Villő 1, Sarus Szófia