Az NBII-ben és a vármegyei bajnokságban is könnyedén győztek a Győri ETO KC akadémiai csapatai. A Kun Attila vezette Akadémia 1-es alakulat a Lipót otthonában, míg Kerékgyártó Zsolt Akadémia 2-es együttese a Fertőszentmiklós KC ellen tudott nyerni.

„Az alapszakasz első körének utolsó mérkőzését Lipóton rendezték. Az ellenfél alapjátékosai nálunk nevelkedtek, ezért mindig presztízs egy ilyen jellegű meccset játszani. Az első félidőben az irányító-beálló játékukat nehezen törtük meg, de ahogy ráéreztünk a két védő közti váltásokra, már nem okozott problémát a figura semlegesítése. Sok ziccerhibával, kissé dekoncentráltan, de sima győzelmet arattunk” – értékelt Kun Attila vezetőedző.

 

NB II női - A csoport –7. forduló

2023. november 4., 18:00

Lipóti Sportcsarnok, Lipót

Lipót Pékség – Győri ETO KC: 25-34 (13-15)

 

A legutóbbi meccset kicsit alárendeltük a következő korosztályos mérkőzésnek. Ezzel nem lebecsülve ellenfelünket, inkább beáldoztuk az összecsapást egy másik célunk érdekében. Úgy készültünk, hogy lendületből, gyors indításokat alkalmazva megnyerjük a találkozót, de ez nem teljesen sikerült. Ugyan lőttünk gyors gólokat, azonban a felállt fal ellen nem működött hatékonyan a támadójátékunk. Szerencsére mindkét félidő utolsó 10-12 percében összeállt úgy a játékunk, hogy a játékrészeket 8-2-es lerohanásokkal zártuk, így biztos győzelmet arattunk” – értékelt Kerékgyártó Zsolt vezetőedző.

 

Győr-Moson-Sopron Vármegyei Női Bajnokság – alapszakasz, 6. forduló

2023. november 5., 16:00

Magvassy Mihály Sportcsarnok, Győr

Győri ETO KC - FKC: 31-19 (18-10)