A Győri ETO KC mindhárom akadémiai csapata győzelemmel zárt a korosztályos bajnokságok legutóbbi fordulójában. Kun Attila és Kerékgyártó Zsolt vezetőedzők a siófoki mérkőzéseket, míg Bordásné Horváth Marianna edző a VKL SE elleni találkozót értékelte.

Az Akadémia 1-es csapat 20 góllal nyert a Siófok KC ellen:

„Szokásainkhoz híven nagyon felkészültünk a soron következő ellenfelünkből, ugyanis a Siófok előszeretettel játssza a 7:6 elleni játékot. Ebből nagyon sok labdát szereztünk és sorozatban lőttük az üres kapus gólokat. Egy idő után látszott, hogy mi sokkal nagyobb tempóval kézilabdázunk, mint ellenfelünk. Jól forgatva a csapatot sima húszgólos győzelmet arattunk. Dicséret illeti a csapategységet, amely már a korábbi mérkőzéseken is vitt minket előre” – értékelt Kun Attila vezetőedző.

U19 I. osztály, Nyugati csoport, 9. forduló

2023. november 16., 18:00

Munkacsarnok, Siófok

Siófok KC - Győri ETO KC: 26-46 (15-26)

Az Akadémia 2-es alakulat szintén nagyarányú győzelmet aratott Siófokon:

A várakozásnak megfelelően a mérkőzés nem tartogatott meglepetést számunkra. Lendületes játékkal tudtuk tartani az előzetesen megbeszélt terveket, ennek köszönhetően arattunk magabiztos győzelmet. Lehettünk volna pontosabbak a helyzetkihasználásban, de ilyen különbségnél nehéz folyamatosan magas szinten tartani a koncentrációt. Ezt még tanulnunk kell, mert nehezebb meccseken ebből adódhat problémánk” – mondta Kerékgyártó Zsolt vezetőedző.

U17 I. osztály, Nyugati csoport, 9. forduló

2023. november 16., 16:00

Munkacsarnok, Siófok

Siófok KC - Győri ETO KC: 22-39 (10-18)

Győzelemmel büszkélkedhet az Akadémia 3 is:

Végig vezetve, nagy csatában szereztük meg a két pontot. Szép akciókat tudtunk kivitelezni támadásban és védekezésben egyaránt. Ugyan volt néhány megingásunk a találkozó folyamán, amelyeket át kell beszélnünk, hogy tanulni tudjunk belőle” – fogalmazott Bordásné Horváth Marianna edző.

LU19 III. osztály, A csoport – 9. forduló

2023. november 16., 16:30

Kulturális és Sportközpont, Ikrény

VKL SE Győr-Győri ETO KC: 30-36 (11-17)