Javában gyűjtögette a pontokat a Győri ETO KC mindhárom akadémiai csapata a 2023. december 9-10-i hétvégén. Kerékgyártó Zsolt ezúttal megbízott vezetőedzőként győzelemre vezette az Akadémia 1-es alakulatot, majd nyerni tudott a vármegyei bajnokságban is. Bordásné Horváth Marianna Akadémia 3-as együttese pedig döntetlent játszott.

„Lezárult az NBII-es bajnokság alapszakasza, a SZESE ellen léptünk pályára az egyetemi csarnokban. Kun Attila egyéb elfoglaltsága miatt ezen a meccsen én irányítottam a lányokat megbízott vezetőedzőként. Szerencsére a csapat partner volt ebben, és nagyszerű munkával győztük le az egyetemi csapatot. Az első félidőben magas színvonalon játszottunk, a hazaiaknak nem volt ellenszerük a gyors, pontos támadásainkra és a határozott védekezésünkre. A második félidőben kicsit tompábbak voltunk, és a SZESE közelebb jött, de az utolsó tíz percben újra fel tudtuk venni a magas fordulatszámot és növeltük előnyünket” – értékelt Kerékgyártó Zsolt megbízott vezetőedzőként.

NB II női - A csoport – 10. forduló

2023. december 10., 11:00

Egyetemi Sportcsarnok, Győr

SZESE Győr – Győri ETO KC: 20-34 (10-18)

„A vármegyei bajnokságban Répcelakon játszottunk a minden igényt kielégítő, gyönyörű sportcsarnokban. A lányok komolyan vették az összecsapást és az első perctől kezdve nagy iramban játszottak, amit a hazaiak nem tudtak felvenni. El kell ismerni, hogy ez nem okozott problémát nekik, és a sportszerű közönség támogatásával ügyesen építették a saját játékukat. Nekünk sikerült néhány olyan taktikai elemet gyakorolni, amit a későbbiekben a korosztályos bajnokságban fogunk tudni felhasználni. Köszönjük a hazaiaknak ezt a hozzáállást” – értékelt Kerékgyártó Zsolt vezetőedző.

Győr-Moson-Sopron Vármegyei Női Bajnokság – alapszakasz, 11. forduló

2023. december 10., 14:00

Magvassy Mihály Sportcsarnok, Győr

Répcelak - Győri ETO KC: 24-44 (12-19)

„Az év utolsó hazai mérkőzésén szerettünk volna meglepetést okozni rutinosabb ellenfelünkkel szemben. Támadásban voltak vezéreink, a gólok számát illetően elégedettek lehetünk, viszont a védekezésben még figyelmesebben kell dolgoznunk. A végjátékban ellenfelünk 5-0-ás sorozattal átvette a vezetést, de lelkesedésünkkel döntetlenre visszahoztuk az eredményt, kis szerencsével a győztes találatra is volt esélyünk” – mondta Bordásné Horváth Marianna edző.

LU19 III. osztály, A csoport – 10. forduló

2023. december 9., 11:00

Magvassy Mihály Sportcsarnok, Győr

Győri ETO KC – KK Ajka SE: 33-33 (18-18)