Második helyezést ért el a Győri ETO KC U13-as csapata a 2023. december 9-10-én Dunaszerdahelyen rendezett Csallóköz Kupán. Emellett az U10-es és U14-es korosztály is újabb fordulót teljesített a hétvégén.

U10:

Kozma Bernadett és Kozma Adél, edzők: „A lányok lendületesen és jól játszottak az első mérkőzésen. Megmutatták az edzésen tanultakat és sok szép bejátszást, gólpasszt is láthattunk tőlük. A jó játék a következő mérkőzésen is folytatódott. A meccs után még hógolyózni is volt erejük. Köszönjük a szülők közreműködését és Fekete Kitti segítségét. A csapat nevében mindenkinek békés, boldog ünnepeket és gólokban gazdag új évet kívánunk sok szeretettel.”

Hoffmann-né Czérna Erzsébet, edző: „Folyamatosan halad előre a csapatom a megkezdett úton. Az edzésen gyakoroltak visszaköszöntek a mérkőzéseken, a kialakított helyzeteink értékesítésén még javítanunk kell. Dicséret illeti a Kislányokat!”

Horváth Tünde, edző: „U10-es ETO-Ikervár csapatunk az őszi szezonban Ajkán és Sárváron vett részt a gyermekbajnokságban. Ajkán is ügyesen szerepeltek a lányok, de a sárvári fordulóban már nagyon szépen játszottak. Összpontosítva, becsülettel, minden tudásukat bevetve felszabadultan kézilabdáztak. Igazi csapat módjára viselkedtek, mert a kispadon ülők is együtt éltek a játékkal, bíztatták társaikat. Nagyon örülök, hogy az eddigi munkánk eredményét meg tudtuk mutatni. Büszke vagyok a lányaimra.”

U13:

Móricz Anita és Molnár-Benes Alíz, edzők: „December 9-10-én az U13-as összevont csapat a Csallóköz Kupán vett részt, amelyen Szlovákia, Csehország, Magyarország fiataljai mérkőztek meg. Kifogástalan, precíz szervezés és barátságos légkör fogadott bennünket Dunaszerdahelyen. A szombati napon a Stupava csapatával kezdtünk, amely ellen magabiztos győzelmet arattunk, majd a házigazda HC DAC csapata következett, sajnos velük szemben alulmaradtunk.”

„Vasárnap a Nagymihály, és a cseh Zlín csapata következett, mindkét csapat ellen magabiztos sikert arattunk, így 3 győzelem, 1 vereség lett a mérlegünk, amivel a torna második helyét szereztük meg. A kupa legjobb kapusa csapatunk hálóőre, Mézes Amira lett.”

„Ugyan a szezon végén fáradtabbak a gyerekek, akkor is nagyon hasznos volt a torna, színvonalas mérkőzéseken, más ország kézilabdáját megismerve fejlődhettek a fiatal játékosok. A szervezők figyelmességét mutatja, hogy a szombaton születésnapját ünneplő játékosunkat, Iváncsik Naimát az eredményhirdetéskor virággal köszöntötték. Köszönjük a HC DAC egész stábjának a szervezést! Szintén köszönet illeti Konkoly Tamás és Tóth Lászlóné edzők segítségét, reméljük, hogy még részt vehetünk hasonló tornákon”

U14:

Konkoly Tamás, edző: „A lányok nagyon jól kezdték az első félidőt támadásban és védekezésben is, amely jó kapus teljesítménnyel párosult, végig vezetve tudtunk nyerni.”

Győri ETO KC I - Szigetszentmiklós NKSE-Fehér: 25-13 (12-5)

Konkoly Tamás, edző: „Nagyon jó mérkőzést játszottunk az ellenféllel, a lányok egy percig sem adták fel. Az első félidőben a védekezésünknek köszönhetően nem tudott ellenfelünk előnyhöz jutni. A második játékrészben már sok hibát követtünk el támadásban, de volt tartása a csapatnak, így szoros lett a végeredmény. Bár nem nyertünk, de ilyen mérkőzések kellenek a lányoknak, hogy tudjanak tanulni belőle – dicséret illeti őket.”

Pc Trade SZNKE I – Győri ETO KC I: 25-23 (14-17)