2023. december 15-17. között az Olimpiai Reménységek Versenyén vett részt a magyar női serdülő kézilabda-válogatott. Kun Attila szövetségi edző együttese hibátlan teljesítménnyel lett tornagyőztes.

A nemzeti csapatba 4 Győri ETO KC akadémista is meghívást kapott: Körmendi Lara kapus, Szalai-Nagy Zita beálló, Kányai Villő balátlövő, Takácsa Maja jobbátlövő. Kun Attila szövetségi edző mellett Csendes Dávid erőnléti trénerként képviselte klubunkat.

„Három mérkőzést játszottunk az Olimpiai Reménységek Versenyén. Ez volt az első olyan megmérettetés, ahol sorozatterhelést kaptak a lányok. Megpróbáltam mindenkinek egyforma játéklehetőséget adni, illetve tesztelni a játékosokat. Kíváncsi voltam, hogy sorozatterhelés alatt hogyan viselkednek, hogyan döntenek az adott szituációkban. A kezdeti megilletődöttséget leküzdve, nagyarányú győzelmet arattunk Csehország ellen, extra támadójátékkal és védekezéssel pedig 14 góllal vertük meg Szlovákiát. Ugyan kissé fáradtan, de hétgólos győzelmet könyvelhettünk el a lengyelek ellen. Sebességben és fizikálisan éreztem jobbnak a válogatottunkat az ellenfeleknél, illetve taktikailag mi éretteb szinten voltunk, mint riválisaink” – értékelt Kun Attila szövetségi edző.

Olimpiai Reménységek Versenye, Szaflary, Lengyelország:

1. forduló: Magyarország-Csehország 38-27 (16-17)

2. forduló: Magyarország-Szlovákia 29-15 (17-8)

3. forduló: Lengyelország-Magyarország 26-33 (14-18)

A torna végeredménye: 1. Magyarország 6 pont, 2. Szlovákia 4 pont, 3. Lengyelország 2 pont, 4. Csehország 0 pont

Fotó: MKSZ