Két bajnokságban is remekül szerepelt a Győri ETO KC Akadémia 1-es csapata 2023 őszén. Kun Attila együttese az U19-es versenykiírásban és az NBII-ben is a tabella éléről várhatja a tavaszi folytatást. A vezetőedző szerint mindez a nagyszerű csapategységnek is köszönhető.

Kun Attila féléves értékelője:

A csoport fejlődése a terveknek megfelelően sikerült. Mind fizikálisan, mind technikailag és taktikailag is nagyon sokat léptek előre a lányok. Az összetételből adódóan a 2007-es születésűek meghatározó szereplői voltak az U17-es versenynek, a többiek pedig az U19-es és az NB II-es felnőtt bajnokságban szerepeltek.

135 edzésen és 22 tétmérkőzésen vagyunk túl. Az eredményességet vizsgálva minden bajnokságban abban a pozícióban állunk, amelyet előzetesen elterveztünk. Az NB II-ben sokkal jobban állunk, mint az elvárható lett volna egy olyan csapattól, amelyben számos játékos csak most játszott ilyen szinten. Az NBII-ben 11 meccset követően 22 egységgel, pontveszteség nélkül vezetjük a bajnokságot. Az U19-ben 2 vereségünk született a 11 forduló alatt, de a tabellán az 1. pozíciót foglaljuk el a jobb gólkülönbségnek köszönhetően. Itt két olyan együttestől kaptunk ki minimálisan, amelyek magasabb szintű felnőtt bajnokságokban edződnek. Erre a szintre kell nekünk is eljutni a következő félév során (mint például a NEKA, vagy a SZISE).

Az ősz folyamán a játékunkban a nagy sebességre, a gyors döntésekre és az offenzív védekezésre fektettük a legnagyobb hangsúlyt, ezek pedig az összecsapások folyamán teljesen visszaköszöntek. Az edzésmunkánk nagyon jónak mondható, amit az edzésmonitoring alapján le is tudtunk mérni. A lányok hozzáállása, csapategysége szintén jó, amely beigazolódott a fontos találkozók és csapatösszetartások közben is. Töretlenül haladunk a céljaink megvalósítása felé. Továbbá, nagy büszkeségre ad okot, hogy 7 játékosunk is részt vehetett a korosztályos válogatottak összetartásain és mérkőzésein az ősz folyamán.

Most kezdődhet egy jól megérdemelt pihenő, amelybe azért egy kis házi feladatot is bele csempésztünk. Stábunk maximálisan elvégezte azokat a feladatokat, amely ezt a fejlődést eredményezte. Mindenkinek boldog karácsonyt és eredményekben gazdag boldog új évet kívánok!