A Győri ETO KC Akadémia 2-es csapatában 2023 őszén a legfontosabb szempont az volt, hogy a játékosok egyéni fejlesztésére helyezzék a hangsúlyt. Kerékgyártó Zsolt vezetőedző hozzátette, a bajnokságokban mindenük adott ahhoz, hogy szép eredményeket érjenek el a tavasz folyamán.

Kerékgyártó Zsolt féléves értékelője:

Egy utánpótlás alakulat élete a folyamatos fejlődésről kell, hogy szóljon és alapvetően ez nálunk sincs másképpen. Annyi különbség van egy felnőtt és egy akadémiai csapat között, hogy mi az egyén fejlesztésére jóval nagyobb hangsúlyt fordítunk. A csapat, mint feladatmegoldó rendszer fejlődése kevésbé fontos, mint olyan játékosegyéniségek kialakítása, akik a magyar kézilabda felemelkedését biztosítják a jövőben. Elmondhatom, hogy jelen pillanatban jól állunk, mert az U17-es együttesben néhány olyan játékos bontogatja szárnyait, akik töretlen fejlődésük esetén, akár nemzetközi szintű kézilabdázókká válhatnak.

Számunkra minden mérkőzés egyformán fontos. Egyrészt a fentiek szerint, az egyén fejlődése szempontjából, másrészt a klub hagyományainak megtartása végett. Részt veszünk az U17-es bajnokság I. osztályának küzdelmeiben és jó helyzetben vagyunk, hogy bejussunk az ország 4 legjobb csapata közé. A Győr-Moson-Sopron vármegyei bajnokságban az első helyen fordulunk a tavaszra. Nem mellesleg jó esélyünk van, hogy a következő szezonban az NBII-ben folytassuk. Az Akadémiai bajnokság címvédőjeként vezetjük azt a tabellát is, minden lehetőségünk adott a címvédésre.

Játékosaink pályára lépnek a Diákolimpia versenysorozatában is, immár három győri iskolát képviselnek az akadémistáink. A korosztályos válogatottban 8 sportolónk fordult meg és négyen közülük a 2023. december eleji Olimpiai Reménységek Versenyén is részt vettek, amely magyar győzelemmel zárult.

Nem szeretnénk semmin változtatni tavasszal, ezen fejlődési szintet és irányt akarjuk fenntartani. Persze mindig lehet jobban csinálni valamit. Mi is törekszünk arra, hogy a lányoknak minél több tudást adjunk át – ők pedig töretlen lelkesedéssel, akarattal, alázattal haladjanak a kitűzött céljaink felé.