Új korszak köszöntött be a Győri ETO KC Akadémia 3-as csapat életében 2023 őszén. Pigniczki Krisztina vezetőedző elmondta, hogy a legfiatalabbak számára ősszel fontos volt az alapok megteremtése, valamint a megfelelő fizikai felkészítés.

Pigniczki Krisztina féléves értékelője:

Mindannyiunk számára új fejezet indult a 2023/2024-es szezonban. A játékosok akadémisták lettek, nekünk az edzői stábban pedig az alapokat kellett megteremtenünk a képzést illetően.

Az ősz folyamán komolyabb erőnléti felkészítésben részesültek a lányok. Heti két állóképességi foglalkozást tartottunk, ahol a helyes mozgástanulás volt az elsődleges feladat, valamint a fizikai mutatók fejlesztésére fektettük a hangsúlyt. A labdás edzések is változatosak, színesek voltak. Sokat dolgoztunk a játékosok egyéni képzésével, technikai-taktikai fejlődésével – ebben jól látható a befektetett munka eredménye.

Két versenykiírásban is részt veszünk az idei szezonban: az U15-ös gyermekbajnokságban a Kozármisleny elleni mérkőzés volt a "nagy meccs" ősszel. A kezdeti izgalom után, amikor megnyugodott a csapat, tudásának megfelelően kezdett el játszani. Akkor egy nagyon jó mérkőzésen győztesen jött le a pályáról alakulatunk, várhatóan a visszavágó is hasonló izgalmakat fog hozni.

Az ifi III. osztályban a fő szempontunk az volt, hogy helytálljunk a nálunk akár 4-5 évnél idősebbek ellen is. Ebben a szériában meccsszituációkban tudtuk gyakorolni az edzésen tanultakat, a végjáték adta helyzeteket játszani, valamint még többet fejlődni.

A tavaszi folytatásban mindenkinek a maximumot kell nyújtania mind az edzéseken, mind pedig a mérkőzéseken. Továbbra is az a célunk, hogy a legjobbak közé kerüljünk a bajnokságok végén. Jó az út, amin járunk, az előzetesen kitűzött álmaink elérhetőek.