Az újév első idegenbeli fordulóján is túl van a Győri ETO KC Akadémia 1-es és Akadémia 2-es csapata. 2024. január 17-én a házigazda Dunaújváros nem könnyítette meg a fiatalok dolgát, akik mindkét meccsen megmutatták, hogy jobban akarták a győzelmet a hazaiaknál. Kun Attila és Kerékgyártó Zsolt vezetőedzők elégedetten nyilatkoztak a teljesítményéről.

„A múlt heti hazai derbi után ezúttal Dunaújvárosban játszottunk rangadót. Az összecsapást nagyon rosszul kezdtük, az első félidő derekán 3 lőtt gólnál jártunk, míg a hazaiaknak már 9 állt a neve mellett. Akkor sikerült rendezni a sorainkat, a szünetben már mi vezettünk kettővel. A második félidőt jobban kezdtük, itt viszont a játékrész közepe nem sikerült. A DKKA, 4 gólos hátrányát majdnem ledolgozta, ezért nyitott maradt a végjáték. A lányoknak azonban helyén volt a szívük, így nagy csatában megszereztük a nagyon fontos 2 pontot.” – foglalta össze a mérkőzést Kerékgyártó Zsolt vezetőedző.

U17 I. osztály-Nyugat, 13. forduló

2023. január 17., 16:00

Városi Sportcsarnok, Dunaújváros

DKKA – Győri ETO KC: 23-24 (12-14)

Győri ETO KC Akadémia 2: Korós Alíz Irén (K), Tőkés Lilla, Flaskár Emma 5, Balogh Lili Zea 7 (3), Falusi Luca 2, Willman Viktória, Somogyi Lilla Júlia 1, Tagai Virág, Molnár Zsófia, Czifra Fruzsina (K), Pásztor Emília, Dori Blanka 6, Horváth Berta 1, Léránt Eszter, Takács Maja Márta 2, Kányai Villő Réka

 

„Dunaújvárosban mindig nagyon éles rangadókat játszottunk az elmúlt években. Ezúttal sem volt másképp Az összecsapás elején az eddigi meccseinkhez képest sok technikai hibát vétettünk, ezért ellenfelünk végig ott loholt a nyakunkon. Védekezésben többször is egy nüánsz hiányzott, hogy megszerezzük a labda. A második félidőben átalakított támadójátékkal biztosabbá tettük vezetésünket, de mindig jött egy-két hiba, kihagyott hétméteres, amelyek következtében a DKKA fel tudott zárkózni! Magunkhoz képest kevés gyors gólt lőttünk, de küzdésünk példaértékű volt! Egy kemény, hajtós derbin mindig öröm győzni Dunaújvárosban! Gratulálok mindenkinek!” – értékelt Kun Attila vezetőedző.

U19 I. osztály-Nyugat, 13. forduló

2024. január 17., 18:00

Városi Sportcsarnok, Dunaújváros

DKKA – Győri ETO KC: 29-32 (14-15)

Győri ETO KC Akadémia 1: Rédecsi Polett 11, Lévai Lili 2, Granát Dorka 4, Bödő Panna (K), Kiss Diána Eliza 5 (1), Bordás Bianka Korina, Nyerges Anna, Halász Viktória Napsugár, Császár Dorka 1, Szár Evelin 6, Kovács Boglárka, Vári Arina 2, Schmél Zoé Flóra 1, Dobány Kitti (K), Jaczkó Lili Alexandra, Takács Maja Márta