2024. január 25-én a Győri ETO KC Akadémia 1-es és Akadémia 2-es csapata is fölényes győzelmet aratott a házigazda Szombathelyi KKA felett. A fiatalok végig magabiztos játékkal, esélyt sem adva az ellenfélnek gyűjtötték be a 2-2 pontot. Kun Attila és Kerékgyártó Zsolt vezetőedzők játékosaikkal együtt elégedetten nyilatkozhattak a nyújtott teljesítményéről.

„A szombathelyi csapattal jól ismerjük egymást az elmúlt évek tapasztalatainak köszönhetően. Ahhoz, hogy mindig a siker reményében lépjünk pályára, folyamatosan alakítani kell az alapvető taktikánkon. Ezen a mérkőzésen gyors támadások vezetését és a sok lábmunkával járó védekezés fenntartását tűztük ki célként. Ezeket az összecsapás nagy részében sikerült is megvalósítanunk. Amikor időnként koncentrációnk elkezdett lankadni, a hazaiak mindig közelebb tudtak zárkózni, azonban a győzelem sosem forgott veszélyben. Ezen az úton szeretnénk továbbhaladni, hogy elérjük céljainkat a szezon végén” – értékelt Kerékgyártó Zsolt vezetőedző.

„A tavaszi szezon legutóbbi mérkőzését a Szombathellyel játszottuk idegenben, ahova a biztos két pontért utaztunk. Nem becsültük le az ellenfelünket és egy kiélezett meccsen végül mi örülhettünk. Persze hibák is akadtak a csapat játékában, de ezeket javítjuk és újult erővel készülünk a következő hazai összecsapásra” – mondta Somogyi Lilla Júlia (#21).

U17 I. osztály-Nyugat, 14. forduló

2024. január 24., 14:30

Egyetemi Sportcsarnok, Szombathely

SzKKA – Győri ETO KC: 23-28 (10-13)

Győri ETO KC Akadémia 2: Tőkés Lilla 2, Flaskár Emma 3, Nagy Szofi Natasa 2, Falusi Luca 1, Willman Viktória 2, Körmendi Lara (K), Pőcze-Eisenberger Anna (K), Somogyi Lilla Júlia 4, Tagai Virág 3, Molnár Zsófia 1, Pásztor Emi 1, Dori Blanka 1, Horváth Berta 4 (2), Szalai-Nagy Zita, Takács Maja Márta 2, Kányai Villő Réka 1

 

„Az őszi, első egymás elleni mérkőzésünk alapján a győzelem elvárható és kötelező volt. A heti munkánkat nagyban befolyásolta egy kisebb betegséghullám, de töretlenül készültünk ennek ellenére is. Az összecsapás folyamán játszottuk a saját, gyors támadásra, valamint agresszív védekezésre épülő játékunkat, amelybe időnként becsúszott pár kihagyott ziccer. Végig magabiztosan tartottuk magunkat a megbeszélt taktikához. Gratulálok a csapatnak és a stábnak” – nyilatkozta Kun Attila vezetőedző.

„Nagyon élveztem az SzKKA elleni mérkőzést, úgy érzem a saját játékunkat tudtuk játszani. A védekezésünk stabil volt, meg tudtuk valósítani a megbeszélt taktikát. Emellett sok gyors lerohanást is vezettünk, bár a helyzetek kihasználásában ejtettünk hibákat. Összességében úgy gondolom, hogy jól teljesítettünk úgy támadásban, mint védekezésben, ezt mutatja a nagyarányú győzelem is. Fontos pontokat gyűjtöttünk be céljaink eléréséhez” – foglalta össze a mérkőzést Bordás Bianka (#31).

U19 I. osztály-Nyugat, 14. forduló

2024. január 24., 16:30

Egyetemi Sportcsarnok, Szombathely

SzKKA – Győri ETO KC: 23-36 (12-19)

Győri ETO KC Akadémia 1: Rédecsi Polett 5, Balogh Lili 2, Bödő Panna (K), Kiss Diána 2 (1), Bordás Bianka 3, Nyerges Anna 1, Halász Viktória Napsugár 3, Barta Petra 1, Vári Arina 5, Schmél Zoé 2, Varga Dalma 1, Raczenböck Blanka 1, Dobány Kitti (K), Farkas Eszter Nóra 6 (1), Takács Maja Márta 4