2024. február 1-jén a Győri ETO KC Akadémia 1-es csapata tovább folytatta menetelését az U19 I. osztály-Nyugat korosztályos bajnokságban. A Motherson Mosonmagyaróvár alakulata látogatott az Audi Aréna Győrbe. Az ETO fiataljai otthon tartották a 2 pontot, így a meccs után elégedetten értékelhetett edző és játékos egyaránt.

„A két csapat összecsapásának mindig nagy presztízse van több okból kifolyólag is. Voltak olyan játékosok az ellenfél csapatában, akik korábban az ETO-ban nevelkedtek, többen járnak a mi fiataljainkkal egy iskolába vagy éppen osztályba, és nem mellesleg szomszédvári rangadóról beszélünk. Az első félidőben tulajdonképpen eldőlt a mérkőzés azzal, hogy 25 gólt lőttünk. Nagyon jó tempóban játszottunk, jól használtuk ki a lerohanásokból adódó helyzeteinket, a csapat lövő hatékonysága igencsak magas volt. A második félidőben már sokkal több, legfőképp technikai hibával, de még mindig jó tempóban játszottunk. Ezen hibákat leszámítva gratulálok a stábnak és a játékosoknak” – értékelt Kun Attila vezetőedző.

„Úgy gondolom, hogy a mérkőzést 100%-os lendülettel és erőbedobással tudtuk megkezdeni és a helyzet kihasználásunk is nagyon jó volt. A második félidőre a fáradság és ebből adódóan a koncentrációhiány érződött a játékunkon. Összességben nagyon örülök, hogy győzelemmel zártuk a mérkőzést és büszke vagyok a lányokra” – mondta a mérkőzésen 6 gólig jutó Rédecsi Polett (#6).

U19 I. osztály-Nyugat, 15. forduló

2024. február 1., 16:00

Audi Aréna Győr

Győri ETO KC-Motherson Mosonmagyaróvár: 41-33 (25-16)

Győri ETO KC Akadémia 1: Rédecsi Polett 6, Lévai Lili, Granát Dorka 4 (1), Bödő Panna (K), Kiss Diána Eliza 2, Bordás Bianka 1, Nyerges Anna, Halász Viktória Napsugár 1, Szár Evelin 5, Vári Arina 5, Schmél Zoé 1, Varga Dalma 8, Szalai Luca 1, Dobány Kitti (K), Farkas Eszter Nóra 6, Takács Maja Márta 1