A Győri ETO KC Akadémia 2-es csapata 2024. február 3-án két fronton kellett, hogy helytálljon. A délelőtt folyamán a korosztályos bajnokságban, a Kispest ellen kellett pályára lépni, míg délután a megyei felnőtt ligában a Bősárkány alakulatával kellett megmérkőzni. A fiatalok egy végletekig kiélezett meccsen maradtak alul a Kispest ellen, míg a megyei bajnokságban egy magabiztos győzelmet arattak. A keserédes napot Kerékgyártó Zsolt vezetőedző és a játékosok is értékelték.

„Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés előtt állunk, mivel a Kispest játékstílusa nagyon nem kedvez számunkra. Az első félidőben, mikor lehetőségünk lett volna nagyobb különbséggel vezetni, sok ki nem kényszerített, technikai hibát követtünk el, így ellenfelünk tartotta a lépést. A második félidőben a vendégcsapat sokkal lelkesebb volt, mint mi, amit a pálya mellől nagyon rossz volt megélni. Miután átvették a vezetést, kicsit meg és rémültünk és csak futottunk az eredmény után. Végül sikerült kiegyenlítenünk, azonban a végjátékban mutatott taktikai fegyelmezetlenségek miatt nem tudtunk itthon tartani egy pontot sem. Így a folytatás nagyon nehéz lesz” – foglalta össze a mérkőzést Kerékgyártó Zsolt vezetőedző.

„Tudtuk, hogy a Kispest elleni egy nehéz mérkőzés lesz, erős csapatról beszélünk. Sajnos az egész meccs folyamán sok technikai hibát vétettünk, ezek következtében pedig ellenfelünk belelkesedett. A meccs végén is olyan hibákat ejtettünk, amiket nem szabadott volna, így sajnos elveszítettük a mérkőzést” – értékelt röviden a mérkőzésen 8 találatig jutó Takács Maja Márta (#82).

U17 I. osztály-Nyugat, 15. forduló

2024. február 3., 11:00

Magvassy Mihály Sportcsarnok, Győr

Győri ETO KC-Kispest NKK: 30-31 (14-13)

Győri ETO KC Akadémia 2: Korsós Aliz (K), Tőkés Lilla 1, Flaskár Emma 6, Nagy Szofi Natasa, Falusi Luca, Körmendi Lara (K), Somogyi Lilla Júlia 3 (1), Tagai Virág 3, Molnár Zsófia 1, Dori Blanka 1, Horváth Berta 3, Szalai-Nagy Zita, Léránt Eszter 2, Dobák Csenge 1 (1), Takács Maja Márta 8, Kányai Villő Réka 1

 

„Ezúton is szeretnénk megköszönni a Bősárkány csapatának ezt a lehetőséget, hogy az összecsapás időpontját előrébb tudtuk hozni, mert az eredeti időpontban nagy nehézséget okozott volna számunkra a mérkőzés lejátszása. Az összecsapás a várt képet mutatta, hiszen más célokért küzd a két csapat. A lányok komolyan vették a meccset, így nagy különbségű győzelmet arattunk, de ennek nincs különösebb jelentősége. Nekünk fontos volt, hogy végig magas fordulatszámon pörögjünk, amit sikerült is megvalósítani. Dolgozunk tovább, hiszen a terveinket szeretnénk végrehajtani a szezon végére” – mondta Kerékgyártó Zsolt vezetőedző.

„Hosszú szünet után újra elindult a vármegyei bajnokság, amit izgatottan vártunk, hiszen pár játékosunk ebben a bajnokságban kapja játékpercei nagyobb részét. Már a meccs elejétől kezdve uraltuk a találkozót és nem is adtuk ki a vezetést a kezünkből. Mindenki, aki beszállt, hozzá tudott tenni a mérkőzéshez, így a játékunk bátor, magabiztos és felszabadult volt. Összefoglalva nem volt egy nehéz összecsapás, viszont nekünk az volt a lényeg, hogy zsebbe tegyük ezt a két pontot, ami ma sikerült is.” – nyilatkozta Léránt Eszter (#68).

Győr-Moson-Sopron Vármegyei Női Bajnokság, 17. forduló

2024. február 3., 14:00

Magvassy Mihály Sportcsarnok, Győr

Győri ETO KC-KSE Bősárkány: 57-29 (29-12)

Győri ETO KC Akadémia 2: Nagy Szofi Natasa 7, Körmendi Lara (K), Pőcze-Eisenberger Anna (K), Jász Dorina 3, Bárdos Réka Luca 5, Császár Dorka 8, Tőre Eszter 5 (2), Dori Blanka 2, Horváth Berta 9 (1), Szalai-Nagy Zita 5, Molnár Nóra 5, Léránt Eszter 8