2024. február 7-én a Győri ETO KC Akadémia 1-es és 2-es csapata is idegenbe látogatott. Kun Attila fiataljai Székesfehérváron játszottak rangadót a Kínai Nemzeti csapat ellen, míg Kerékgyártó Zsolt alakulata Budapestre utazott az MTK-hoz. Az eredmény a két meccsen különbözően alakult, viszont az edzők és játékosok hasonló elégedettséggel értékelhettek a találkozókat követően.

„A fiatalabb korosztályú MTK csapata ellen az volt a célunk, hogy a múlt heti nem túl lelkes játék után, most maximális koncentrációval és sebességgel játsszunk mind védekezésben, mind támadásban. A lányok megértették, hogy mi az elvárás, így az egész meccsen nagy odafigyeléssel, odaadással tették a dolgukat. Az összecsapás nagy pozitívuma, hogy az első félidei nagy különbségű vezetés után nem lassítottunk, hanem tovább tudtuk növelni a nyomást az ellenfélen, így gólrekordot jelentő 60 lőtt góllal fejeztük be a mérkőzést” – összegezte a mérkőzést Kerékgyártó Zsolt vezetőedző.

„Azzal a céllal érkeztünk Budaörsre, hogy egy magas intenzitású mérkőzést játsszunk, sok lerohanással és egy határozott védekezéssel. A csapat teljes összhangban volt és sikerült teljesítenünk a kitűzött célt, ezért a siker sem maradhatott el” – nyilatkozta a találkozón 6 gólig jutó Horváth Berta (#61).

U17 I. osztály-Nyugat, 16. forduló

2024. február 7., 14:40

Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand, Budaörs

MTK Budapest-Győri ETO KC: 16-60 (9-29)

Győri ETO KC Akadémia 2: Korsós Aliz (K), Tőkés Lilla 7, Flaskár Emma 9, Nagy Szofi Natasa 3, Balogh Lili 6, Falusi Luca 3, Willman Viktória 4, Körmendi Lara (K), Pőcze-Eisenberger Anna (K), Tagai Virág 3, Molnár Zsófia 4, Horváth Berta 6, Szalai-Nagy Zita 2, Léránt Eszter 4, Dobák Csenge 6 (2), Kányai Villő Réka 3

 

„Nagyon készültünk erre az összecsapásra mert tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk. Gratulálunk a lányoknak, mert a megbeszélt taktikai utasításokat az első félidőben maradéktalanul végrehajtották. A játék minden elemében felülmúltuk ellenfelünket. A második félidő szorosabbra sikeredett, de a győzelmünk nem forgott kockán, mindig volt valaki, aki egy jó megmozdulással segíteni tudta a csapatot. Ezen az úton megyünk tovább” – foglalta össze a derbit Petróczi Viktória kapusedző.

„Büszke vagyok a csapatra, hiszen nagyon sok felkészüléssel indultunk el erre a mérkőzésre, úgy érzem, hogy az edzők taktikai utasításait sikerült betartanunk és végrehajtanunk. Nagyon nehéz mérkőzést játszottunk Kína csapata ellen, de örülök, hogy ilyen koncentráltsággal és csapatösszetartással el tudtuk hozni a két pontot” – mondta a mérkőzésen 45%-os hatékonysággal védő Dobány Kitti (#71).

U19 I. osztály-Nyugat, 16. forduló

2024. február 7., 15:00

Széna téri Sportcsarnok, Székesfehérvár

Kínai Nemzeti csapat „B”-Győri ETO KC: 22-24 (7-13)

Győri ETO KC Akadémia 1: Rédecsi Polett 7 (2), Lévai Lili, Granát Dorka 4, Horváth Zelda (K), Kiss Diána Eliza, Bordás Bianka, Nyerges Anna, Halász Viktória Napsugár, Szár Evelin 4, Vári Arina 3 (1), Schmél Zoé, Varga Dalma 1, Raczenböck Blanka, Dobány Kitti (K), Jaczkó Lili 2, Farkas Eszter Nóra 3