2024. február 14-én a Győri ETO KC Akadémia 1-es és Akadémia 2-es csapata az Audi Aréna Győrben fogadta a Csepel DSE alakulatát. Mindkét meccsen nagyarányú ETO győzelem született, mellyel elégedett lehetett vezetőedző és játékos egyaránt.

„Az ügyes játékosokból álló Csepel ellen nem számítottunk könnyű meccsre és így is kezdődött az összecsapás. Kellett egy kis idő, mire megtaláltuk azt a sebességet, amivel a budapestiek nem tudták felvenni a versenyt, így a félidőre megnyugtató előnnyel érkeztünk. A szünet után tudtuk fokozni a tempót, míg a csepeliek egyre inkább fáradni látszottak. A mérkőzést megelőző edzés figyelmetlen és fegyelmezetlen teljesítménye után, amire fel is hívtuk a figyelmet, a lányok olyan előadást nyújtottak, ami jó előjel a jövő heti Kozármisleny elleni rangadó fényében. Reméljük, hogy a lányok most már valóban megértették, hogy mit jelent akadémistának lenni és a győri színekért teljes odaadással küzdeni” – nyilatkozta Kerékgyártó Zsolt vezetőedző.

„Arra készültünk a Csepel DSE ellen, hogy egy jó mérkőzést fogunk játszani hazai pályán. Az edzői utasításokat sikerült megvalósítanunk, gyors gólokat tudtunk lőni a labdaszerzésekből, valamint a védekezésünk az egész meccs során koncentrált volt. Magabiztosan lőttük be a helyzeteinket, támadásban a gyors játék mellett keveset hibáztunk. Mindenki hozzátette a maga részét ahhoz, hogy a végén 14 góllal, magabiztos győzelmet arassunk” – mondta a meccsen 2 gólt szerző Kányai Villő Réka (#84).

U17 I. osztály-Nyugat, 17. forduló

2024. február 14., 14:00

Audi Aréna Győr

Győri ETO KC-Csepel DSE: 35-21 (15-10)

Győri ETO KC Akadémia 2: Tőkés Lilla 1, Flaskár Emma 6 (1), Nagy Szofi Natasa 4, Körmendi Lara (K), Pőcze-Eisenberger Anna (K), Somogyi Lilla Júlia 2, Tagai Virág 1, Molnár Zsófia 2, Czifra Fruzsina (K), Horváth Berta 7, Szalai-Nagy Zita, Léránt Eszter 7, Dobák Csenge 3, Kányai Villő Réka 2

 

 

„Ezen a héten már beindul az NB II-es bajnokság is, ezért súlypontoznunk kellett a játékperceket a lányoknál. Célunk a gyors és eredményes játék volt a Csepel ellen, amit sikerült is maximálisan megvalósítanunk az 56 lőtt góllal, 70 kapura lövésből. A csapat extra motivációval és nagyon egységesen küzdött! Gratulálok a lányoknak és a stábnak is” – foglalta össze röviden az összecsapást és kicsit a jövőbe is tekintett Kun Attila vezetőedző.

„Úgy gondolom, hogy a meccset kicsit nehezen kezdtük, támadásban és védekezésben is vétettünk hibákat. Ezeket szerencsére az első félidő végére a sok lerohanással és gyors játékkal ki tudtuk javítani. A második félidőben a nyitott védekezésünk nem volt tökéletes, de ez nem befolyásolta a nagyarányú győzelmünket” – mondta a mérkőzésen 10 találatig jutó Varga Dalma (#62).

U19 I. osztály-Nyugat, 17. forduló

2024. február 14., 16:00

Audi Aréna Győr

Győri ETO KC-Csepel DSE: 56-27 (27-13)

Győri ETO KC Akadémia 1: Korsós Aliz (K), Rédecsi Polett, Lévai Lili 4, Balogh Lili 6, Granát Dorka 3, Horváth Zelda (K), Bordás Bianka 7, Nyerges Anna 2, Halász Viktória Napsugár, Szár Evelin, Vári Arina 9, Schmél Zoé 3 (1), Varga Dalma 10, Raczenböck Blanka 4, Farkas Eszter Nóra 5, Takács Maja Márta 3