2024. február 15-én megrendezésre került az Audi ETO Szivacskézi Kupa Lipóton az U8/9-es korosztály részére. 14 csapat képviseltette magát az eseményen, melyek fele ETO-s fiatalokból állt. Edzőik beszámolója alapján a legkisebbek már nagyon várták, hogy kipróbálhassák magukat élesben is és egy élvezetes napot zártak.

 

„2015-ös születésű lányok a sok iskolai elfoglaltságuk mellett nagy izgalommal várták a lipóti tornát! Kettő fantasztikus győzelem után egy rosszkor jött vereség miatt az előkelő ötödik helyen végezett a csapatunk” – nyilatkoztak röviden Kozma Adél és Kozma Bernadett edzők.

 

„Fontosnak tartom a gyerekek versenyeztetését, amire egyre kevesebb lehetőség van sajnos! Nagyon hálásak vagyunk az ETO szervezőinek, hogy igyekeznek ezt kompenzálni és ilyen szuper tornákat/napokat szerveznek a lányoknak. A lányoknak, akik tűkön ülve várják csillogó szemekkel a "meccsnapokat", akik minden edzésen azt kérdezik mikor megyünk legközelebb, és mikor nyerhetnek érmeket ők is. Büszke vagyok mindkét csapatomra, mindenki hozzá tudott tenni a szép eredményekhez! Nagyon jó mérkőzéseket játszottunk, ahol a kislányok óriásit küzdöttek. Bízom benne, hogy a jövőben minél több ehhez hasonló napon vehetünk részt a csapatainkkal” – foglalta össze a napot Fekete Kitti edző.

 

"Egy jól megszervezett tornán tudtunk részt venni Lipóton. A gyerekek már nagyon várták ezt a napot. Az elején izgultak, de mindent megtettek amit csak tudtak. Nagyon várjuk a következő ilyen lehetőséget" - mondta Freiberger Ivett edző.

 

„A lipóti tornán a Gárdonyi -ETO két csapattal vett részt. Jó meccseket játszottunk, sokat tanultunk a mérkőzésekből. Végig jó hangulatban, nagy akarással játszottak a lányok. Egyik csapatunk 3., a másik 8. helyen végzett” – összegzett röviden Baksa Péter edző.

 

„Már nagyon várták a gyerekek ezt a napot, mivel ez volt az első ilyen szivacskézilabda torna, amin részt vettek. Edzésen gyakoroljuk a 3+1-es játékot egymás között, de azt el sem tudták eddig képzelni milyen is egy ilyen torna. Minden gólnak nagyon örültek, lelkesek voltak és jól vették az akadályokat, amit egy vesztes meccs ad. Abszolút nem voltak elkeseredve. A játék szeretetéért és örömkézilabdáért léptünk pályára, az eredmény számomra másodlagos. Ezt is várom el edzőként és kérem is, hogy amit tanultak eddig, azt adják vissza a pályán és a vereség is a játékhoz tartozik. A lényeg, hogy lássam az arcukon az örömet, a lelkesedést, a küzdést, akarást. Szeretnek kézilabdázni, a cél, hogy több évig szeressenek kézilabdázni, ne az eredmény motiválja őket. A szervezés mindig profi, ha az ETO csinálja. A szülők le tudtak ülni, szurkolni tudtak saját gyermekeiknek, látták ahogy játszik és mozog a pályán. Egy hatalmas élménnyel gazdagodva tért haza mindenki és hajtotta álomra a szemét. Köszönjük a KLUB szervezését, Lipótnak pedig a helyszínt” – osztotta meg gondolatait Szabó Andrea edző.