2024. február 17-e eseménydús nap volt a Győri ETO KC akadémiai csapatai számára. A napot az Akadémia 1 nyitotta hazai pályán a VKL SE Győr ellen egy magabiztos győzelemmel. Majd következett az Akadémia 2, ugyancsak hazai pályán a Soproni FAC ellen, úgyszintén egy fölényes győzelemmel. Az Akadémia 3 zárta a napot a Bük vendégeként, ahol a listavezetőt nem sikerült bravúrosan megfogni.

„Mindig nehéz fiataljainknak volt ETO-sok ellen játszani, mivel ők kettőzött akarással próbálnak minden meccset megvívni ellenünk. Ez az első félidőben nagyon is látszott, viszont a gyors játékunkkal tudtuk ezt kompenzálni. A második félidőben a helyzetkihasználásunk majdhogynem 100%-os volt, ezért tovább tudtuk növelni a különbséget. Nagyon örülök a nagyarányú győzelemnek, haladunk tovább az általunk eltervezett úton. Gratulálok a csapatnak és a stábnak is” – összegzett Kun Attila vezetőedző.

„Végig a saját tempónkat tudtuk játszani, az edzői utasításokat igyekeztünk betartani, így az előnyt folyamatosan növelve magabiztos győzelmet arattunk” – nyilatkozta a mérkőzésen 5/5 hétméterest értékesítő Schmél Zoé (#58).

NB II A csoport, 12. forduló

2024. február 17., 11:00

Magvassy Mihály Sportcsarnok, Győr

Győri ETO KC-VKL SE Győr: 44-30 (23-15)

Győri ETO KC Akadémia 1: Korsós Aliz (K), Rédecsi Polett 8 (1), Lévai Lili 1, Granát Dorka 4, Horváth Zelda (K), Bordás Bianka 2, Nyerges Anna 1, Halász Viktória Napsugár, Szár Evelin 2, Vári Arina 5, Schmél Zoé 7 (5), Varga Dalma 5, Szalai Luca, Jaczkó Lili 4, Farkas Eszter Nóra 2, Takács Maja Márta 3

 

„Ezt a meccset egy kicsit feláldoztuk a következő heti U17-es rangadó oltárán, így két részre bontottam. Az első félidőben inkább azok játszottak, akik valószínűleg ott is pályára fognak lépni, míg a második félidőben igyekeztem úgy forgatni a csapatot, hogy legyen mindenkinek megfelelő játéklehetősége. A csapat az egész meccs folyamán megértette az elvárásokat és nagy taktikai fegyelemmel hajtotta végre a feladatokat még annak ellenére is, hogy a sebesség nem volt mindig a megfelelő. Mindenki hozzá tudott tenni a győzelemhez, gratulálok a lányoknak” – foglalta össze a meccset és tekintett előre a jövőheti rangadóra Kerékgyártó Zsolt vezetőedző.

„Az első félidőben a jövőheti Kozármisleny elleni meccsre készültünk, majd a másodikban pályára került mindenki, akinek ez a bajnoksága. A nagyarányú győzelemért az egész csapat megdolgozott, mindenki 100%-ot beleadott. Emiatt csapatkapitányként nagyon büszke vagyok a lányokra” – mondta a mérkőzésen legtöbb gólpasszt jegyző Szalai-Nagy Zita (#65).

Győr-Moson-Sopron Vármegyei Bajnokság, 12. forduló

2024. február 17., 13:00

Magvassy Mihály Sportcsarnok, Győr

Győri ETO KC-SFAC 1900 SE: 36-14 (16-8)

Győri ETO KC Akadémia 2: Tőkés Lilla 1, Flaskár Emma 6 (1), Nagy Szofi Natasa 2 (1), Balogh Lili, Kovács Fruzsina 1, Pőcze-Eisenberger Anna (K), Somogyi Lilla Júlia 4, Jász Dorina 1, Bárdos Réka Luca, Molnár Zsófia 1, Tőre Eszter 6 (4), Czifra Fruzsina (K), Horváth Berta 7, Szalai-Nagy Zita 1, Dobák Csenge 3, Kányai Villő Réka 3

 

„A listavezetőhöz utaztunk, akik veretlenül állnak a tabella élén. Nem feltartott kézzel léptünk pályára, szerettük volna megnehezíteni a hazaiak dolgát. Az első félidőben teljesen partiban voltunk, labdákat szereztünk, nem tudtak ellépni tőlünk. A 3-4 gólos különbséget tartották, mivel ziccereket hibáztunk. 45 percig szép akciókat dolgoztunk ki, volt kapusteljesítményünk is. Sajnos az utolsó 15 percben olyan hibákat vétettünk, amiket ellenfelünk gólokkal büntetett és kialakult egy nagyarányú vereség. Kár volt érte, mert harcosan küzdöttünk, de a rutin győzött” – foglalta össze a rangadót Bordásné Horváth Marianna vezetőedző.

„Már nagyon vártuk ezt a mérkőzést a Bük ellen, tudtuk, hogy egy nehéz összecsapás vár ránk. Az első félidőben jól kezdtünk, de másodikban a sok eladott labda és technikai hiba miatt elég nagy hátrányba kerültünk. Így a Bük csapata maradt az élen” – mondta a mérkőzésen 4 gólt szerző Szakács Vivi (#28).

U19 III. osztály-A, 14. forduló

2024. február 17., 18:00

Városi Sportcsarnok, Bük

Büki TK Bükfürdő-Győri ETO KC: 36-24 (16-11)

Győri ETO KC Akadémia 3: Zeck Flóra (K), Baracskai Liza 2, Szakács Vivi 4, Pintér Nelli 1, Oross Tímea Sára 1, Jancsurák Flóra 2, Pintér Kitti 5 (1), Burányi Szófia 2, Lendvai Emily 1, Horváth Réka, Varga Petra (K), Mucza Dóra Izabell 1, Molnár Nóra Júlia 1, Takács Csenge (K), Sarus Szófia 1, Marian Hanna 3