2024. február 17-18-án megrendezésre került az első tavaszi forduló az U14-es és U12-es bajnokságokban. A Győri ETO KC 2-2 csapattal képviseltette magát mindkét korosztályban. A várva várt hétvége történéseit az edzők értékelték.

2024. február 17-én az U14-es csapatoké volt a főszerep:

„Az első összecsapáson, az öltözőben elhangzottakat sajnos a lányok a pályán nem tudták véghez vinni. Támadójátékunkban és védekezésünkben is hibát hibára halmoztunk, futottunk az eredmény után. Az egyetlen, ami pozitívum, hogy küzdöttek a lányok a mérkőzés végéig nem adták fel, ami így döntetlennel végződött” – értékelt Konkoly Tamás edző az első meccs után.

„Nincs ekkora különbség a két csapat között! A lányok a jó védekezésnek köszönhetően és a jó kapusteljesítmény miatt sok lerohanás gólt tudtak lőni. Felállt fal elleni támadójátékunkkal a mai napon nagyon nem voltunk megelégedve. remélem tanulunk hibáinkból” – összegezte az házirangadót Konkoly Tamás edző.

Országos Gyermek Bajnokság U14 VI. csoport, 4. forduló

Sümegi Kézilabda Munkacsarnok, Sümeg

Motherson Mosonmagyaróvár-Győri ETO KC I.: 17-17 (9-6)

Győri ETO KC II.-Győri ETO KC I.: 16-29 (7-14)

 

„Az első összecsapáson a Győri ETO KC I. játék dinamikában, gyorsaságban és akaratban is felülmúlt bennünket” – összegezte röviden a ETO-s házi rangadót Tóthné Horváth Kinga edző.

„A második meccsen a Sárvár ellen az első félidőben még tartottuk magunkat, de a második játékrészben lőtt 3 gól kevés volt nagyon. A védekezésünk is szétesett sajnos. Megyünk tovább, dolgozunk” – mondta a második meccs után Tóthné Horváth Kinga edző.

Országos Gyermek Bajnokság U14 VI. csoport, 4. forduló

Sümegi Kézilabda Munkacsarnok, Sümeg

Győri ETO KC II.-Győri ETO KC I.: 16-29 (7-14)

Győri ETO KC II.-Sárvári Kinizsi SE: 9-17 (6-7)

 

2024. február 18-án az U12-es fiatalokon volt a sor:

„Az első mérkőzésünket a Mosonmagyaróvár I-es csapatával játszottuk. Az eleje mindig döcögősen indul, támadásaink befejezésével voltak gondjaink. A második félidőben tudtuk javítani a hibáinkat és egy jó iramú mérkőzést játszottunk” – értékelt az első összecsapás után Freiberger Ivett edző.

„A második találkozón a Tarján csapata ellen játszottunk. A támadásainkban sok volt a pontatlanság, de dolgozunk tovább, hogy ezeket kijavítsuk. Összeségében jó mérkőzéseket játszottunk, ahol a lányok nagyot küzdöttek” – összegzett Freiberger Ivett edző.

Országos Gyermek Bajnokság U12 VII. csoport, 3. forduló

Községi Sportcsarnok, Tarján

Motherson Mosonmagyaróvár I.-Győri ETO KC I.: 28-18 (21-6)

Tarján SE-Győri ETO KC I.: 25-17 (15-9)

 

„Nagyon vártunk már a szezon kezdetét, ki voltunk éhezve a játékra. Ez meg is látszott, jól játszottunk csapat és egyén szinten egyaránt. Meg vagyok elégedve a látottakkal. Megérdemelten nyertük meg mindkét mérkőzést. Két hét múlva Pesten folytatjuk” – foglalta össze az élménydús napot Pánczélné Ruskó Katalin edző.

Országos Gyermek Bajnokság U12 VII. csoport, 3. forduló

Községi Sportcsarnok, Tarján

Győri ETO KC II.-Motherson Mosonmagyaróvár II.: 25-21 (14-10)

Komárom VSE-Győri ETO KC II.: 22-26 (8-14)