2024. február 24-én lezajlott az U15 I. osztály első tavaszi fordulója a Győri ETO KC Akadémia 3-as csapata számára. Ez a forduló Szombathelyen került megrendezésre, ahol a fiataloknak két meccsen kellett bizonyítaniuk. A Dunaújváros, majd Kozármisleny elleni sikeres szereplés után elégedetten nyilatkozott Pigniczki Krisztina vezetőedző és játékosai.

„Hosszú, 2 hónapos szünet után folytatódott az U15-ös bajnokság. Ezen időszak alatt nagyon sokat tudtunk a gyerekek képzésével foglalkozni mind fizikai, mind taktikai, technikai téren. Kíváncsian vártam, hogy a saját korosztályunk csapatai ellen ezek a fejlődések mennyire lesznek láthatóak” – vélekedett a forduló előtt Pigniczki Krisztina vezetőedző.

„Az első mérkőzésen a kezdeti izgalom után megnyugodva átvettük a mérkőzés irányítását. Addig pontatlanok voltunk, kihagytuk a helyzeteket, az ellenfél pedig jól kihasználta ezeket. A második szakaszban a játék minden elemében mi domináltunk, így magabiztos győzelmet arattunk” – foglalta össze a Dunaújváros elleni összecsapást Pigniczki Krisztina vezetőedző.

„Az első mérkőzést a DKKA ellen játszottuk. A meccs elején volt sok technikai hibánk és eladott labdánk, de utána egyre jobban kezdtünk védekezni és tudtunk gyors gólokat lőni. Ezután ki tudtunk alakítani egy 5-6 gólos előnyt. Szerintem a csapat mindent megtett a győzelemért” – mondta a mérkőzés után az 5 gólt szerző Szakács Vivi (#28).

Országos Gyermek Bajnokság U15 I. osztály B csoport, 6. forduló

2024. február 24., 12:10

Városi Sportcsarnok, Szombathely

DKKA-Győri ETO KC: 22-34 (13-16)

Győri ETO KC Akadémia 3: Körmendi Lara (K), Baracskai Liza 6 (1), Szakács Vivi 5, Pintér Nelli 4, Oross Tímea Sára 3, Pintér Kitti 3 (1), Burányi Szófia 1, Lendvai Emily 1, Lidi Vivien, Horváth Réka 2, Imre Vanessza 2, Takács Csenge (K), Reizinger Friderika Ibolya (K), Molnár Hanna 2, Sarus Szófia 5 (1), Marian Hanna

„Rangadóra készültünk a Kozármisleny csapata ellen. Bíztam abban, hogy egyéni képességekben jobbak lehetünk és ezt meg is tudjuk mutatni. Sikerült egy nagyon jó, taktikus mérkőzést játszanunk. A félidei 4 gólos előnyünk elveszett, az ellenfél kihasználta, hogy hibáztunk és gólokat szerzett. Sikerült újra magunkra találnunk a végjátékban, csapatként dolgoztak a lányok és nagyon fontos pontokkal lettünk gazdagabbak. Így továbbra is 100%-os teljesítménnyel állunk a tabella élen” – értékelt elégedetten Pigniczki Krisztina vezetőedző a második meccset követően.

„Az első félidőt jól kezdtük, előnyt tudtunk szerezni, amit a félidő végéig tartani tudtunk, játékunkban kevés hiba mutatkozott. A második félidőben a Kozármisleny felzárkózott, így a végjáték szorosra sikeredett, de a csapat jó együttműködésének köszönhetően mi jöttünk le győztesen a pályáról” – mondta a mérkőzésen 9 találatig jutó Baracskai Liza (#26).

Országos Gyermek Bajnokság U15 I. osztály B csoport, 6. forduló

2024. február 24., 15:25

Városi Sportcsarnok, Szombathely

Győri ETO KC-Kozármisleny SE: 23-20 (13-9)

Győri ETO KC Akadémia 3: Körmendi Lara (K), Baracskai Liza 9 (1), Szakács Vivi, Pintér Nelli 1, Oross Tímea Sára, Pintér Kitti 2 (2), Burányi Szófia, Lendvai Emily 1, Lidi Vivien, Horváth Réka, Imre Vanessza, Takács Csenge (K), Reizinger Friderika Ibolya (K), Molnár Hanna 2, Sarus Szófia 6, Marian Hanna 2

 

Ezen a napon játszották volna a Táp-Győri ETO KC Akadémia 2 mérkőzést is a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Bajnokságban, azonban a hazai csapat visszalépett az összecsapástól, így a Szövetség 10-0-s ETO sikert fog elkönyvelni.

„Nagyon sajnáljuk, hogy nem léphettünk pályára, de megértjük a hazai csapat indokait. Mielőbbi felépülést és sportsikereket kívánunk a betegeknek és sérülteknek” – mondta Kerékgyártó Zsolt vezetőedző az elmaradt meccs kapcsán.

Győr-Moson-Sopron Vármegyei Bajnokság, 13. forduló

2024. február 24., 18:00

Fiáth János Általános Iskola Sportcsarnok, Töltéstava

Tápi Sasok NK-Győri ETO KC: 0-10