2024. február 25-én a Győri ETO KC két akadémiai csapata is pályára lépett. Délelőtt az Akadémia 3 mérkőzött meg a városi rivális SZESE Győrrel az U19 III. osztályban. Délután az Akadémia 1 Ajkára utazott, hogy újabb 2 pontot zsebeljen be az NBII-ben. A felemás napot az edzők és játékosaik is értékelték.

„Attól függetlenül, hogy ebben a bajnokságban nem a megszokott összeállításban lépünk pályára, elvárható lenne mindenkitől, hogy teljes erőbedobással küzdjön, éljen a játéklehetőséggel, a pályán töltött idővel és igyekezzen betartani a megbeszélteket. Itt nem nyomja a teher a lányok vállát, hogy csak a győzelem elfogadható, viszont nyerhető meccsek mennek el akarati tényezők miatt. Küzdő sportág esetében ez elengedhetetlen és csak az tud fejlődni, aki teljes szívvel odateszi magát. Reméljük, hogy ebben is tudunk majd előrelépni és akkor majd győztesen hagyjuk el a pályát” – nyilatkozott a látottak alapján elégedetlenül Bordásné Horváth Marianna vezetőedző.

„Sajnos vereséget szenvedtünk egy nyerhető meccsen. A csapat lélektelenül mozgott, figyelmetlenek voltunk, ami technikai hibákhoz vezetett. Támadásban sok volt a rossz döntés, rontott lövés, sőt hétmétereseket is hagytunk ki. Védekezésben többször is kaptunk gólt átlövésekből. Ha jobban figyelünk, győzelmet aratunk! Ez nem a mi napunk volt” – mondta a mérkőzésen 5 gólt szerző Marian Hanna (#88).

U19 III. osztály-A, 15. forduló

2024. február 25., 11:00

Egyetemi Csarnok, Győr

SZESE Győr-Győri ETO KC: 33-28 (16-14)

Győri ETO KC Akadémia 3: Kiss Pandora Flóra, Zeck Flóra (K), Pőcze-Eisenberger Anna (K), Jász Dorina 4, Jancsurák Flóra 2, Porubszki Lara 6 (2), Horváth Réka 2 (1), Tőre Eszter 6 (2), Imre Vanessza 1, Mucza Dóra, Molnár Nóra, Biró Szonja, Dala Roberta 2 (1), Marian Hanna 5

 

„Nagyon készültünk, mert az Ajka hazai pályán mindig veszélyes tud lenni! A mai napon viszont ellenállhatatlanul játszottunk! Az idény legösszeszedettebb, leggyorsabb és legjobb játékával nem túlzó a két csapat között kialakult gólkülönbség! Gratulálok a csapatnak és a stábnak” – nyilatkozott elégedetten az összecsapást követően Kun Attila vezetőedző.

„Nagyon fontos volt számunkra ez a mérkőzés, hogy pontveszteség nélkül tudjunk továbbmenni. A mérkőzés elejétől kezdve fölényes gólkülönbségre tudtunk szert tenni, amit a végéig sikerült megtartanunk. Koncentráltnak és összeszedettnek éreztem a csapatot és küzdőszellemben sem volt hiány” – értékelt a meccsen 4 találatot jegyző Halász Viktória Napsugár (#35).

NBII A csoport, 13. forduló

2024. február 25., 18:00

Városi Sportcentrum, Ajka

KK Ajka KFT-Győri ETO KC: 26-47 (10-21)

Győri ETO KC Akadémia 1: Korsós Aliz (K), Rédecsi Polett 2, Lévai Lili 1, Granát Dorka 1, Nyerges Anna 4, Halász Viktória Napsugár 4, Szár Evelin 5, Barta Petra 2, Vári Arina 1, Schmél Zoé 3, Varga Dalma 4, Raczenböck Blanka 3, Dobány Kitti (K), Jaczkó Lili 8, Farkas Eszter Nóra 7, Takács Maja Márta 2