2024. február 25-én megkezdődött a gyermekbajnokság a Győri ETO KC U15-ös és U13-as korosztályai számára is. Fiataljaink kifejezetten sikeres napot zártak, Konkoly Tamás, Móricz Anita és Molnár-Benes Aliz edzők elégedetten értékelték csapataik teljesítményét.

U15 II. osztálybeli csapatunk Répcelakon játszott 2 mérkőzést:

„Agresszív védekezésünknek köszönhetően jól kezdtük mérkőzést, sok lerohanás gólt tudtak szerezni a lányok, mindenkinek tudtunk játéklehetőséget adni. Végig vezetve nyertük meg az összecsapást” – értékelte a nap első meccsét Konkoly Tamás edző.

„Tudtuk, hogy kemény mérkőzés vár a lányokra az Egerszeg ellen. Az első félidőben szenvedtünk is védekezésben az ellenfél gyorslábú játékosaival szemben, illetve támadásban kapkodtunk. Vezetett is az ellenfél, de a félidő végére megértették a lányok mi az, amit védekezésben kértünk tőlük. A második játékrészben igazi csapatként védekeztek és támadtak a lányok, akaratukkal és hitükkel eldöntötték a mérkőzést. Nagyon örülök, hogy Tóth Lászlónéval együtt dolgozhatok” – foglalta össze a nap második összecsapását Konkoly Tamás edző.

Országos Gyermek Bajnokság U15 II. osztály, 1. forduló

Répce Sportcsarnok, Répcelak

Balatonboglár Sport Club-Győri ETO KC: 13-31 (3-17)

Győri ETO KC-Egerszegi KK: 21-17 (9-11)

 

Az U13-as korosztályban 2 csapatunk is pályára lépett, ugyancsak 2-2 mérkőzésen:

„Rég volt már fordulónk, sokat készültünk a lányokkal a felkészülési időszakban, de nem tudtam mit fogok visszalátni belőle a meccseken. Ma nagyon ügyesek voltak a lányok, sok mindent viszont láttam a gyakoroltakból. Jól kezdtünk az AFKC 2-Csákvár ellen, a jó védekezés, nagyszerű kapus munkával párosult. Ez jó alapot adott a támadásoknak, amibe csúszott hiba, pontatlan lövések, kiejtett labdák. Ezt inkább a túlzott igyekezet eredményezte, ami gyerek csapatoknál előfordul” – foglalta össze az első meccset Molnár-Benes Aliz edző.

„A második mérkőzésünket az Esztergomi Oroszlánok KSC csapatával játszottuk. A lendületünk nem tört meg a pihenő idő alatt, folytattuk a jó védekezést, a kapusok továbbra is jó formában védtek és a támadások is ötletesek voltak. Minden játékos hozzá tudott tenni a csapat sikeréhez. Van még tanulni valónk, de jó kezdete volt ez a tavaszi idénynek” – mondta a második mérkőzést követően Molnár-Benes Aliz edző.

Országos Gyermek Bajnokság U13 VII. csoport, 4. forduló

Gárdonyi Géza Általános Iskola Sportcsarnok, Gárdony

AFKC 2-Csákvár-Győri ETO KC I.: 5-20 (3-10)

Győri ETO KC I.-Esztergomi Oroszlánok KSC: 29-10 (17-5)

 

„Nagyon vártuk már a bajnoki rajtot, a felkészülés alatt mindent megtettek a lányok, hogy jó rajtot vegyünk. Szerencsére az utazás nem vett ki sokat a játékosokból, a napi első mérkőzést is mi játszottuk a Pázmánd ellen, ennek ellenére hamar belerázódtak a játékba. A kapusteljesítmény ezen a mérkőzésen néhányszor elmaradt az elvárhatótól, de a csapatjátékkal támadásban ezt tudtuk ellensúlyozni. Voltak percek, amikor hullámvölgybe kerültünk, de mindig volt olyan játékosom, aki a hátára vette a csapatot, felvállalta a felelősséget. Nagyon kiélezett játékban tudtunk győzni, igazi kézilabda mérkőzést láttam” – fogalmazott az első összecsapást követően Móricz Anita edző.

„A 2. mérkőzést az Esztergom ellen jól kezdtük, ezt a lendületet tartottuk végig. A kapus teljesítményünk feljavult. A védekezéssel nem voltam mindig elégedett, "bealudtak" néha a lányok az ellenfél támadásai közben, rossz megoldást választottak, görcsössé váltak a nagy akarásban. A végére lehiggadtak, nem forgott veszélyben a győzelmünk! Az egész napot értékelve: elégedett lehetek a látottakkal összességében! Mindenki, kivétel nélkül, kivette a részét a győztes mérkőzésekből” – foglalta össze elégedetten a második meccset és az egész napot Móricz Anita edző.

Országos Gyermek Bajnokság U13 VII. csoport, 4. forduló

Gárdonyi Géza Általános Iskola Sportcsarnok, Gárdony

Pázmánd NKSE-Győri ETO KC II.: 24-27 (12-13)

Győri ETO KC II.-Esztergomi Oroszlánok KSC: 33-20 (16-9)