2024. február 29-én Mosonmagyaróváron az UFM Aréna mellett található úgynevezett Munkacsarnok adott otthont egy újabb nagyszerű szivacskézi tornának. 18 csapat vett részt az eseményen, melyek fele, azaz 9, ETO mezben lépett pályára. A gyerekek egy élményekkel teli napot zártak, ami mutatja az ilyen rendezvények fontosságát, amit az edzők is kifejtettek.

„Az ilyen tornáknak két fontos szerepe van: az egyik a versenyeztetés, a másik pedig a dobó mozdulat elsajátítása és gyakorlása. Ez kimondottan a szivacskézilabda célja, hogy a hajítás már ebben a 7-8 éves korban kialakuljon a gyerekeknél. Ebben a korban mindenki kapus szeretne lenne, ez egy több, mint 20 éves tapasztalat. Ennek pozitív hatása a reflex fejlesztés lehet, már ebben a korban, a másik pedig az, hogy a gyerek nem fél a labdától, mivel, ha az el is találja, nem éri károsodás. Tulajdonképpen ez egy rávezető játéka a kézilabdának, a Dunántúlon kívül sok helyen nem is csinálják. Nagy köszönettel tartozunk a Győri ETO Kézilabda Clubnak és munkatársainak, hogy lehetőségünk van ilyen tornákon részt venni. Ezek fontosságát bizonyítja az itt részt vevő 18 csapat és a gyerekek, akik jól érezték magukat, dobhattak kapura, gólokat szerezhettek és háríthatták a lövéseket. Minden tornáról életre szóló élményekkel térnek haza” – nyilatkozta Horvát János az ikervári csapat edzője és a szivacskézi egyik atyja.

 

„Nagyon örülök annak, hogy részt tudtunk venni ezen a tornán, ugyanis ebben a korosztályban nincsen más lehetőség a versenyzésre. Ezeknek a gyerekeknek viszont lételeme a versenyzés és az, hogy játszhassanak egymással. Nagyon büszke vagyok rájuk, rengeteget fejlődtünk” – mondta Péter-Szabó Lívia edző.

 

„Nagyon jól éreztük magunkat, mindig öröm, ha a legkisebbekkel jöhetek. Nagyon nagy élmény látni őket, hogy alakulnak fejlődnek ezek a kis palánták. A torna kifogástalan szervezésű volt, kifogástalan helyen. A gyerekek nagyon jól érezték magukat. Természetesen egy-egy vereség után ők ugyanúgy szomorkodnak, mint akár az első csapatunk játékosai, de ez az élet, ez a sport. Örülünk, hogy itt voltunk” – foglalta össze a napot Molnár-Benes Aliz edző.

 

„Először is köszönjük szépen a szervezést, hogy hónapról-hónapra megmutathatjuk magunkat. A legkisebbek mindig nagyon örülnek annak, ha eljuthatnak egy tornára. Ráadásul most dobogón is végeztünk, úgyhogy boldogan, de fáradtan térünk haza. A legjobb azt volt látni, mikor csapatként együtt működtek, örültek egymás sikereinek és megtapsolták a másikat. – értékelt Dányi-Hegyi Diána edző.

 

„A tornán két csapattal vettem részt. A gyerekek izgatottan várták a mérkőzéseket. Örömmel látom, hogy egyre jobban csapattá formálódunk és fejlődünk. Büszke vagyok a lányokra” – mondta Freiberger Ivett edző.

 

„Nagyon izgatottak voltak a lányok amióta mondtam nekik, hogy jövünk a dobótornára. Készültek, erről beszéltek nap, mint nap. Ez igazán jó fejlesztő játék, ahol bátran próbálkozhatnak, hogy játékosan, versenyhelyzetben gyakorolják a lövések technikáit, sáncolást. Szuper ügyesek voltak a csajok egytől-egyig. Mindenki nagyon jól érezte magát, tele élménnyel tértünk haza” – foglalta össze az eseménydús napot röviden Fekete Kitti edző.