2024 márciusa felkészülési meccsekkel kezdődött a magyar korosztályos válogatottak számára. Ahogy arról korábban beszámoltunk a Győri Audi ETO KC akadémiáját 12 játékos és 6 stábtag képviselte a nemzeti együttesekben. Sikerekből nem volt hiány, a különböző korosztályok a következőképpen szerepeltek.

„Egyesületünket 6 játékos képviselte az aktuális válogatott összetartáson. Ez a hét is arra szolgált, hogy alakítsuk, formáljuk a csapatunkat az aktuális világversenyre való felkészülésre. A beérkezés után felmértük a lányok fizikális állapotát az őszhöz képest, amely egészen jó eredményeket mutatott, ahol a mi játékosaink nagyon jól teljesítettek. A továbbiakban kondicionális és kézilabda edzésekkel készültünk a hétvégi felkészülési mérkőzésekre Ausztria ellen. Ezek az összecsapások nagyon jól szolgálták a taktikai variációink fejlesztését, mivel mindkét meccsen nagyon agresszív nyitott védekezést alkalmazott az ellenfél. Minden játékosunk egyforma játéklehetőséghez jutott, ami kicsit megnehezítette a stáb dolgát, mivel 19 játékost kellett forgatni. A csapat maximálisan betartotta a megbeszélt taktikai variációkat, mind védekezésben, mind támadásban, amely nagyarányú győzelmeket eredményezett. Egészen jól haladunk az általunk elképzelt úton. Áprilisban 4 nemzet tornát rendezünk Horvátország, Románia és Lengyelország részvételével” – foglalta össze a serdülő válogatott összetartását Kun Attila szövetségi edző.

Serdülő felkészülési mérkőzések:

Nemzeti Kézilabda Akadémia, Balatonboglár

2024. március 1., 16:00

Magyarország-Ausztria: 39-29 (18-12)

2024. március 2., 11:00

Magyarország-Ausztria: 32-19 (17-9)

A Győri ETO KC akadémistáinak teljesítménye számokban a két meccsen: Körmendi Lara (K), Tagai Virág 3, Tőkés Lilla 5, Takács Maja Márta 5, Flaskár Emma 3, Kányai Villő Réka 1

 

„Sok idő telt el az előző válogatott összetartás óta. A játékosok aktuális állapotáról, illetve terhelésük menedzselése szempontjából számomra már az előző héten elkezdődött a munka, amikor a kézilabdázókat delegált klubok edzőivel konzultáltam. Hétfőn konditermi edzéssel kezdtük a hetet Szegeden, ahol az erőfejlesztés dominált. Végeztünk vertikális ugrótesztet, mellyel folyamatosan monitorozzuk a játékosokat a válogatottban. A készenléti kérdőívekkel és a Polar rendszer segítségével optimalizálni próbáltuk a heti periodizációt. Szerdán a második konditermi foglalkozáson már a munkavégzés sebessége volt a fő célunk, azaz robbanékonyságfejlesztés. A torna úgy gondolom, hogy sikeresen szolgálta a felkészülésünket a nyári világbajnokságra. A szakmai stáb együttműködése összetartásról-összetartásra jobb. Igazi team-ként funkcionálunk, amiben öröm a munkavégzés” – foglalta össze a hetet Ruppert Bálint erőnléti edző saját szemszögéből.

„Sok idő telt el az előző válogatott edzőtábor óta, így még izgatottabban vártam már ezt a hetet. Szegeden kezdtük el az edzéseket, majd Románián belül Sepsiszentgyörgyön vettünk részt a Kárpát Kupán. Az egész heti labdás és erőnléti edzések megfelelően felkészítettek minket a tornára. Így a három meccsből sikerült mind a hármat megnyerni. Büszke vagyok a csapatra, hatalmasat küzdöttünk együtt, közösen” – mondta Varga Dalma a válogatott csapatkapitánya.

Kárpát Kupa, ifjúsági felkészülési mérkőzések:

Sepsiszentgyörgy, Románia

2024. március 1., 16:00

Magyarország-Lengyelország: 25-24 (10-12)

2024. március 2., 16:00

Magyarország-Spanyolország: 21-19 (13-13)

2024. március 3., 12:00

Magyarország-Románia: 27-24 (17-17)

A Győri ETO KC akadémistáinak teljesítménye számokban a három meccsen: Rédecsi Polett 10, Szár Evelin 2, Varga Dalma 3, Vári Arina 5

 

„Ismét egy hasznos héten vagyunk túl a válogatott csapattal. Egy színvonalas hazai rendezésű Négy Nemzet Tornán vettünk részt, ahol tudtunk készülni az előttünk álló nyári világversenyre. A hét eleji fizikai felmérések után az edzéseink jó hangulatban teltek, majd a hetet a tornagyőzelemmel koronáztunk meg” – összegezte röviden Farkas Júlia a junior válogatott összetartását.

Négy Nemzet Torna, junior felkészülési mérkőzések:

Dabas, Magyarország

2024. február 29., 17:30

Magyarország-Németország: 33-30 (14-11)

2024. március 1., 15:00

Magyarország-Franciaország: 28-19 (14-10)

2024. március 2., 10:00

Magyarország-Dánia: 29-24 (15-12)

Farkas Júlia 13 gólt szerzett összesen a három mérkőzésen.

 

„A kétnapos összetartáson az első nap a védekezésen volt a hangsúly, majd egy kis egymás elleni játékon és figurák gyakorlásán. A második nap délelőtt támadásokat gyakoroltunk különböző feladatokkal. Figurák pontosításán, hibák javításán volt a hangsúly. Délután megint egymás elleni játék következett. A komoly munka mellett egy kis móka is belefért, egyik este kártyapartit tartottunk a csapattársakkal. Jó volt végre egy kis légkör változás, újra találkozhattam régi barátokkal és csapattársakkal. A következő összetartás áprilisban lesz, amikor folytatjuk tovább a kemény munkát” – mondta Lévai Lili a felnőtt strandkézilabda válogatott rövid edzőtáboráról.

 

A felnőtt válogatott teljesítményéről az első csapat oldalán érdemes tájékozódni. A csapat kiválóan szerepelt Pigniczki Krisztinával és Holanek Zoltánnal a stábban, valamint Győri-Lukács Viktóriával és Szöllősi-Schatzl Nadine-nal a játékoskeretben.