2024. márciusának első hétvégéje újabb gyermekbajnoki fordulóval telt. A Győri ETO KC U14-es, U12-es és U10-es csapatai is pályára léptek. Az élményekkel teli napokról az edzők is beszámoltak, néhol elégedetten, néhol kritikusabban.

Március 2-án az U10-es és U14-es korosztály is pályára lépett:

U10-eseink Lébényben mérettették meg magukat:

„Az első fordulótól kicsit többet vártam magunktól, tekintve, hogy hogyan dolgoztak a lányok az elmúlt időszakban. De emellett a jó megoldások, jó megmozdulások, egyéni és csapat szinten nem maradtak el persze. A hibákat pedig kijavítjuk legközelebb. Nagyon sokat dolgoznak érte, úgyhogy kétségem sincs efelől. Büszke vagyok rájuk” – nyilatkozott bizakodóan Fekete Kitti edző.

Az U14-es csapatok Mosonmagyaróvárra utaztak:

„Az első sorunk jó védekezésének köszönhetően jól kezdtük a mérkőzést, szélső játékunk nagyon eredményes volt, viszont az ellenfél jobbátlövőjével nem tudtunk mit kezdeni. Sorra lőtte góljait, de a második félidőben mindenki hozzá tudott tenni ahhoz, hogy a mérkőzést meg tudjuk nyerni” – értékelte az ETO-s házi rangadót Konkoly Tamás edző.

„A lányok nagyon motiváltan kezdték a mérkőzést, védekezésünk nagyon stabil volt, támadásban az irányítók jó előkészítéseiből az átlövőink eredményesek tudtak lenni. Kapusaink mindig fontos pillanatokban tudtak védeni és igazi csapatmunkával nyerni tudtunk. Gratulálok a lányoknak, de helyén kell kezelni ezt a győzelmet” – mondta a második meccsről Konkoly Tamás edző.

U14, 7. forduló

UFM Aréna, Mosonmagyaróvár

2024. március 2., 10:55

Győri ETO KC I.-Győri ETO KC II.: 31-18

2024 március 2., 14:35

Ferencvárosi TC I.-Győri ETO KC I.: 19-25

 

„4 félidőből csak egyben sikerült tartanunk a lépést ellenfeleinkkel. Sok hiányosság kiütközött és sajnos akaratban, harcosságban is alul maradtunk a második mérkőzésen” – foglalta össze röviden a napot Horváth Kinga edző.

U14, 7. forduló

UFM Aréna, Mosonmagyaróvár

2024. március 2., 10:55

Győri ETO KC I.-Győri ETO KC II.: 31-18

2024. március 2., 12:45

Győri ETO KC II.-Szigetszentmiklós NKSE – Fehér: 27-36

 

Március 3-án U10-es és U12-es csapataink játszottak:

Az U10-esek Mosonmagyaróvárra utaztak:

„Megfogyva bár, de annál nagyobb lelkesedéssel vártuk a következő fordulót, ahol a lányok élvezték a játék minden percét. Ügyes megoldások tükrözik az egész éves kemény munkát! Így tovább csajok! Következő edzésen folytatjuk” – nyilatkozott elégedetten Kozma Adél edző.

 

„A tavaszi forduló első mérkőzésén nehezen lendültek játékba lányaim, de a kezdeti bátortalanság után a második mérkőzésen már magukra találtak. A támadásokban még sok volt a pontatlanság, a védekezéssel, küzdőszellemmel elégedett vagyok. Haladunk tovább a megkezdett úton” – mondta Czérna Erzsébet edző.

 

„Ez volt az 1. forduló, amin részt veszünk, október 16 óta foglalkozom a csapattal. Sajnos influenzajárvány miatt pont elegendő játékossal érkeztem Móvárra. Átöltöztek a csajok, és büszkén ETO-s mezbe bemelegítés után léptek pályára. Meg voltak illetődve és a kezdeti nehézségek után a 2. félidőre összeállt a védekezésünk, amiből tudtunk nagyon jó támadásokat indítani. Több gólt is sikerült lőni az ellenfélnek. A 2. mérkőzésen már a mérkőzés kezdetekor érződött, hogy ráéreztek a kézilabdázás ízére. Örömkézilabdát játszottak a lányok. A kapusom bravúros védéseivel segítette a csapat munkáját. Összességében elmondhatom, hogy remekül helyt álltunk teljesen kezdőként és, amit kértem tőlük az öltözőben és a mérkőzés félidejében megpróbálták megcsinálni több, kevesebb sikerrel. Gratulálok a csajoknak a legelső debütálásukhoz az U10-es bajnokságban. Remekül érezték magukat, fáradtan, de boldogan tértünk haza. Folytatjuk a közös munkát! Célunk, az edzésen begyakorolt technikai tudást még jobban megmutatni a következő fordulókban gátlások nélkül, mindezt örömmel és nem eredmény kényszerrel” – nyilatkozott első U10-es fordulója után Szabó Andrea edző.

 

Az U12-es csapatok Budapestre utaztak:

„Először a Kispest csapatával játszottunk, aminek az elején sok volt a technikai hiba, de a védekezésben tudtunk javítani. Félidőben rendeztük a gondolatainkat és megérdemelten nyertünk. A második mérkőzést a Budaörs ellen vívtuk. A két meccs között nagyon sok idő telt el, ami a gyerekek játékán meg is látszott. Nehezen vettük fel a ritmust és több olyan hibát követtünk el, ami a fáradtságnak tudható be. Minden dicséretet megérdemelnek” – számolt be a napról Freiberger Ivett edző.

U12, 6. forduló

Elek Gyula Aréna, Budapest

2024. március 3., 12:45

Győri ETO KC I.-Kispest NKK: 20-9 (12-7)

2024. március 3., 16:25

Győri ETO KC I.-Moyra-Budaörs KSE: 22-34 (10-22)

 

„Az edzéseken nagyobb hangsúlyt kapnak a beállóval és a befutóval való páros kapcsolatok, amit a hétvégén viszont is láttam. Sok szép megoldás volt. Most viszont hiányoltam a támadásoknál a sebességet és az ütközéseket a védekezésben. Ez talán annak is betudható, hogy elkezdtük tanulni a tudatos, gyors középkezdést. Összességében két kiélezett mérkőzést játszottunk. A tanulságokat levontam és megyünk tovább az előttünk álló úton” – értékelt Ruskó Katalin edző.

U12, 6. forduló

Elek Gyula Aréna, Budapest

2024. március 3., 11:50

Győri ETO KC II.-Érd I.: 24-24 (12-12)

2024. március 3., 14:35

Ferencvárosi TC-Győri ETO KC II.: 23-19 (11-11)