2024. március 9-én a Győri ETO KC Akadémia 1-es csapata lejátszotta utolsó alapszakasz mérkőzését az NBII A csoportjában. A csapat pontveszteség nélkül teljesítette a bajnokság első etapját, így elégedetten és bizakodva várják a folytatást. Az Akadémia 2-es csapat a vármegyei bajnokságban lépett volna pályára, azonban az ellenfél nem állt ki a mérkőzésre, így az elmaradt.

„Csapatunk 70%-a tavaly még nem játszott felnőtt mérkőzést, ettől függetlenül ebben az évben vállaltuk az NBII-es felnőtt bajnokságban való indulást. Óriási teljesítmény, hogy az alapszakaszt pontveszteség nélkül, ilyen játékkal tudtuk abszolválni. Nagyon remélem, hogy a rájátszást is ugyanezzel az elánnal és akarással tudjuk majd végig csinálni és meglesz az eredménye az egész éves munkánknak. Gratulálok a csapatnak” – értékelt elégedetten Kun Attila vezetőedző.

„Tudtuk, hogy ezt a meccset hoznunk kell ahhoz, hogy maximális pontszámmal tudjunk tovább menni. Gratulálok a csapatnak, mindent beletettünk, kevés hibával, magabiztosan játszottunk. Sőt, még egyes játékelemeket is tudtunk gyakorolni, amik a következő korosztályos és NBII-es fordulókban hasznunkra válhatnak” – nyilatkozta röviden a mérkőzésen 3 gólt szerző Nyerges Anna (#32).

NBII Női-A csoport, 14. forduló

2024. március 9., 11:00

Magvassy Mihály Sportcsarnok, Győr

Győri ETO KC-Lipót Pékség: 46-26 (24-15)

Győri ETO KC Akadémia 1: Korsós Aliz (K), Dobány Kitti (K), Rédecsi Polett 6, Lévai Lili 1, Balogh Lili 3, Granát Dorka 3, Bordás Bianka 5, Nyerges Anna 3, Szár Evelin 5, Vári Arina 4, Raczenböck Blanka 3, Dobák Csenge 4 (2), Jaczkó Lili 2, Farkas Eszter Nóra 5, Takács Maja Márta 2

 

A Győri ETO KC Akadémia 2 a felnőtt vármegyei bajnokságban fogadta volna hazai pályán a VKL SE Győr csapatát, azonban az ellenfél visszalépett a meccstől. Így az MKSZ egy 10-0-s ETO győzelmet fog elkönyvelni.