2024. március 9-10-én a Győri ETO KC két U13-as és egy U11-es csapata játszott mérkőzéseket. Az idősebbek szombaton Budapestre utaztak és összesen 3 győzelemmel és 1 vereséggel zártak. A fiatalabbak Sümegre látogattak és újabb, éles meccs béli, tapasztalatokkal lettek gazdagabbak.

2024. március 9.: U13, Budapest

„Nagyon vártuk a hétvégi budapesti fordulónkat, a Ferencváros és az Alba Fehérvár csapataival mérkőztünk meg. A Fradival kezdtünk, nagyon jó iramú, a korosztályt felülmúló tempójú, sebességű mérkőzést játszottunk. Fej-fej mellett haladtunk, sajnos a végén határozatlanak voltunk, így egy gólos vereséget szenvedtünk” – mondta Molnár-Benes Aliz edző az örökrangadót követően.

„Az Alba ellen teljesen dekoncentráltak voltunk, a fejekbe az első meccs maradt bent. Küszködve, kaparva, jó játékkal nem, de akarattal megnyertük a meccset. Egy győzelem és egy vereség lett a mérlegünk így a pesti fordulóban. Felemás szájízzel utaztunk haza, nagyon akartak, küzdöttek a lányok, de sajnos többen nem merték a felelősséget felvállalni és eljön az az idő, amikor az akarat nem lesz elég” – értékelt kissé csalódottan Molnár-Benes Aliz edző.

U13, 7. forduló

2024. március 9.

Népligeti Faház, Budapest

Ferencvárosi TC-Győri ETO KC I.: 18-17 (12-12)

Győri ETO KC I.-Alba Fehérvár KC 1: 14-11 (7-4)

 

„Az 1. mérkőzést nem kezdtük korán, de ennek ellenére az első félidővel egyáltalán nem voltam megelégedve a Budaörs ellen. Sem támadásban, sem védekezésben nem azt láttam, amire a Lányok képesek. Nem segítették egymást a védekezésben, a támadásokban sem voltunk meggyőzőek. Kaotikus volt a játékunk, sok 2 perces büntetést, illetve hétméterest ítéltek ellenünk. A szünetben átbeszéltük azt, hogy miket kell merőben másként csinálnunk. A 2. félidőt sem kezdtük jól, de szerencsére elkezdtünk keményebben védekezni és szép gólokat tudtunk dobni páros kapcsolatokból. A 4 gólos hátrányunkat is le tudtuk dolgozni, megdolgoztunk a győzelemért” – vélekedett az első mérkőzésről Móricz Anita edző.

„A 2. mérkőzést lendületesebben kezdtük a Dunaújváros ellen, de elkapkodtuk a befejezéseket és a védekezésben néha bealudtunk. Védekezési taktikát változtattunk a mérkőzés közben, nyitott védekezésre váltottunk. Ezt a változást nem tudta az ellenfél lereagálni, rengeteg labdát szereztünk, amiből gyorsan tudtak indulni a Lányok, jól bírtuk állóképességgel. 18 gólt dobtunk a második játékrészben, nagy kedvvel játszottak a játékosaim” – nyilatkozta a második mérkőzés után elégedetten Móricz Anita edző.

„Az egész napot értékelve. nagyon örülök a győzelmeknek, de van még mit dolgoznunk, főleg "fejben"! Nem játszhatunk ennyire ellentétes félidőket egy mérkőzésen belül” – értékelte a napot kissé kritikus szemmel Móricz Anita.

U13, 7. forduló

2024. március 9.

Népligeti Faház, Budapest

Moyra-Budaörs KSE-Győri ETO KC II.: 19-21 (10-9)

Győri ETO KC II.-DKKA: 29-18 (11-7)

 

2024. március 10.: Ikervár U11, Sümeg

„Csapatunk a forduló első mérkőzésén nagyon sok technikai hibával játszott, ami egyrészt a sok betegség miatti hiányzásnak tudható be, másrészt az edzésmunkának is tulajdonítható. A csapaton belüli egyének közti különbségek utóbbit tükrözik. A lányok mindezen túl rendkívül megilletődöttek voltak. Az előző hétvégén a csapat 2014-es magja rendkívül magabiztosan, nagyon szépen játszott (igazi flow-élmény volt), de ma is nagyon sok, az edzések során elsajátított játékelemet láthattunk tőlük. A húzóerőt ők képviselték” – értékelt az első mérkőzés után Horváth Tünde edző.

„A második mérkőzésen már kevesebb hibával játszottunk, de úgy gondolom, így is van még feladatunk. A technikai elemek megszilárdítása mellett a koncentrációra kell nagy hangsúlyt fektetni a csapat néhány idősebb tagjának. Sajnos a 2013-asoknak ebben az idényben ez volt a hetedik és a nyolcadik hivatalos mérkőzésük, ami nagyon kevés. A technikai elemek bátor alkalmazását, készségszintű megszilárdítást pedig csak sok játékkal fogjuk tudni elérni” – értékelt a második összecsapás után Horváth Tünde edző.

Országos Gyermek Bajnokság U11 VII. csoport, 3. forduló

2024. március 10.

Sümegi Kézilabda Munkacsarnok, Sümeg

Tungsram SE II.-Győri ETO KC III.

Szombathelyi KKA-Győri ETO KC III.

Ebben a korosztályban még nem számolják az eredményt.