2024. március 21-én a Győri ETO KC Akadémia 1-es és Akadémia 2-es csapata hazai pályán fogadta a Budaörs korosztályos együtteseit. A két csapat fordított sorrendben játszott a megszokotthoz képest, tehát előbb az U19, majd az U17. Ez nem minősült jó ómennek mindenki számára, mivel Kun Attila csapata egy szoros meccsen vereséget szenvedett, viszont Kerékgyártó Zsolték Győrben tartották a 2 pontot.

„Nagyon kiélezett mérkőzésre számítottunk, amit rangadónak is felfoghattunk. Minden csapat életében vannak rossz napok egy bajnokság alatt, ez egy ilyen volt számunkra. Ezt az ellenfél taktikus játékkal szépen kihasználta, így csak nagyon extra teljesítménnyel juthatunk be a Final4-ba. A csapat és a stáb mindent meg fog tenni ennek érdekében” – nyilatkozott Kun Attila vezetőedző.

„Csalódott vagyok a mérkőzés végeredménye miatt. A megszokottnál többet hibáztunk, de ahogy minden meccsből, ebből is tanulunk. A vereség ellenére mindent meg fogunk tenni, hogy elérjük a céljainkat. Biztos vagyok benne, hogy ezután még keményebben fogunk dolgozni” – mondta a mérkőzésen 6 gólt szerző Rédecsi Polett (#6).

U19 I. osztály-Nyugat, 20. forduló

2024. március 21., 14:00

Audi Aréna Győr

Győri ETO KC - Moyra-Budaörs Handball: 20-22 (11-14)

Győri ETO KC Akadémia 1: Korsós Aliz (K), Dobány Kitti (K), Rédecsi Polett 6 (1), Granát Dorka, Kiss Diána Eliza 3 (2), Bordás Bianka 1, Nyerges Anna, Szár Evelin 2, Vári Arina, Schmél Zoé, Varga Dalma 2, Raczenböck Blanka 2, Jaczkó Lili, Farkas Eszter Nóra 2, Farkas Júlia 2, Takács Maja Márta

 

„Igazi rangadót játszottunk, hiszen az odavágón vereséget szenvedtünk. A lányok ígéretükhöz híven az első perctől az utolsóig komolyan vették a küzdelmet. A küzdelem szó, itt szó szerint értendő, hiszen az ellenfél egy számunkra nagyon kellemetlen stílusban kézilabdázik, tehát először magunkat kellett legyőznünk. Sikerült végig fenntartani a koncentrációt védekezésben, ami azt jelenti, hogy a saját ritmusunkban játszottunk, nem lassítottunk le a vendégek komfortzónájára. A különbség a vendégekre nézve hízelgő, mert a végén néhány könnyű helyzetet elhibáztunk, de így is elégedett vagyok. Talán először fordult elő, hogy igazi, nagybetűs CSAPATKÉNT küzdöttünk, ami jó előjel az előttünk álló nagy feladatok fényében. Gratulálok a lányoknak a szép és megérdemelt győzelemhez” – mondta elégedetten Kerékgyártó Zsolt vezetőedző.

„Már nagyon vártam a Budaörs elleni meccset, hiszen innen érkeztem az ETO-hoz nyáron. Fontos rangadó volt, amit meg kellett nyernünk, ha a Final4-ba akarunk kerülni. Amikor valaki hibázott, kijavítottuk egymás hibáit és csapatként működtünk együtt. Látszott, hogy mindenki szívvel, lélekkel küzdött és odatette magát, így a siker nem maradt el” – nyilatkozott a mérkőzésen kiválóan védő Körmendi Lara kapus (#19).

U17 I. osztály-Nyugat, 20. forduló

2024. március 21., 16:00

Audi Aréna Győr

Győri ETO KC - Moyra-Budaörs Handball: 33-28 (18-13)

Győri ETO KC Akadémia 2: Körmendi Lara (K), Czifra Fruzsina (K), Tőkés Lilla 2, Flaskár Emma 5, Nagy Szofi Natasa 1, Balogh Lili 2, Falusi Luca 1, Somogyi Lilla Júlia 6 (2), Tagai Virág 1, Molnár Zsófia 1, Pásztor Emi, Szalai-Nagy Zita 3, Léránt Eszter, Dobák Csenge 4 (2), Takács Maja Márta 7 (2), Kányai Villő Réka