2024. március 23-án a Győri ETO KC Akadémia 3-as és Akadémia 2-es csapata is akcióba lendült. Délelőtt az Akadémia 3 fogadta a Magvassy Mihály Sportcsarnokban a Sárvár csapatát az U19 III. osztályban. Délután az Akadémia 2 Fertőszentmiklósra utazott a vármegyei versenysorozatban, hogy elhozza a 2 pontot. A sikeres nap után elégedetten értékelt játékos és edző egyaránt.

„Dicséret illeti a játékosokat, mert végig harcosan és egymást segítve küzdöttek. A remek kapusteljesítmény kihúzott minket a gödörből. 6 gólos hátrányt ledolgozva, eredményes szélsőjátékkal és szép egyéni megoldásokkal nyerni tudtunk” – nyilatkozott büszkén Bordásné Horváth Marianna vezetőedző.

„A tavaszi szezon második hazai meccsét a Sárvárral játszottuk. Fej-fej mellett haladtunk, de ellenfelünk a hibáinkat kihasználva 4 góllal vezetett a félidőben. A szünet után új lendülettel és jó védekezéssel sikerült felzárkózni a Sárvárhoz. A pörgős és izgalmas végjátékből mi kerültünk ki győztesként. Mind védekezésben, mind támadásban segítettük egymást, igazi csapatmunka volt” – mondta a kiválóan védő Takács Csenge (#74) kapus.

U19 III. osztály-A, 17. forduló

2024. március 23., 11:00

Magvassy Mihály Sportcsarnok, Győr

Győri ETO KC – Sárvári Kinizsi SE: 29-28 (12-16)

Győri ETO KC Akadémia 3: Zeck Flóra (K), Varga Petra (K), Takács Csenge (K) – Csonka Norina 3, Köteles-Baunok Ivett, Jász Dorina 5, Bárdos Réka Luca 1, Jancsurák Flóra 2, Porubszki Lara 6 (1), Horváth Réka 4, Tőre Eszter 7, Mucza Dóra, Biró Szonja, Dala Roberta 1

 

„Hosszabb, tőlünk független, kényszerű szünet után léptünk pályára a vármegyei bajnokságban Fertőszentmiklóson. Azok a játékosok, akik elsősorban itt versenyeznek, végre játszottak egy meccset. Az elején kicsit visszafogottan mozogtunk, de fokozatosan növeltük előnyünket, így csak az volt a kérdés, hogy mekkora különbség lesz a két csapat között az összecsapás végére. A klasszikus kézilabda edzői álom eredmény a legvégére alakult ki. 30 fölött lőni, 20 alatt kapni, ez az állandó cél. Ezúton szeretnénk mielőbbi gyógyulást és gyors felépülést kívánni a közelmúltban kutyatámadást elszenvedett kislánynak, akinek megsegítésére a hazaiak a mérkőzés alatt gyűjtést szerveztek. Remélem mi is hozzá tudtunk járulni kicsit a nemes célhoz” – foglalta össze a meccset Kerékgyártó Zsolt vezetőedző.

„Hosszú kihagyás után játszottunk a vármegyei bajnokságban. A csapat kezdetben többet hibázott, de utána egyre jobban kezdett mozogni. Ennek eredményeképpen kezdtünk elhúzni ellenfelünktől, akik a meccs első felében nagyon jól tartották magukat. A lassú támadásokat sikerült gyorsítani, védekezésben labdákat szereztünk így nagy fölénnyel sikerült megnyerni a meccset” – mondta a jó hatékonysággal védő Pőcze-Eisenberger Anna (#20) kapus.

Győr-Moson-Sopron vármegyei női alapszakasz, 15. forduló

2024. március 23., 17:00

Sportcsarnok, Fertőszentmiklós

FKC – Győri ETO KC: 18-39 (9-14)