2024. március 24-én a Győri ETO KC Akadémia 3-as és Akadémia 1-es csapata is megkezdte szereplését saját bajnokságának felsőházában. Az Akadémia 3 Érdre utazott és a Ferencvárossal, valamint a Szegeddel mérkőzött meg. Az Akadémia 1 Budapestre látogatott a Red Velvet csapatához. Az eseményeket az edzők és játékosok értékelték.

„Rangadóra készültünk, ami természetes már ebben a korosztályban is. A nagy izgalom miatt leblokkoltunk, így nem tudtuk azt játszani, amire képesek vagyunk. A védelem és kapus jól működött együtt, a támadásaink voltak erőtlenek. A második félidőben kaptunk egy kis szikrát, azonban a győzelemre ezen a napon nem volt esélyünk. A visszavágón májusban megmutathatjuk valós tudásunkat” – nyilatkozott Pigniczki Krisztina vezetőedző a Ferencváros elleni örökrangadó után.

„A rájátszás első meccsét az FTC ellen játszottuk, egész összecsapás során fej-fej mellett haladtunk. Az első félidőben nagyon izgultunk, ebből adódó hibáinkat ki is tudták használni. A második játékrészben vissza tudtuk hozni magunkat a meccsbe, így már csak 1-2 gól volt köztünk. Azonban a technikai hibák miatt a végén ők kerekedtek felül” – mondta a mérkőzésen 5 találatig jutó Pintér Nelli (#29).

Országos Gyermek Bajnokság U15 I. osztály Felsőház, 1. forduló

2024. március 24., 11:05

Érd Aréna, Érd

Ferencvárosi TC – Győri ETO KC: 27-25 (14-11)

Győri ETO KC Akadémia 3: Zeck Flóra (K), Körmendi Lara (K), Reizinger Friderika Ibolya (K) – Balog Niki 1, Baracskai Liza 6 (1), Szakács Vivi, Pintér Nelli 5, Oross Tímea Sára 1, Pintér Kitti 3 (1), Burányi Szófia, Lendvai Emily 2, Lidi Vivien, Imre Vanessza 3, Molnár Hanna 1, Sarus Szófia 2, Marian Hanna 1

 

„A Szeged elleni mérkőzés elején szintén nehezen találtuk meg a játékhoz való ritmusunkat. A védekezésünk jól működött és a kapusunk is sokat segített ez első játékrészben. A félidő végére sikerült előnyt szereznünk, ezután megindultunk. Mi vagyunk a csoport élén, értelemszerűen mindenki ránk feni a fogát. Ezzel a “teherrel” kell készülnünk a hátralevő mérkőzésekre” – értékelt Pigniczki Krisztina vezetőedző egy kicsit a jövőbe is tekintve.

„A meccs eleje elég szorosra sikeredett, de utána a jó csapatjátéknak köszönhetően sikerült nagyobb előnyt kialakítani, így a félidőt 4 gólos vezetéssel zártuk. A második játérészben a jó védekezésünknek köszönhetően végig tudtuk tartani előnyünket. Jól éreztem magam a meccsen, örülök, hogy egy ilyen összetartó csapat tagja lehetek” – értékelt a mérkőzésen 11 gólt szerző Molnár Hanna (#81).

Országos Gyermek Bajnokság U15 I. osztály Felsőház, 1. forduló

2024. március 24., 13:15

Érd Aréna, Érd

PC Trade SZNKE – Győri ETO KC: 23-32 (12-16)

Győri ETO KC Akadémia 3: Zeck Flóra (K), Körmendi Lara (K), Reizinger Friderika Ibolya (K) – Balog Niki, Baracskai Liza 5, Szakács Vivi, Pintér Nelli, Oross Tímea Sára 1, Pintér Kitti 5 (3), Burányi Szófia 1, Lendvai Emily, Lidi Vivien 1, Imre Vanessza, Molnár Hanna 11 (2), Sarus Szófia 3, Marian Hanna 5

 

„Ezzel a Red Velvet elleni mérkőzéssel kezdődött a rájátszásunk, ráadásul idegenben! Itt már nincs könnyű meccs, mindenki 120%-kal küzd, harcol a pontokért! A meccs elején még elég puha volt a védekezésünk és pontatlanok voltunk a gyors játékaink befejezésénél. Ez a 20. perc tájékán megváltozott és kezdett fáradni az ellenfél. Fokozatosan építettük az előnyünket és a végére sima győzelmet arattunk! Gratulálok a csapatnak es a stábnak” – értékelt elégedetten Kun Attila vezetőedző.

„A mérkőzés az első perctől kezdve kemény volt, de készültünk a megmérettetésre. A védekezésünk rendezett volt és összetett, így könnyebben alakultak ki helyzetek a lerohanásokból. Mindenkinek sikerült kivenni a részét a játékból és sikerült megszereznünk a 2 pontot. Ezzel az akaraterővel és hozzáállással folytatjuk az elkövetkezendő meccseinket” – értékelt a meccsen 3 találatot szerző Vári Arina (#56).

NBII Észak-Nyugat (A-B) Felsőház, 1. forduló

2024. március 24., 17:30

Honvéd kézilabda csarnok, Budapest

Red Velvet KC Budapest – Győri ETO KC: 22-30 (12-16)

Győri ETO KC Akadémia 1: Korsós Aliz (K), Dobány Kitti (K) – Rédecsi Polett 6, Granát Dorka 5 (3), Kiss Diána Eliza, Bordás Bianka 3, Nyerges Anna 1, Halász Viktória Napsugár, Szár Evelin 1, Kovács Bogi 1, Vári Arina 3, Schmél Zoé 2 (1), Varga Dalma 5, Jaczkó Lili, Farkas Eszter Nóra 1, Takács Maja Márta 2