2024. március 23-án és 24-én újabb gyermekbajnoki fordulókat rendeztek, melyeken a Győri ETO KC utánpótlás csapatai több ízben is képviseltették magukat. 3 korosztály is pályára lépett, az U15, az U13 és az U11 is. Az edzők értékelték a hétvégét.

2024. március 23-án az U13-as csapatok Székesfehérvárra utaztak, míg az ikervári U11-es csapat Nemesvámosra látogatott:

„Érdekes hétvégénk volt, mert Székesfehérvárra utaztunk, hogy testvércsapatunkkal és a Mosonmagyaróvár csapatával mérkőzzünk meg. Az ETO II ellen villámrajtot vettünk, gyors, ötletes támadásokat vezettünk, amihez agresszív védekezés és jó kapusteljesítmény párosult. Nem tudtuk ezt tartani, kiegyenlített lett a mérkőzés, a végjátékra fej-fej mellett mentünk és egy-egy jó villanás, védés a mi javunkra döntötte el a meccset. Ígéretes korosztály alakul a két csapat játékosaiból. A második meccsünk pont ellentétes volt, dekoncentráltan kezdtünk, de rendeztük a sorokat és magabiztos győzelmet arattunk. A mérkőzések után a lányokkal a Bory-várat tekintettük meg kikapcsolódásként” – összegezte a napot Molnár-Benes Aliz edző.

Országos Gyermek Bajnokság U13 VII. csoport, 5. forduló

2024. március 23., 9:55; 11:45

KÖFÉM Sportcsarnok, Székesfehérvár

Győri ETO KC I. – Győri ETO KC II.: 15-13 (7-6)

Győri ETO KC I. – Motherson Mosonmagyaróvár: 26-10 (11-8)

 

„Izgalommal várta mindkét csapat a házi rangadót, hisz sokan jó barátnők a csapatokban, néha közösen is edzünk, illetve edzőmérkőzést játszunk. Nehezen kezdtük ezt az első meccset is, 5 perc után már 0-4 volt az ellenfél javára. Hamar kellett időt kérnem, hogy átbeszéljük, főleg a védekezési hiányosságokat. Magunkra találtunk, a vége előtt 4 perccel még fej-fej mellett haladtunk Alizékkal. A hajrában viszont összeszedtünk egy "buta" 2 perces kiállítást, kihagytunk 2 helyzetet, az ellenfél viszont értékesített 2 gólhelyzetet, ami a vereségünkhöz vezetett. Gratulálok a testvér csapatnak! Amivel ma jobbak voltak, az a kapusaik teljesítménye” – értékelte az ETO-s házi rangadót Móricz Anita edző.

„Lendületesen kezdtük a Mosonmagyaróvár elleni mérkőzést, a zavaró védekezéssel szemben az ellenfél nem tudott mit kezdeni. Sok labdát tudtunk szerezni a nyitott védekezéssel, amiből a támadásainkat hatékonyan be is fejeztük. Felszabadultan játszottak a Lányok, szép megoldásokat láttam. A szélső posztokon viszont fejlődnünk kell, azt láttam sajnos most is” – mondta csapata második meccséről Móricz Anita edző.

Országos Gyermek Bajnokság U13 VII. csoport, 5. forduló

2024. március 23., 9:55; 13:35

KÖFÉM Sportcsarnok, Székesfehérvár

Győri ETO KC I. – Győri ETO KC II.: 15-13 (7-6)

Győri ETO KC II. – Motherson Mosonmagyaróvár: 27-15 (15-8)

 

„A lányokkal megbeszéltük az előző forduló hibáit. Ők szorgalmasan dolgoztak azóta az edzéseken, és ez a mai teljesítményükön meglátszódott. Több edzőmérkőzésünk is volt a köztes időszakban. Ennek is köszönhető, hogy ma minden játékosom bátran, fegyelmezetten, de felszabadultan, önmagához mérten ügyesen, eredményesen játszott. Elégedett vagyok velük! A legfontosabb, hogy ők is érzik, hogy az alázatos és kitartó munkának mindig megvan az eredménye” – értékelt elégedetten Horváth Tünde edző.

Országos Gyermek Bajnokság U11 VII. csoport, 4. forduló

2024. március 23., 11:40; 13:40

Sportcsarnok, Nemesvámos

Győri ETO KC III. – Körmendi DMTE

START SE Szentkirályszabadja – Győri ETO KC III.

Ebben a korosztályban még nem számolják az eredményt.

 

2024. március 24-én az U15-ös II. osztályban szereplő csapatunk Győrben játszott mérkőzéseket, míg az U11-esek Tatára utaztak:

„Az első összecsapáson védekezésünk elég hullámzó volt, támadásban sem voltunk mindig jelesek, de végig vezetve tudtuk megnyerni a mérkőzést” – értékelte röviden az első meccset Konkoly Tamás edző.

„Tudtuk, hogy kemény mérkőzés vár a lányokra. Az első félidő elején volt tartása a csapatnak, de az ellenfél fizikai fölényével szemben nem tudtunk mit kezdeni. A félidő végére nagy előnyre tett szert a Nemesvámos. A második játékrészben még volt esélyünk felzárkózni, de az ellenfél átlövőivel, illetve a szélsőivel szemben védekezésben nem tudtunk hatékonyak lenni. A vereség ellenére a mérkőzés folyamán támadásban voltak jó helyzetkihasználásaink” – nyilatkozott a második meccs után Konkoly Tamás edző.

Országos Gyermek Bajnokság U15 II. osztály IV/Felsőház, 3. forduló

2024. március 24. 9:00; 13:40

Magvassy Mihály Sportcsarnok, Győr

Győri ETO KC – Répcelaki SE: 25-21 (12-7)

Bajnok DSE Nemesvámos – Győri ETO KC: 30-22 (15-10)

 

„Mindkét mérkőzésünkön mindent megtettek a lányok, hogy "győztesen" hagyjuk el a pályát. A kiváló kapusteljesítmény mellé egy tudatos, dinamikus, ötletes játék párosult, mind támadásban, mind védekezésben. Egyre jobban tudnak a lányok csapatként működni, az edzéseken gyakoroltakat sokszor látom vissza a meccseken. Örülök, hogy mindenki hozzá tudott tenni a csapat sikeréhez” – értékelt elégedetten Czérna Erzsébet edző.

Országos Gyermek Bajnokság U11 VIII. csoport, 4. forduló

2024. március 24., 9:40; 11:00

Güntner Aréna, Tata

Győri ETO KC – Győri ETO KC II.

Motherson Mosonmagyaróvár II. – Győri ETO KC

Ebben a korosztályban még nem számolják az eredményt.

 

„Jól sikerült számunkra a hétvégi forduló Tatán. A lányok nagy küzdéssel, szép egyéni és páros megoldásokkal örvendeztettek meg minket” – összegezte röviden a napot Fekete Kitti edző.

Országos Gyermek Bajnokság U11 VIII. csoport, 4. forduló

2024. március 24., 10:20; 11:40

Güntner Aréna, Tata

Motherson Mosonmagyaróvár I. – Győri ETO KC IV.

Győri ETO KC II. – Győri ETO KC IV.

Ebben a korosztályban még nem számolják az eredményt.