2024. március 30-án, nagyszombaton, a Győri ETO KC Akadémia 1-es és Akadémia 2-es csapata Balatonboglárra utazott, hogy megmérkőzzön a nagy rivális NEKA korosztályos csapataival. Fiataljainknak nem sikerült az idegenbeli bravúr, így nehéz helyzetbe kerültek a legjobb 4 közé jutást illetően. A meccseket szokás szerint az edzők és a játékosok is értékelték.

„Nem sikerült a saját kezünkben tartani a sorsunkat. A NEKA elleni idegenbeli rangadót gyakorlatilag 3 perc alatt elvesztettük, hiszen 0:4-nél azonnal időt kellett kérnem. Utána egy jó mérkőzést játszottunk, de egyszer sem sikerült kihasználni a hazaiak kisebb megingásait, így egy jobb csapattól megérdemelt vereséget szenvedtünk. Egy olyan sebesség tartományban kellett kézilabdáznunk, ami még nem a sajátunk, így nagyon sok technikai hibát követtünk el. Sok problémánk van mostanában, de erre nem foghatjuk az elvesztett csatát” – értékelt csalódottan Kerékgyártó Zsolt vezetőedző.

„Egész héten készültünk erre a meccsre, de sajnos nem sikerült pontot szereznünk. Voltak jó megoldásaink a meccs során, azonban sok volt az eladott labdánk és a technikai hibánk, amit az ellenfél ki is használt. A meccs első percétől előnyben volt a NEKA, amit sajnos nem sikerült behoznunk” – nyilatkozott a vereség ellenére a kapuban jól teljesítő Körmendi Lara (#19).

U17 I. osztály-Nyugat, 21. forduló

2024. március 30., 14:00

NEKA Csarnok, Balatonboglár

NEKA – Győri ETO KC: 24-18 (15-9)

Győri ETO KC Akadémia 2: Korsós Aliz (K), Körmendi Lara (K), Czifra Fruzsina (K) – Flaskár Emma 2, Falusi Luca 2, Willman Viktória, Somogyi Lilla Júlia 5 (4), Tagai Virág 1, Molnár Zsófia, Pásztor Emi, Schmél Zoé 2 (1), Szalai-Nagy Zita, Léránt Eszter 3, Dobák Csenge 3 (1), Kányai Villő Réka

 

„Óriási akarással és nagybetűs CSAPATKÉNT játszottunk a mérkőzés nagy részében! Szenzációs első félidőt produkálva mind támadásban, mind védekezésben nagyszerűt játszottunk! A két csapat közötti különbséget a felnőtt bajnokságokban szerzett játék rutin döntötte el. Nálunk sokkal nagyobbak voltak a magasságok es a mélységek, mint a NEKA-nál! Ezen dolgozunk tovább, hogy ez kiegyenlítődjön” – nyilatkozott Kun Attila vezetőedző a mérkőzést követően.

„Úgy álltunk bele a mérkőzésbe, hogy mindenki kihozza magából a maximumot. Az első félidőben ez sikerült is, nagyon jól kezdtük a meccset. Sajnos a második játékrészre elfogytunk, nagyon csalódottak vagyunk, hiszen fontos 2 pontot veszítettünk el. Azonban ezekből a mérkőzésekből kell tanulni” – összegezte a történteket a mérkőzésen 6 gólt szerző Granát Dorka (#14).

U19 I. osztály-Nyugat, 21. forduló

2024. március 30., 16:00

NEKA Csarnok, Balatonboglár

NEKA – Győri ETO KC: 34-30 (18-18)

Győri ETO KC Akadémia 1: Bödő Panna (K), Dobány Kitti (K) – Rédecsi Polett 1, Granát Dorka 6 (4), Kiss Diána Eliza 2 (1), Bordás Bianka 1, Nyerges Anna 1, Halász Viktória Napsugár 2, Szár Evelin 5, Kovács Bogi, Vári Arina 1, Schmél Zoé 1, Varga Dalma 4, Jaczkó Lili 3, Farkas Eszter Nóra 3