2024 áprilisának első hete a válogatott edzőtáborokról és felkészülési meccsekről szól. A Győri ETO KC akadémiáját 11 játékos és 4 stábtag fogja képviselni a nemzeti együttesekben. Korosztályonként a következő lesz a csapatok menetrendje a héten.

A serdülő válogatott élén továbbra is Kun Attila tevékenykedik, mint szövetségi edző, stábtagként Csendes Dávid erőnléti edző is elkíséri a nemzeti csapatba. Akadémistáink közül 6-an kaptak behívót: Flaskár Emma, Kányai Villő Réka, Körmendi Lara, Somogyi Lilla Júlia, Tagai Virág és Takács Maja Márta, aki egy kisebb betegség miatt csak később fog csatlakozni a kerethez.

Az összetartás április 1. és április 6. között lesz Zamárdiban. Az edzések mellett 3 mérkőzést is fognak játszani a fiatalok egy 4 nemzet torna keretein belül Siófokon:

  • 04.04. (csütörtök): Magyarország – Lengyelország 15:30
  • 04.05. (péntek): Magyarország – Horvátország 15:30
  • 04.06. (szombat): Magyarország – Románia 10:00

 

Az ifjúsági válogatott stábjában ezúttal is helyet kapott Borbély Tamara masszőr és Ruppert Bálint erőnléti edző. A játékoskeretbe 3-an kaptak meghívót: Rédecsi Polett, Varga Dalma és Vári Arina.

Az összetartás április 2. és április 6. között lesz Inárcson. A serdülőkhöz hasonlóan az ifjúsági válogatott is egy 4 nemzet tornán fog részt venni Gyálon:

  • 04.04. (csütörtök): Magyarország – Spanyolország 15:30
  • 04.05. (péntek): Magyarország – Norvégia 18:00
  • 04.06. (szombat): Magyarország – Szlovákia 15:00

 

A junior válogatottba egy ETO játékos kapott meghívót, Farkas Júlia.

Az összetartás március 31. és április 6 között lesz Balatonbogláron, a NEKA-nál. Meccsek tekintetében itt egy 3 csapatos torna alakult ki:

  • 04.04. (csütörtök): Magyarország – Románia 17:30
  • 04.06. (szombat): Magyarország – Spanyolország 10:00

 

Végül akadémiánkról ismét behívót kapott a felnőtt strandkézilabda válogatottba Lévai Lili.

Az összetartás április 4. és április 6. között lesz Budapesten. A strandkézi szezonon kívül egyelőre csak edzésekre lehet számítani.

 

A felnőtt válogatott keretébe ezúttal is behívót kapott Győri-Lukács Viktória és Szöllősi-Schatzl Nadine, valamint a stábot erősíti Pigniczki Krisztina és Holanek Zoltán. Az ő programjukról az első csapat oldalán lehet részletesebben tájékozódni.