2024 márciusa nem telt el felhőtlenül a Győri ETO KC akadémiáján. A győztes rangadók és nagy fordítások mellett becsúsztak meglepő vereségek is. A vezetőedzők és kapusedzők ezúttal is értékeltek, beszéltek arról, hogy mi volt jó és miben kell még javulni. A szezon hajrájára fordulva egyre kevesebb a hibázási lehetőség.

„Ebben a hónapban is folytattuk a kétfrontos szereplésünket a bajnokságokban, mint az előző hónapokban. A mi csoportunknak minden meccs a fontos kategóriába tartozik, ha a maximális célokat szeretnénk elérni. Várható volt, hogy következik egy hullámvölgy, aminek a mélységét még én sem tudtam teljes mértékben behatárolni. Sajnos így a 200 edzés fölé jutva jönnek az apróbb sérülések is és picit tompábbakká is válunk. Ennek eredménye volt a Budaörs elleni kicsit váratlan 2 gólos vereségünk, amely nálam nem volt bekalkulálva. Viszont jellemző ránk az is, hogy nagyon hamar ki tudunk lábalni ezekből a hullámvölgyekből és napokon belül képesek vagyunk az extrákra is. Ilyen volt az NB II-es rájátszás első meccse idegenben, ahol 8 góllal tudtunk nyerni. Tehát a feladat adott, ezeket a hullámvölgyeket és hegyeket minél kisebbre szabni és egyenletesebbé tenni a teljesítményünket. Célunk, hogy tovább folytassuk a hibátlan szereplésünket az NBII-ben, és feljussunk egy osztállyal feljebb, hogy megszerezzük, azt a játékrutint, amellyel versenyben lehetünk azokkal az U19-es csapatokkal, akik közül a játékosok nagy része NBI-et vagy NBI/B-t játszik folyamatosan” – foglalta össze az Akadémia 1-es csapat márciusát Kun Attila vezetőedző.

„Az NBII-es bajnokságban 2 mérkőzést játszottunk márciusban. Kapusaink átlagban 45%-kal védtek, ami nagyon jónak mondható. Az U19 I. osztályban sajnos ebben a hónapban nem dicsekedhetünk, 30%-os átlagteljesítményünk volt. Arra törekszünk, hogy a létfontosságú meccseinken is a csapat hasznos tagjai lehessünk” – értékelt Petróczi Viktória kapusedző.

 

„A márciusi hónap vízválasztó volt a csapat életében, mert 2 rangadót játszottunk az U17-es bajnokságban. Ezek közül a hazai mérkőzést hoztuk, idegenben elbuktunk, így már nem csak tőlünk függ, hogy bejutunk-e az ország legjobb 4 csapata közé. Ezeken a meccseken derült ki igazán, hogy mennyire hiányoznak a sérültjeink. Eddig erőből, lendületből hoztunk sok mérkőzést, de a minőségi játék hiányzott, ami most vált igazán szembetűnővé. Sok prevenciós foglalkozásunk van, nagyon figyelünk az edzésterhelésre, mégis sok sérülés történt az idény során. Sajnos kevés olyan mérkőzésünk volt az egész szezonban, amikor a legideálisabb összeállításban tudtunk pályára lépni. Dolgozunk tovább! A hadra fogható lányok töretlen lelkesedéssel végzik feladataikat, reméljük ez nemsokára a játék minőségének pozitív változásában is megnyilvánul” – foglalta össze az Akadémia 2-es csapat márciusát Kerékgyártó Zsolt vezetőedző.

„Az U17-es bajnokságban 1 könnyebb és 2 nehéz mérkőzésen a kapusok tevékenyen hozzájárultak a csapat teljesítményéhez. A megyei bajnokságban csupán egy mérkőzést tudott lejátszani a csapat, amin jó százalékkal védtek a kapusok” – összegzett röviden Kiss Éva kapusedző.

 

„Március hónap bővelkedett meccsekben az Akadémia 3-as csapat számára. Az utolsó U15-ös alapszakasz fordulót Mosonmagyaróváron rendezték, ahol először a hazai MKC csapata ellen játszottunk egy nagyon harcos, jó mérkőzést. Majd az Alba következett, akik ellen tudtunk dominálni, így 100%-os teljesítménnyel várhattuk a rájátszást. Közben az U19 III. osztályban is játszani kellett. Itt mindig két énünk van. Néhol meg tudják mutatni a lányok, amit edzésen gyakorlunk, máskor teljesen elfelejtenek mindent. Ez történt Celldömölkön is. Az U15 rájátszásában a FTC ellen kezdtünk. Az izgalom miatt tudásunk alatt játszottunk, sok hibával, rossz helyzetfelismerésekkel. Ezeket sokat fogjuk tudni gyakorolni edzésen, így majd legközelebb visszavághatunk. A Szeged ellen az elején még mindig izgultunk, ott a nyomunkban tudtak maradni, de a félidőre előnyt szereztünk. Ezt növelni tudtuk, így már a jó arcunkat mutattuk. Végül újabb két U19-es mérkőzéssel zártuk a hónapot. A legutolsón sok akció volt mindkét oldalon, főleg a támadások voltak eredményesek, védekezésben és a kapusok hatékonysága terén a várt szint alatt teljesítettünk. A harciasságunk és a fizikai állapotunk miatt tudtunk nyerni. Összességében jó látni a fejlődést a csapaton, a játékosokon. Jó úton járnak a lányok, de erről nem szabad egy pillanatra sem letérni” – tekintett vissza az Akadémia 3-om márciusára Pigniczki Krisztina vezetőedző.

„Ha csak a kapusok védési hatékonyságát nézzük, akkor az előző hónaphoz képest nem történt változás. Viszont kiélezett mérkőzéseken, a végjátékban sikerült hozzásegíteni a csapatot a győzelemhez bravúros védésekkel” – mondta elégedetten Hoffmann Beáta kapusedző.