2024 áprilisa a korosztályos nemzeti csapatok összetartásával kezdődött csakúgy, mint a március. A nemzeti együttesek ilyenkor készülnek a nyári világversenyekre, felkészülési meccseket játszanak és próbálják megtalálni az ideális játékfilozófiát, amivel sikeresek lehetnek. A sikeres hét történéseiről a főszereplők számoltak be.

A serdülő válogatott egy 4 Nemzet Tornán vett részt, a hetet Kun Attila szövetségi edző és Takács Maja Márta akadémiánk játékosa értékelte:

„A nyílt EB előtti összetartást nem számítva, ez volt az utolsó edzőtáborunk a világverseny előtt. Már húsvét hétfőn 2 edzéssel kezdtünk, mivel csütörtöktől 4 Nemzet Tornát játszottunk Siófokon. A héten már a taktikai elemek élesítése, pontosítása zajlott a mérkőzések előtti 6 edzésen, illetve szerettünk volna egy komplex képet kapni azokról a játékosokról, akiket behívtunk a mostani összetartásra. A tornán lejátszott meccseink nagyon jól szolgálták a felkészülésünket. Kifejezetten éles volt a kellemetlen stílusú horvátok elleni csata, valamint az antropometriai fölényben lévő románok elleni meccs is. A válogatottunk megcsillantotta azt az erényét is, hogy hogyan tud küzdeni éles szituációkban. Gratulálok a válogatott minden tagjának, valamint a stábtagoknak a tornagyőzelemhez” – foglalta össze a hetet Kun Attila szövetségi edző.

„Egy megfázásos betegség miatt csak 1 nappal később tudtam csatlakozni a lányokhoz. Tudtuk, hogy a hét második felében egy sorozatos meccsterhelésben lesz részünk a 4 Nemzet Torna keretein belül. Mindenki 120%-on dolgozott egész héten és ez meg is hozta a gyümölcsét. Mindegyik válogatott az akaratról és a kitartásról híres, ezért tudtuk, hogy egyik meccs sem lesz könnyű. A lengyeleket már ismertük, fel is készültünk belőlük, így megnyertük a mérkőzést. A horvátok ellen megmutattuk hogyan tudunk 100%-osan egy csapatként harcolni. A románokat is nagy küzdőszellem jellemezte, de itt is felül tudtunk kerekedni az ellenfélen. Így végül sikerült hibátlan teljesítménnyel zárnunk a hetet. Nagyon hálás vagyok a lányoknak, hogy most is egy ilyen eseménydús és pozitív élményekben gazdag hetet tudhatunk magunk mögött” – mesélt élményeiről Takács Maja Márta.

Serdülő válogatott 4 Nemzet Torna:

Munkacsarnok, Siófok

2024. április 4., 15:30

Magyarország – Lengyelország: 37-18 (16-8)

2024. április 5., 15:30

Magyarország – Horvátország: 26-24 (10-12)

2024. április 6., 10:00

Magyarország – Románia: 31-23 (13-11)

ETO-s gólok a meccseken: Körmendi Lara (K) – Flaskár Emma 2, Kányai Villő Réka, Somogyi Lilla Júlia 7, Takács Maja Márta 11, Tagai Virág 1

 

Az ifjúsági válogatott ugyancsak egy 4 Nemzet Tornán vett részt. Az élményekről Borbély Tamara masszőr és Szár Evelin beállós mesélt, aki egy betegség miatt utólagos behívót kapott és a bizalmat kiváló teljesítménnyel hálálta meg:

„Tartalmas héten vagyunk túl a válogatottal. Három meccset játszottak a lányok egymást követő napokon. Nekem az a feladatom, hogy ez idő alatt segítsem a lányok regenerációját és ellássam az esetleges sérüléseket. Ehhez a szövetségtől kapott eszközök is segítségemre vannak, mint a GameReady és a Normatech – betekintést engedett saját szemszögéből a válogatott életébe Borbély Tamara masszőr.

„Mindig öröm részt venni a válogatott összetartáson. Ami nekem szerencse, az másnak balszerencse, de egy betegség miatt utólag engem hívtak be a válogatottba. Az edzések jó hangulatban teltek, többször is zenére tréningeztünk, de persze a taktikai elemek gyakorlásakor maximális koncentrációra volt szükség. A begyakorolt figurákat a mérkőzéseken élesben is ki tudtuk próbálni, sokszor sikerült is ezekből előnyöket és ezáltal gólokat szereznünk. A keddi és szerdai edzésnapot követően megrendezésre került Gyálon a 4 Nemzet Torna, ahol a spanyolokkal, norvégokkal és szlovákokkal játszottunk felkészülési mérkőzéseket. A spanyolok elleni meccs abból a szempontból különleges volt, hogy először játszottunk vax nélkül, egy speciális labdával. Egy kis ízelítőt kaptunk abból, hogy a nyári világbajnokságon milyen nehézségeket okozhat majd az új játékszer, ugyanis ott minden mérkőzést vax nélkül, ezzel a labdával játszanak majd a csapatok. A norvégok ellen nagyon egyben volt a csapat, szemre is tetszetős játékot mutattunk be. A szlovákok ellen egy félidőnyi jó játék is elég volt, a második etapban dekoncentráltan játszottunk. A hét ennek ellenére is nagyon jól sikerült a válogatottnak, így pozitívan tekintünk előre az előttünk álló feladatokra” – összegezte a hetet és elárult egy kulisszatitkot is a nyári világbajnoksággal kapcsolatban Szár Evelin.

Ifjúsági válogatott 4 Nemzet Torna:

Gyáli Sportcsarnok, Gyál

2024. április 4., 15:30

Magyarország – Spanyolország: 27-25 (11-11)

2024. április 5., 18:00

Magyarország – Norvégia: 40-20 (21-8)

2024. április 6., 15:00

Magyarország – Szlovákia: 23-20 (14-6)

ETO-s gólok a meccseken: Rédecsi Polett 5, Szár Evelin 6, Varga Dalma 7, Vári Arina 4

 

A junior válogatott 2 mérkőzést játszott, melyeken nem talált legyőzőre. A hétről és a meccsekről akadémiánk egykori játékosa, jelenleg az első csapat keretének tagja, Farkas Júlia beszélt:

„Ismét egy nagyon hasznos, jó hangulatú hét telt el Balatonbogláron a junior válogatottal. Közeledik a várva várt világbajnokság és a csapat is kezd összeállni. Úgy gondolom az edzéseink, illetve a lejátszott mérkőzések egyaránt segítették a felkészülésünket. Jól éreztem magam, feltöltődve térek vissza Győrbe, hogy a szezon utolsó részében itt is a közös célért tudjunk küzdeni” – nyilatkozott Farkas Júlia a junior válogatott összetartásáról.

Junior válogatott 3 Nemzet Torna:

NEKA Csarnok, Balatonboglár

2024. április 4., 17:30

Magyarország – Románia: 32-22 (14-9)

2024. április 6., 10:00

Magyarország – Spanyolország: 32-32 (14-15)

Farkas Júlia 5 gólt szerzett a két mérkőzésen.

 

A női strandkézilabda-válogatott egy újabb rövid edzőtábort tartott Budapesten, az élményekről Akadémia 1-es csapatunk játékosa Lévai Lili mesélt:

„Ismét egy rövidebb összetartáson vettem részt. A munka egyre komolyodik, mivel egyre közelebb vagyunk az Európa-bajnoksághoz. A délelőtti edzéseken ezúttal a védekezésen volt a hangsúly, míg délután a támadáson. Szétlövéseket is gyakoroltunk, mert ebben a játékban ez elengedhetetlen. Végül pedig egy kis egymás elleni játékra is sor került. Az első nap estéjén csapatépítő programon is rést vettünk, ami egy kicsit ellazított minket. Legközelebb már a Velencei-tónál találkozunk, ahol a környezet jobban hasonlít a strandkézihez” – foglalta össze a strandkézilabda-válogatott rövid összetartását Lévai Lili.

 

A felnőtt válogatott szerepléséről az első csapat oldalán lehet bővebben tájékozódni. A lényegi kérdések ott még csak most következnek.