Alig két hét múlva újabb szakmai napot rendez a Kézilabda-specifikus Módszertani Központ. A helyszín ezúttal Balatonboglár, az időpont pedig április 19. A program fókuszában ezúttal a női szakág kérdései szerepelnek, az előadók és vendégek között pedig ismét számos szaktekintéllyel találkozhatunk.

A szakmai napnak a NEKA balatonboglári létesítményei adnak otthont, délelőtt az előadásokon, délután pedig a gyakorlatokon lesz a hangsúly. A veszprémi eseményen februárban a férfi szakág kérdései voltak napirenden, és ehhez kapcsolódott egy érdekes kerekasztal-beszélgetés. Hasonló programpont ezúttal is lesz, amelynek résztvevője lesz többek között Golovin Vlagyimira női válogatott szövetségi kapitánya is.

Program: A délelőtti események helyszíne a NEKA Lakófalu, ahol 9:50-kor Mocsai Tamás, a Kézilabda-specifikus Módszertani Központ ügyvezetője mond köszöntőt. Ezt követően 10:00-10:55-ig Hajdu János, a NEKA női szakágának vezetője tart előadást. A téma rendkívül izgalmas, hiszen a világklasszis Stine Bredal Oftedal megoldásait elemzi. A technikai repertoárjából módszertani mozgáselemzéseket végzett edzők és játékosok részére. 11:00-tól a TalentX AMS témakörében tart tájékoztatást Juhász Péter, a Done IT Innovation Kft. ügyvezetője. Ezt követően kerül sor a nagy érdeklődéssel várt szakmai beszélgetésre, melynek munkacíme: “A női olimpia selejtező mérkőzések értékelése, tendenciák a női kézilabdázásban. Részvevevők: Golovin Vlagyimir, a felnőtt női kézilabda válogatott szövetségi kapitánya, illetve Kökény Beatrix, az FTC Kézilabda Akadémia női szakágvezetője.

A program az ebédszünet után a NEKA Sportcsarnokban illetve a Diagnosztikai Központban folytatódik. Előbbi helyszínen 13:45-ös kezdéssel edzésbemutatóra és edzésgyakorlatra kerül sor. Témája: A férfi kézilabdázás nyomában, döntési helyzetek. Vezeti Bakó Botond, a NEKA NB I-es csapatának vezetőedzője, illetve Zsadányi Sándor, a NEKA U19-es leány csapatának edzője. Közreműködik a NEKA U19-es leány csapata. A Diagnosztikai Központban ugyanekkor interaktív kerekasztal-beszélgetés kezdődik, melynek munkacíme: “Erőnléti, humánkineziológus, gyógytornász szakterületek együttműködésének optimalizálása a kompetencia területek átfedéseiben, tapasztalatok visszacsatolása” A témakörök képviselői: dr. Rácz Levente, a Nemzeti Kézilabda Akadémia vezető erőnléti edzője • Gál Vera, a PICK Szeged Kézilabda Akadémia sporttudományos vezetője • Langmár Gergely, a Nemzeti Kézilabda Akadémia Sporttudományos és Egészségügyi Csoportjának vezetője • Szobol Zsolt, a Veszprém Handball Academy erőnléti edzője • Ungvári Máté, az FTC Kézilabda Akadémia erőnléti edzője

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Jelentkezni lehet az alábbi linken április 17-ig.

A tervezhetőség és a rendezvény gördülékeny lebonyolítása érdekében jelentkezéseiket az alábbi linken található regisztrációs felületen várjuk:

https://neka.hu/szakmai-nap