2024. áprilisának második hétvégéjén gyermekbajnoki fordulók vártak a Győri ETO KC csapataira több korosztályban is. Pályára léptek az U14-es, U12-es és U10-es csapatok is. A hétvége történéseit szokás szerint az edzők értékelték, mutatjuk is, ki hogyan teljesített.

2024. április 13-án Komáromba látogattak U12-es fiataljaink:

„Szombaton Komáromba utaztunk a következő fordulóra, ahol az első mérkőzést a Mosonmagyaróvár II-es csapatával játszottuk. Sajnos nem úgy sikerült, ahogy terveztük, sok hiba akadt a játékban és nem lőttük be a helyzeteinket. A második meccsen a lányok összeszedettebbek voltak és odafigyelve, bátran játszottak. Szép támadásokat vittek véghez és a védekezésben is tudtak javítani, így tudtunk nyerni” – értékelte a meccseket Freiberger Ivett edző.

Országos Gyermek Bajnokság U12 VII. csoport, 4. forduló

Városi Sportcsarnok, Komárom

2024. április 13., 10:50, 13:35

Motherson Mosonmagyaróvár II. – Győri ETO KC I.: 32-19 (14-9)

Kőkúti Sasok DSE – Győri ETO KC I.: 13-18 (6-11)

 

„A hétvégén 14 fővel versenyeztünk, ahol a fegyelmezett játék és megállító faultok hiánya miatt maradtunk alul. Mindenki az ETO-t akarja legyőzni, legyen szó az U12-es vagy a felnőtt csapatról. Ezt a klubnál nevelkedő gyerekeknek el kell tudni fogadni és meg kell tanulni ezzel együtt elviselni a rájuk/ránk nehezedő nyomást. Azt viszont nehezen tudom elfogadni, hogy U12-ben, ahol még elvileg nem számít az eredmény, az ellenfél edzői, mindent bevetnek a győzelem megszerzése érdekében, néha még a Fair Play -t is felrúgva” – nyilatkozott Ruskó Katalin a szombati eseményekről.

Országos Gyermek Bajnokság U12 VII. csoport, 4. forduló

Városi Sportcsarnok, Komárom

2024. április 13., 9:55, 12:40

Győri ETO KC II. – Motherson Mosonmagyaróvár I.: 21-28 (9-12)

Győri ETO KC II. – Tarján SE: 32-32 (15-16)

 

2024. április 14-én az U14-es és U10-es csapatokon volt a sor, hogy megmutassák mire képesek:

„Védekezésünk nagyon jól működött az első mérkőzésen, több variációt is ki tudtunk próbálni, amit a lányok nagyon ügyesen megoldottak. Ennek köszönhetően sok lerohanás gólt lőttünk és végig vezetve tudtunk nyerni. Dicséret illeti a lányokat” – nyilatkozott Konkoly Tamás edző az első összecsapást követően.

„Védekezésben nagyon nagy területeket hagytunk az ellenfelünknek, kapusaink se tudtak az elvártnak megfelelően védeni, támadásban sok pontatlan lövés volt. Ezen a mérkőzésen a lerohanásokból szerzett gólok száma döntött a mi javunkra” – foglalta össze a második meccset Konkoly Tamás edző.

Országos Gyermek Bajnokság U14 VI. csoport, 5. forduló

Répce Sportcsarnok, Répcelak

2024. április 14., 13:35, 15:25

Sárvári Kinizsi SE – Győri ETO KC I.: 10-27 (5-11)

Répcelaki SE – Győri ETO KC I.: 17-23 (8-11)

 

„Végre sikerült nyernünk, nagyon kellett már a lányoknak ez. A védekezésünk egész jól összeállt, gyors lerohanás gólokat tudtunk lőni. A második félidő második felében kicsit kiengedtünk, felállt fal ellen kissé akadozott is a játékunk” – értékelt elégedetten Horváth Kinga edző az első mérkőzést követően.

„A második mérkőzés elején sajnos védekezésben nem voltunk elég fegyelmezettek, így az első félidőben elég sok gólt kaptunk. A második játékrészben összekapták magukat a lányok, koncentráltan és nagy akarattal védekeztek és támadásban is sok mindent viszont láttunk az edzésen gyakoroltakból. Küzdeni tudásból csillagos ötösre vizsgáztak a lányok” – foglalta össze a meccset Horváth Kinga edző.

Országos Gyermek Bajnokság U14 VI. csoport, 5. forduló

Répce Sportcsarnok, Répcelak

2024. április 14., 9:55, 12:40

Győri ETO KC II. – Szombathelyi KKA: 33-19 (19-7)

Motherson Mosonmagyaróvár – Győri ETO KC II.: 24-16 (16-6)

 

Az U10-es korosztályban számos csapattal képviseltette magát klubunk:

„Gratulálok a lányoknak, mindkét mérkőzésen voltak szép dolgok, amikre lehet építkezni” – dicsérte meg csapatát Czérna Erzsébet edző.

 

„Mérkőzések közben néhol hiányzott a tűz, máshol pedig túllobbant. Támadásban, amikor volt lendületünk és labda nélküli mozgás, nagyon szép megoldások születtek. Védekezés terén is vegyes érzelmeim vannak. De összességében elégedett vagyok a lányok játékával és munkájával. Büszke vagyok rájuk” – értékelt Fekete Kitti edző.

 

„Hónapról-hónapra a lányok egyre ügyesebben és bátrabban játszanak. A tanult cseleket szépen alkalmazzák és igazi csapatként küzdenek egymásért a pályán. Gratulálok nekik” – értékelt elégedetten Kozma Berni edző.

 

„Április 14-én Zalaegerszegen U10-es fordulón vettünk részt az ikervári ETO-s lányokkal. Kapus és pár mezőnyjátékos nélkül indultunk, akik többnyire betegség miatt hiányoztak. A csapatért mindent! - elvet szem előtt tartva megoldottuk kapusunk helyettesítését. Maréknyi mezőnyjátékosom sem vallott szégyent, ismét koncentráltan és fegyelmezetten kézilabdáztak. Jól szerepeltünk a Nagykanizsa III. és Zalaegerszeg csapata ellen. Ami a legfontosabb: önmagához mérten szépen fejlődik mindenki” – nyilatkozott a fordulóról Horváth Tünde edző.

Az U10-es korosztályban még nem számolják az eredményt.