2024. április 15-én újabb szivacskézi torna került megrendezésre Lébényben a Győri ETO KC szervezésében. A kicsik ezúttal nem az úgynevezett kétkapus dobójátékban mutathatták meg ügyességüket, hanem már sokkal inkább a kézilabdára hasonlító 3+1-es meccseken. A tartalmas délutánt mindenki élvezte és élményekkel telve utazott haza, várva a következő hasonló alkalomra.

„Az Ikervár "A" csapata már rendelkezik némi tapasztalattal a szivacskézi terén. A csapat egy része nem most játszott először ilyen formában. Ennek hatására kicsit felszínesen kezdtünk, de az első mérkőzés eredménye helyre billentette a lányokat, és a többit már nem vették félvállról. Az utolsó, a bronzéremért folyó meccsen is fegyelmezetten játszottak, így sikerült megszerezni a torna harmadik helyezését” – nyilatkozott büszkén Horváth Tünde edző.

 

„Az Ikervár "B" csapata nem rendelkezik szivacskézilabda játéktapasztalattal. Eddig csak kétkapus dobójátékon vettek részt a lányok. Mivel életük első 3+1-es tornája volt a lébényi, illetve egy évvel fiatalabbak voltak a kiírt korosztálynál, ezért a cél a tapasztalatszerzés volt” – mondta a kevésbé tapasztalt fiatalokról Horváth János edző.

 

„Mindig remek lehetőség, hogy részt tudunk venni 3+1-es szivacskézilabda tornán, hisz gyakorolni tudjuk az edzésen tanultakat. Köszönöm a lányaimnak, hogy szorgalmasan járnak edzésre, lelkesek minden meccsen. Köszönöm a szülőknek, hogy támogatnak bennünket! A sportban nincs vége a fejlődésnek, mindig tökéletesítheted magad" – nyilatkozta Dányi-Hegyi Diána edző.

 

„Mint mindig, a gyerekek most is nagyon várták a 3+1-es szivacstornát. Szoros és izgalmas mérkőzéseket játszottunk, melyekből mindenki kivette a részét. Örömmel láttam, hogy az előző fordulóhoz képest mennyit fejlődtek a játékosok” – értékelte büszkén csapata teljesítményét Freiberger Ivett edző.

 

„A sok kétkapus dobójáték után Lébényben egy 3+1-es, már-már kézilabdára hasonlító játéknapon vettünk részt a lányokkal. A csapatom 70%-a elsősökből, illetve másodikosokból állt, emiatt egy-két mérkőzésen szembetűnő volt a különbség. Ez természetes, ugyanis ilyenkor 1 év korkülönbség is rengeteget számít. Nem éremért, sokkal inkább tapasztalatokért mentünk. Csodaszép dolgokat is láttam, nagyon büszke vagyok a lányaimra, hogy ilyen bátran és ügyesen helyt álltak a nagyobbak között” – nyilatkozott elégedetten csapatáról Péter Szabó Lívia edző.

 

„Mint mindig, a gyerekek most is nagyon várták a 3+1-es szivacstornát. Szoros és izgalmas mérkőzéseket játszottunk, melyekből mindenki kivette a részét. Örömmel láttam, hogy az előző fordulóhoz képest mennyit fejlődtek a játékosok” – értékelt röviden Baksa Péter edző.

 

„A 3+1-es tornákon nagyon jól lehet gyakorolni az 1:1 elleni játékot is, ami ebben a korban leginkább dominál. A kis terület pedig tovább fokozza a nagy küzdelmek kialakulását. Ezek a kislányok pedig mindent megtettek azért, hogy a végén a lehető legjobb helyen végezhessenek. Nagyon szépen dolgozott mindkét csapatom, büszke vagyok rájuk! Nagyon jól érezték magukat (mint mindig) és már alig várják a következő tornát” – foglalta össze a napot Fekete Kitti edző.