A Győri ETO KC Akadémia 1-es és Akadémia 2-es csapata 2024. április 18-án hazai pályán fogadták a Siófok korosztályos együtteseit. A fiatalok végig vezetve, magabiztosan nyerték meg a meccseket kifejezetten nagy különbséggel. A teljesítményt szokás szerint az edzők és maguk a játékosok is értékelték.

„A hosszú hétvégéből az első fejezet letudva. Nagyon jó hozzáállással kezdtük a Siófok elleni mérkőzést. Igyekeztünk a csapatot úgy forgatni, hogy akik az Akadémiai Tornán nagyobb terhelést fognak kapni, azok bemelegítő jelleggel lépjenek pályára, hogy frissek maradjanak a balatonboglári meccsekre. A másik sor, aki nem utazik, viszont nagyon jól és eredményesen játszott, úgy támadásban, mint védekezésben. Örülök, hogy ez a mérkőzés így sikerült és nagyon bízok benne, hogy a további U17-es meccseken is hasonló elánnal foguk tudni harcolni. Gratulálok a lányoknak” – foglalta össze a mérkőzést Kerékgyártó Zsolt vezetőedző.

„Egy viszonylag könnyebb meccsre készültünk a Siófok ellen, ami megfelelő hozzáállásunknak köszönhetően az is lett. Inkább a 2007-esek kaptak több játékpercet, mivel az Akadémiai Tornán is szeretnénk a legjobb eredményt elérni, ahol viszont az eggyel fiatalabbak szerepelnek. Végig a kezünkben tartottuk a mérkőzést és sikerült nagyarányú győzelmet aratnunk” – értékelt elégedetten a találkozón 4 találatot jegyző Falusi Luca (#11).

U17 I. osztály-Nyugat, 22. forduló

2024. április 18, 14:00

Magvassy Mihály Sportcsarnok, Győr

Győri ETO KC – Siófok KC: 51-22 (24-10)

Győri ETO KC Akadémia 2: Korsós Aliz (K), Pőcze-Eisenberger Anna (K), Czifra Fruzsina (K) – Tőkés Lilla 1, Flaskár Emma 6 (1), Nagy Szofi Natasa 2, Falusi Luca 4, Somogyi Lilla Júlia 8 (1), Tagai Virág 1, Molnár Zsófia 4, Pásztor Emi 7, Szalai-Nagy Zita 2, Léránt Eszter 2, Vajda Luca 1, Dobák Csenge 6 (1), Kányai Villő Réka 7

 

„Az őszi mérkőzésünk alapján egy gyakorló összecsapásnak szántam ezt a mai játékot. Szerencsére sikerült mindent úgy megvalósítanunk, ahogy elterveztem, mind játékpercekben, mind pedig taktikai elképzelésekben. Sikerült gyakorolnunk olyan új dolgot is, amivel készülünk az NBII-es végjátékokra. Gratulálok a játékosaimnak és a stábnak is, hogy tudtunk hazai pályán 30 góllal győzni” – nyilatkozott elégedetten Kun Attila vezetőedző.

„Örülök nagyon, hogy végre jól tudtam teljesíteni és át tudtam hozni az edzésen mutatott formámat. Köszönöm a csapatnak és a stábnak is, hogy bíztak bennem és megkaptam a lehetőséget. A védőfal is jól működött előttem, ez is elengedhetetlen volt a jó teljesítményhez. Örülök, hogy magabiztosan nyertünk, csak így tovább” – mondta a mérkőzésen kiválóan védő Bödő Panna (#17) kapus.

U19 I. osztály-Nyugat, 22. forduló

2024. április 18., 16:00

Magvassy Mihály Sportcsarnok, Győr

Győri ETO KC – Siófok KC: 46-16 (21-9)

Győri ETO KC Akadémia 1: Bödő Panna (K), Dobány Kitti (K) – Rédecsi Polett 2, Lévai Lili 3, Balogh Lili 5, Granát Dorka, Kiss Diána Eliza 2, Bordás Bianka 10 (1), Nyerges Anna 2 (1), Halász Viktória Napsugár 1, Császár Dorka 4, Szár Evelin 5, Vári Arina, Schmél Zoé 4 (1), Varga Dalma 5, Farkas Eszter Nóra 3