2024. április 20-án a Győri ETO KC Akadémia 1-es és Akadémia 3-as csapatai összesen 4 mérkőzésen voltak érdekeltek. Az Akadémia 1 Veszprémbe látogatott, hogy tovább nyújtsa hibátlan sorozatát az NBII-ben. Az Akadémia 3 ketté vált és Celldömölkre, valamint Vasvárra utaztak az U15-ös és U19-es bajnokság aktuális fordulója miatt. Sikerekből nem volt hiány, azonban pár meglepő eredmény is született.

„Mint minden rájátszásos idegenbeli mérkőzés, így ez is nagyon nehéznek ígérkezett! Az első félidei nagyon gyors játékunkkal megleptük kicsit az ellenfelünket, de aztán nagyon szívósan felzárkóztak, ekkor elég rossz felfogásban kézilabdáztunk és átlövéseink pontossága egyáltalán nem volt kielégítő. Utána átalakítottuk kicsit a támadásainkat és türelmesebbé váltunk. Ez meghozta az eredményét! Gratulálok a csapatnak és a stábnak! Haladunk a célunk felé töretlenül” – értékelt Kun Attila vezetőedző.

„Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk a Veszprém ellen, de úgy gondolom, hogy jól kezdtük a mérkőzést. Az első félidő végén elvesztettük a fókuszt, így az ellenfél tudott faragni a hátrányából. A második játékrészt is kicsit nehézkesen kezdtük, de utána sikerült újra belelendülnünk a játékba és végig vezetve meg tudtuk nyerni a mérkőzést. Büszke vagyok a lányokra, mert ma is megmutattuk, hogy tudunk csapatként együtt küzdeni” – nyilatkozott a csapat legeredményesebb játékosa, a 9 gólt szerző Farkas Eszter Nóra (#79).

NBII Észak-Nyugat (A-B) felsőház, 3. forduló

2024. április 20., 15:00

Wartha Sportcsarnok, Veszprém

Veszprém Pannon SE – Győri ETO KC: 25-30 (10-16)

Győri ETO KC Akadémia 1: Bödő Panna (K), Dobány Kitti (K) – Rédecsi Polett 4, granát Dorka 1, Kiss Diána Eliza 2 (2), Bordás Bianka, Nyerges Anna 1, Halász Viktória Napsugár, Szár Evelin 3, Kovács Bogi, Vári Arina 3, Schmél Zoé, Varga Dalma 5, Jaczkó Lili 2, Farkas Eszter Nóra 9

 

„A sűrű program miatt szokatlan felállásban kellett pályára lépnünk, de egy pillanatra sem gondoltunk másra, mint hogy győzelmet ünnepeljünk a végén. Ennek szellemében küzdöttünk és gratulálok a lányoknak, hogy sikeresen vették az akadályt, mindenki maximálisan odatette magát” – nyilatkozott Bordásné Horváth Marianna vezetőedző.

„A tabellán a mögöttünk álló Vasvárhoz utaztunk, ahol mindenképp a győzelem volt a cél. Kicsit lassan vettük fel a ritmust, de 2:2 után már magabiztosan játszottunk és folyamatosan növeltük a különbséget. 13:5-tel fordultunk, de ugyanolyan lendülettel mentünk tovább. Sok helyzetet hagytunk ki, amin javítanunk kell mert egy erősebb ellenféllel szemben ezt nem engedhetjük meg magunknak. Végül 7 góllal nyertük meg a mérkőzést” – foglalta össze a mérkőzést a 10 találatot szerző Horváth Réka (#50).

U19 III. osztály-A, 19. forduló

2024. április 20., 15:00

Vasvári Általános Iskola, Vasvár

Vasvár VSE – Győri ETO KC: 19-26 (5-13)

Győri ETO KC Akadémia 3: Varga Petra (K), Takács Csenge (K) – Csonka Norina 1, Kiss Pandora Flóra 1, Bárdos Réka Luca 2, Jancsurák Flóra 2, Horváth Réka 10, Mucza Dóra 1, Biró Szonja 3, Sarus Szófia 3 (1), Dala Roberta 3 (1)

 

“Nehezen lendültünk játékba, így az ellenfél 4 gólos előnyhöz jutott. Sikerült nehezen felzárkózni, majd egy kis előnyt is tudtunk szerezni. Pontosabban támadtunk és a védekezés is javult. Sajnos az 5 gólos előnyt elszórakoztuk, így örülhettünk a végén a döntetlennek” – értékelte az U15-ös forduló első meccsét Pigniczki Krisztina vezetőedző.

„A Budaörs elleni meccset mindkettő csapat elég jól kezdte, bár maradtak ki ziccerek mindkét oldalon. A félidőre 11-10-re mi vezettünk. A második játékrészre összeszedtük magunkat és így vezettünk 5-tel, majd sok hibát követtünk el mind védekezésben, mind támadásba, így a végeredmény 19-19 lett” – foglalta össze a meccset a 2 gólos Baracskai Liza (#26).

Országos Gyermek Bajnokság U15 I. osztály Felsőház, 2. forduló

2024. április 20., 12:10

CVSE-Swietelsky Aréna, Celldömölk

Moyra-Budaörs Handball – Győri ETO KC: 19-19 (10-11)

Győri ETO KC Akadémia 3: Zeck Flóra (K), Körmendi Lara (K), Reizinger Friderika Ibolya (K) – Balog Niki, Baracskai Liza 2, Burányi Szófia, Imre Vanessza, Lendvai Emily 1, Csonka Norina, Marian Hanna 1, Molnár Hanna 5, Köteles-Baunok Ivett, Pintér Kitti 1, Pintér Nelli 3, Sarus Szófia 5, Szakács Vivi 1

 

“Jól kezdtük a mérkőzést, semmi jele nem volt, hogy teljesen elveszítjük a fejünket és ilyen gyenge játékot mutatunk. Semmi nem sikerült, csak küzdöttünk az elemekkel. 1 gólra felzárkóztunk, akkor lehetett volna még egy kis szerencsénk is, de ez sem jött. A Békéscsabának azonban minden bejött. A hátralevő mérkőzéseken mindent megteszünk, hogy legyen esélyünk a bajnoki címre” – értékelt Pigniczki Krisztina vezetőedző a meglepő vereség után.

„A második mérkőzést a Békéscsabával játszottuk, eleinte a két csapat fej-fej mellett haladt. A hibáinkat kihasználva a félidő végére 3 góllal vezetett az ellenfél. A második játékrészben próbáltunk visszajönni a 7 gólos békéscsabai vezetésből, ami sikerült is, de a végjátékot vereséggel zártuk” – nyilatkozott a mérkőzésen 9 gólt szerző Baracskai Liza (#26).

Országos Gyermek Bajnokság U15 I. osztály Felsőház, 2. forduló

2024. április 20., 15:25

CVSE-Swietelsky Aréna, Celldömölk

Békéscsaba ENKSE – Győri ETO KC: 24-21 (12-9)

Győri ETO KC Akadémia 3: Zeck Flóra (K), Reizinger Friderika Ibolya (K) – Balog Niki, Baracskai Liza 9, Burányi Szófia 1, Imre Vanessza, Köteles-Baunok Ivett 2, Lendvai Emily 1, Molnár Hanna 3, Pintér Nelli 2, Porubszki Lara, Szakács Vivi 1, Pintér Kitti 2, Marian Hanna