2024. április 21-én a vármegyei bajnokságban zárta az Akadémia 2-es csapat a tartalmas hétvégéjét. A keret egy részének 4 nap alatt ez volt az ötödik összecsapása, amin pályára lépett. Ennek ellenére meggyőző játékkal, egy sok gólos meccsen nyertek fiataljaink. Ezzel lezárult a vármegyei versenysorozat is, így a csapat második bajnoki címét ünnepelhette 2 napon belül, az Akadémiai Torna megnyerését követően.

„Lejátszottuk utolsó vármegyei bajnoki mérkőzésünket, a Szany SE vendégei voltunk. Egy nagyon nehéz, hosszú hétvége utolsó mérkőzésére kellett még összeszednünk magunkat, 4 nap alatt az ötödik mérkőzésünket játszottuk. Örömmel mondhatom, hogy sikerült. A rendkívül szimpatikus házigazdák nem foglalkoztak az eredmény alakulásával, végig legjobb tudásuk szerint küzdöttek, tehát nekünk is ezt kellett tennünk. Bár végig vezettünk, többször is megközelítettek bennünket. Később az edzettségi szintek különbsége miatt nőtt az előnyünk, de végig koncentrálnunk kellett. Jó hangulatú mérkőzéssel zártuk a vármegyei bajnokságot” – értékelt elégedetten egy hosszú hétvége lezárásáról Kerékgyártó Zsolt vezetőedző.

„Hosszú és fárasztó hétvégét tudhatunk magunk mögött, hiszen a csapat nagy részének 4 nap alatt ez volt az ötödik mérkőzése. Az összesített akadémia tornagyőzelem után érkeztünk Szanyra, ahol a vármegyei bajnokság utolsó mérkőzésén szerettünk volna győzelemmel búcsúzni. Nagyon jó tempóban kezdtünk már az elején, így sikerült több gólos különbséget kialakítanunk. Ezt a mérkőzés során növelni tudtuk, illetve a második félidőben a két beállós játékot is gyakoroltuk. Összességében egy jó meccset játszottunk, így győzelmet ünnepelhettünk” – foglalta össze a hétvégét és a mérkőzést a 9 találatot jegyző Tőre Eszter (#52).

Győr-Moson-Sopron Vármegyei Bajnokság, 18. forduló

2024. április 21., 18:00

Sportcsarnok, Szany

Szany SE – Győri ETO KC: 34-50 (13-25)

Győri ETO KC Akadémia 2: Pőcze-Eisenberger Anna (K), Czifra Fruzsina (K) – Tőkés Lilla 3, Flaskár Emma 7, Kovács Fruzsina 3, Somogyi Lilla Júlia 6 (1), Bárdos Réka Luca 6, Tagai Virág, Tőre Eszter 9 (3), Szalai-Nagy Zita 5, Molnár Nóra, Léránt Eszter 7, Kányai Villő Réka 4