2024. április 20-21-én újabb gyermekbajnoki fordulók kerültek megrendezésre. A Győri ETO KC 7 korosztályos csapata lépett pályára különböző helyszíneken. Az U15-ösök Nemesvámosra, az U13-asok Székesfehérvárra, míg az U11-esek Répcelakra és Hajmáskérre látogattak. A hétvégét szokás szerint az edzők értékelték.

2024. április 20-án az U15-ön és a Répcelakra utazó U11-eseken volt a sor:

„Tudtunk gyakorolni többféle védekezést, amit lányok jól megoldottak, végig vezetve megnyertük a mérkőzést” – összegezte röviden az első meccset Konkoly Tamás edző.

„Nem tudtuk felvenni a kesztyűt az erőfölényben lévő ellenféllel szemben, a két átlövőjüket nem tudtuk megtartani. Harcoltak, küzdöttek a lányok rendesen, de amikor lett volna esélyünk felzárkózni, akkor mindig támadásban vagy védekezésben hibáztunk. Ilyen mérkőzésekből is tudunk tanulni és kell is” – értékelt a második összecsapást követően Konkoly Tamás edző.

Országos Gyermek Bajnokság U15 II. osztály IV/Felsőház, 4. forduló

Sportcsarnok, Nemesvámos

2024. április 20., 10:10, 12:30

Győri ETO KC – Balatonboglár Sport Club: 36-8 (19-6)

Hévízi Sportkör – Győri ETO KC: 31-26 (16-12)

 

„Büszke vagyok Lányaimra, lelkesek, ügyesek, szorgalmasok, kitartóak, vidámak, ezáltal sikeresek! Apró lépésekben mindig haladunk előre! Ezen a hétvégén is nagyon sok új dolgot láttam, amit az edzéseken gyakoroltakból sikerült beépítenünk a játékunkba” – értékelt elégedetten Czérna Erzsébet edző.

Országos Gyermek Bajnokság U11 VIII. csoport, 5. forduló

Répce Sportcsarnok, Répcelak

2024. április 20., 10:20, 12:20

LKSZSE – Győri ETO KC I.

Répcelaki SE – Győri ETO KC I.

 

„A lányok nagyon ügyesek voltak, mind támadásban, mind védekezésben azt tették, amit megbeszéltünk. Előfordultak kisebb hibák, amiken a jövőben dolgozni fogunk. Összességében nagyon büszke vagyok a lányokra, szépen teljesítettek” – nyilatkozott elégedetten Vida Ingrid edző.

Országos Gyermek Bajnokság U11 VIII. csoport, 5. forduló

Répce Sportcsarnok, Répcelak

2024. április 20., 9:40, 11:40

Győri ETO KC IV. – Győri ETO KC II.

Motherson Mosonmagyaróvár II. – Győri ETO KC II.

 

„Most is azt tudom elmondani, hogy amikor volt labda nélkül mozgás, akkor a helyzeteink is kialakultak. Támadásban ez már egész jól megy a lányoknak. Védekezésben viszont csak mérkőzések végére találtunk magunkra, úgyhogy kicsit megnehezítettük a saját dolgunkat. Edzéseken nagyon jól dolgoznak, úgyhogy ez játék közben is egyre jobban látszik” – foglalta össze csapata teljesítményét Fekete Kitti edző.

Országos Gyermek Bajnokság U11 VIII. csoport, 5. forduló

Répce Sportcsarnok, Répcelak

2024. április 20., 9:40, 11:00

Győri ETO KV IV. – Győri ETO KC II.

Győri ETO KC IV. – Motherson Mosonmagyaróvár I.

Az U11-es korosztályban még nem számolják az eredményt.

 

2024. április 21-én az U13-asok Székesfehérvárra utaztak még az ikervári U11-esek Hajmáskérre látogattak:

"Nagy várakozással tekintettem a hétvégi fordulónk elé, mert a lányok az elmúlt hetekben kifogástalanul dolgoztak, öröm volt velük edzeni  és kíváncsi voltam mit látok vissza meccsen a gyakoroltakból. Szinte mindent láttam, mozgékony, kemény védekezést, közvetlen, közvetett indulást, indítást, egy-egy alapfigurát, csapatjátékot, ötletes egyéni megoldásokat, kapusteljesítményt. Kis hiányérzetem volt a helyzetek kihasználása miatt, meccsenként 6-8 ziccer kimaradt és ez lesz, amikor megbosszulja majd magát. Köszönöm, a lányoknak a mai napot" – értékelt elégedetten Molnár-Benes Aliz edző.

U13 – csapat által szervezett forduló – Alba Fehérvár KC, 9. forduló

2024. április 21., 10:55, 14:35

Széna téri Sportcsarnok, Székesfehérvár

DKKA – Győri ETO KC I.: 4-23 (3-12)

Győri ETO KC I. – Motherson Mosonmagyaróvár: 25-10 (13-3)

 

„Eléggé döcögősen lendültünk bele a mérkőzésbe. Lassan vezettük a támadásainkat, a védekezésünk sem volt "acélos", a fizikálisan bennünket felülmúló ellenféllel szemben. Magunkhoz képest visszafogottan játszottunk, a gyors kontrajátékunkat sem láttam, "álló" játékot játszottunk. 3 meghatározó játékosom hiányzott, éppen ezért kellett volna néhány játékosnak élni a lehetőséggel” – foglalta össze az első mérkőzést Móricz Anita edző.

„A második mérkőzés, amit játszottunk, szerintem minden edző rémálma. A mutatott játék, 1-2 játékosomat kivéve, számomra nem volt elfogadható, minden poszton alul tudtuk magunkat múlni. Kapus, illetve lövő játék nélkül ezt a sportot nem lehet játszani, a széleken a helyzeteinket be kell lőni! Az elképzelés nélküli játék is elfogadhatatlan. A mérkőzéshez még hozzá tartozik, hogy az ellenfél végig 5+1 játékossal játszott, sérülések miatt, akik óriásit küzdöttek, megérdemelten győztek még így is! A 3 meghatározó játékos hiánya itt még jobban kiütközött” – értékelt csalódottan a második mérkőzés után Móricz Anita edző.

„Összességében a mai napon végtelenül csalódott voltam! Ezen az sem változtat, hogy az első meccset megnyertük. Nem is ismertem rá a csapatomra. Mindenképpen átbeszéljük a teljesítményt és elengedhetetlen lesz 1-2 játékosnak elgondolkodni a mutatott játékán” – összegezte a csalódást keltő napot Móricz Anita edző.

U13 – csapat által szervezett forduló – Alba Fehérvár KC, 9. forduló

2024. április 21., 11:50, 15:30

Széna téri Sportcsarnok, Székesfehérvár

Motherson Mosonmagyaróvár – Győri ETO KC II.: 10-16 (4-7)

Győri ETO KC II. – HORT SE: 16-23 (7-10)

 

„U11-es fordulón vettünk részt a hétvégén, ahol a csapat többségének a tapasztalatszerzés a cél. Látszik, hogy ez a korosztály (is) mostohagyerek a rendszerben, hisz nagyon kevés mérkőzést van lehetőségünk játszani. Ennek ellenére látszódik az egyénenkénti, önmagához mért fejlődés. Pozitív számomra, hogy olyan játékvezetőnk volt, aki a pedagógiai szempontokat tartotta szem előtt. Nem a hibakeresés volt a lényeg, hanem a technikai elemek bátor alkalmazásának segítése, az ezt támogató bíráskodás” – nyilatkozott Horváth Tünde edző a hétvégi fordulóról.

Országos Gyermek Bajnokság U11 VII. csoport, 5. forduló

2024. április 21., 11:00, 13:40

Hajmaskér Tornaterem, Hajmáskér

Vonyarcvashegy SE – Győri ETO KC III.

Győri ETO KC III. – GÓNA SzKKE

Az U11-es korosztályban még nem számolják az eredményt.