2024. április 24-én a Győri ETO KC mindhárom akadémiai csapat pályára lépett. Az Akadémia 1 és Akadémia 2 Székesfehérvárra utazott a korosztályos bajnokságok soron következő fordulójában. Az Akadémia 3 pedig hazai pályán fogadta a városi rivális VKL SE csapatát az U19 III. osztályban. Mindenki sikeresen vette az akadályt és elégedetten értékelhette az összecsapásokat.

„Fontos mérkőzésre készültünk, mivel a héten 2-szer is megmérkőzünk az Alba Fehérvár csapatával, mind az utánpótlás bajnokságban, mind a felnőtt NB II-ben. Ilyen esetben nagyon fontos a játék képe az első mérkőzésen ahhoz, hogy a 2. találkozón tudjuk a saját játékunkat játszani. Sikerült nagyon jól felkészülnünk az átlövő játékukból, amit a védekezésünk és a kapusteljesítményünk is nagymértékben bizonyított. A védekezésünk és a gyors játékunk eredményezte a nagyarányú győzelmünket. Gratulálok mindenkinek” – értékelt elégedetten Kun Attila vezetőedző.

„Tudtuk, hogy a Fehérvár elleni mérkőzés nem lesz egyszerű, a meccs elejét nem is a legjobb tudásunk szerint kezdtük. Támadásban voltak hibáink, de úgy gondolom, hogy a feszes védekezésünkkel ki tudtuk javítani és gyors lerohanásokkal nagy előnyre tudtunk szert tenni. Örülök, hogy tudtam segíteni a csapatnak a védéseimmel” – nyilatkozott a kiemelkedő hatékonysággal védő Dobány Kitti (#71).

U19 I. osztály-Nyugat, 23. forduló

2024. április 24., 16:00

KÖFÉM Sportcsarnok, Székesfehérvár

Alba Fehérvár KC – Győri ETO KC: 21-40 (12-20)

Győri ETO KC Akadémia 1: Bödő Panna (K), Dobány Kitti (K) – Rédecsi Polett 4, Lévai Lili, Granát Dorka 5 (2), Kiss Diána Eliza 4 (1), Bordás Bianka 4 (1), Nyerges Anna 4, Császár Dorka 2, Szár Evelin 4, Vári Arina 4, Schmél Zoé 1, Varga Dalma 2, Jaczkó Lili 3, Farkas Eszter 3, Takács Maja Márta

 

„30 percig nehéz meccset játszottunk a fehérvári csapattal. A hazaiak erőn felül küzdöttek, mi pedig nehezen találtuk a saját ritmusunkat. A második félidőben mi fenn tudtuk tartani a sebességünket, míg az Alba elfáradt. A rengeteg hiányzónk ellenére magabiztos győzelmet arattunk, de csökkentenünk kell a ki nem kényszerített hibáink számát, a csapatösszetételtől függetlenül” – nyilatkozott Kerékgyártó Zsolt vezetőedző a mutatott teljesítményről.

„A Székesfehérvár ellen egy egyszerűbb mérkőzésre számítottunk, ami jól jött a csapatnak a meccsdús, fárasztó hétvége után. A mérkőzés első felében még kerestük a játékunkat, azonban a második játékrészben sikerült érvényesítenünk a fizikai és technikai előnyünket, így nagyarányú győzelmet arattunk” – összegzett a hosszabb sérülés után újra játékba lendülő Vajda Luca (#70).

U17 I. osztály-Nyugat, 23. forduló

2024. április 24., 18:00

KÖFÉM Sportcsarnok, Székesfehérvár

Alba Fehérvár KC – Győri ETO KC: 24-42 (15-18)

Győri ETO KC Akadémia 2: Korsós Aliz (K), Körmendi Lara (K), Czifra Fruzsina (K) – Tőkés Lilla 3, Flaskár Emma 7 (1), Falusi Luca 2, Willman Viktória 1, Somogyi Lilla Júlia 7 (2), Molnár Zsófia 2, Pásztor Emi 4, Schmél Zoé 1, Horváth Berta 2 (2), Szalai-Nagy Zita 4, Vajda Luca 1, Dobák Csenge 8 (2), Takács Maja Márta

 

„Sok gólos mérkőzésen vagyunk túl, az iramra nem volt panasz. Próbáltunk a saját tempónkkal dominálni, rengeteg helyzetet kialakítottunk, a győzelem egy pillanatig nem forgott veszélyben. A kapott gólok száma lehetett volna lényegesen kevesebb, ezen folyamatosan dolgozunk” – értékelte a városi rangadót Bordásné Horváth Marianna vezetőedző.

„Városi riválisunkat, a VKL SE-t fogadtuk itthon. A meccs elejétől magunkhoz vettük a vezetést. Az első félidőben ugyan voltak apró pontatlanságok a játékunkban, de a remek kapus teljesítményeknek és védekezésünknek, valamint az eredményes támadójátékunknak köszönhetően tovább növeltük előnyünket. Ezzel sikerült megnyernünk 12 góllal a mérkőzést. A bajnokságból még két meccsünk van hátra, ezeken is hasonlóan jó teljesítményt szeretnénk nyújtani” – nyilatkozott a mérkőzésen 4 gólt szerző Biró Szonja (#80).

U19 III. osztály-A, 20. forduló

2024. április 24., 17:30

Audi Aréna Győr 1-es pálya, Győr

Győri ETO KC – VKL SE Győr: 43-31 (22-15)

Győri ETO KC Akadémia 3: Zeck Flóra (K), Varga Petra (K), Takács Csenge (K) – Kiss Pandora Flóra 1, Köteles-Baunok Ivett 3, Balog Niki, Baracskai Liza 5, Pintér Nelli 4, Oross Tímea Sára 5, Jancsurák Flóra 3, Pintér Kitti 7 (1), Lendvai Emily 5, Horváth Réka 2, Mucza Dóra 1, Biró Szonja 4 (1), Sarus Szófia 3 (1)