2024 áprilisának utolsó hétvégéje eseménydúsra sikeredett a Győri ETO KC gyermekbajnokságban szereplő utánpótlás csapatainak. Szombaton két korosztály, az U14 és az U10 több csapata játszott mérkőzéseket. Vasárnap az U12-ben szereplő két csapat Győrben fogadta az ellenfeleket. A hétvégét szokás szerint az edzők értékelték.

2024. április 27-én az U14-esek Budapestre, míg az U10-esek Répcelakra, valamint Sümegre látogattak:

„Nagy elánnal kezdtük a mérkőzést, apró védekezési hibákat követtek el a lányok, de mindig volt, aki hozzá tudott tenni a csapat eredményes támadójátékához. Lerohanásos játékunk dominált ezen a mérkőzésen, végig vezetve tudtuk megnyerni az összecsapást. Gratuláltunk is a lányoknak” – nyilatkozott Konkoly Tamás edző az első meccset követően.

„Ez a mérkőzés mintha a múlt heti U15 mérkőzés folytatása lett volna. Az ellenfél belső hármas játékosai tarthatatlanok voltak, nem tudtuk lereagálni az 1-1 elleni támadásaikat. Volt még lehetőség visszajönni a mérkőzésbe, de mindig belehibáztunk” – értékelte csalódottan a második összecsapást Konkoly Tamás edző.

U14 – csapat által szervezett forduló – Ferencvárosi TC I.

2024. április 27., 12:40, 14:30

Elek Gyula Aréna, Budapest

Győri ETO KC I. – Motherson Mosonmagyaróvár: 25-13 (13-7)

Moyra-Budaörs Handball – Győri ETO KC I.: 28-20 (16-9)

 

„Sport szervezetek által szervezett fordulón vettünk részt a hétvégén. Nagyon hasznos mérkőzéseket játszunk ezekben a fordulókban, ami a lányoknak jól szolgálja a fejlődését. Hajnali indulást követően 2 mérkőzést játszottunk gyors egymásutánban 15 perc szünettel. Változtattak a sorsoláson, mert a Mosonmagyaróvár csapata nem ért oda időben, mivel baleset volt az autópályán. Dicséret illeti a lányokat a két vesztes meccs ellenére is. Védekezésben és támadásban is egyaránt sokat fejlődtünk. Sok szép támadásvezetést láttunk az edzésen gyakoroltakból” – összegezte a napot Horváth Kinga edző.

U14 – csapat által szervezett forduló – Ferencvárosi TC I.

2024. április 27., 9:00, 9:55

Elek Gyula Aréna, Budapest

Ferencvárosi TC I. – Győri ETO KC II.: 30-17 (16-9)

Moyra-Budaörs Handball – Győri ETO KC II.: 27-17 (15-9)

 

„Küzdős mérkőzéseken vagyunk túl, amiken a védekezésünk jól működött! Sajnos a támadásainkat még csiszolnunk kell, ezen leszünk a jövőben! Ügyesek voltak a Lányaim” – összegzett röviden Czérna Erzsébet edző.

Országos Gyermek Bajnokság U10 X. csoport, 5. forduló

2024. április 27., 15:00, 16:20

Répce Sportcsarnok, Répcelak

Győri ETO KC III. – Győri ETO KC I.

Győri ETO KC I. – Győri ETO KC II.

 

„Lejátszottuk idei utolsó U10-es bajnoki mérkőzéseinket, amiből az elsők mindkét csapatnak elég álmosra sikerültek. Viszont ezt követően, mintha kicserélték volna őket. Mind védekezésben, mind támadásban nagyszerűen játszottak. Büszke vagyok rájuk. Nem csak vidáman, de szép teljesítménnyel is zártuk le a bajnokságot” – foglalta össze csapatai teljesítményét büszkén Fekete Kitti edző.

Országos Gyermek Bajnokság U10 X. csoport, 5. forduló

2024. április 27., 14:20, 15:00, 16:20, 17:00

Répce Sportcsarnok, Répcelak

Győri ETO KC VII. – Győri ETO KC II.

Győri ETO KC III. – Győri ETO KC I.

Győri ETO KC I. – Győri ETO KC II.

Győri ETO KC IV. – Győri ETO KC III.

 

„Utolsó fordulóban Repcelakra utazott lelkes kis csaptunk, ahol szuper két mérkőzésen szereztek a lányok további tapasztalatokat” – nyilatkozott röviden Kozma Bernadett edző.

Országos Gyermek Bajnokság U10 X. csoport, 5. forduló

2024. április 27., 15:40, 17:00

Répce Sportcsarnok, Répcelak

KSE Bősárkány – Győri ETO KC IV.

Győri ETO KC IV. – Győri ETO KC III.

 

„Ikerváron kézilabdázó U10-eseink Sümegen játszottak a hétvégén. Az eredményt nem számolják ebben a korosztályban, de azt kimondhatjuk, hogy támadásainkat jóval eredményesebben fejeztük be, mint ellenfeleink. Az első mérkőzésen a cselezésekre fektettük a hangsúlyt, a második mérkőzésen pedig a gyors indításokra. Mindkét elem gyakorlása sikeres volt. Utóbbi feladatot kapusunk remek védései után hajtották végre a lányok. Ez egy önbizalomnövelő forduló volt, nagyon elégedett vagyok a lányokkal” – foglalta össze csapata teljesítményét elégedetten Horvát Tünde edző.

Országos Gyermek Bajnokság U10 IX. csoport, 5. forduló

2024. április 27., 10:20, 12:20

Sümegi Kézilabda Munkacsarnok, Sümeg

Úrkúti SK – Győri ETO KC V.

Győri ETO KC V. – Niké SE

 

„Az utolsó U10-es fordulót játszottuk Répcelakon. Mindkét csapat nagyon jól teljesített. Mind támadásban, mind védekezésben nagyon jó megoldásokat láttam. Nagyon büszke vagyok a lányokra” – nyilatkozott röviden csapatai jó teljesítményéről Vida Ingrid edző

Országos Gyermek Bajnokság U10 X. csoport, 5. forduló

2024. április 27., 9:40, 11:40, 13:00, 14:20

Répce Sportcsarnok, Répcelak

Motherson Mosonmagyaróvár I. – Győri ETO KC VI.

Győri ETO KC VI. – LKSZSE

LKSZSE – Győri ETO KC VII.

Győri ETO KC VII. – Győri ETO KC II.

 

„Ezzel a csapattal október közepe óta foglalkozom. Ez a 3. forduló, hogy játszottunk 2 másik nem ETO-s csapat ellen. Nagyon büszke vagyok arra, hogy félév elteltével is nagy örömmel jönnek edzésre és teszik a dolgukat, aktívak, elszántak. Ebben a korosztályban még nem számolják az eredményt, így öröm kézilabdát játszunk. Nincs eredmény kényszer, nyomás rajtuk, így teljesen felszabadultan tudnak játszani. Sajnos csak 6 fővel tudtam elmenni, bérmálás és betegség miatt. Volt olyan kislány, aki most volt élete első mérkőzésén, mivel nem tudott betegség miatt eljönni eddig. Így más felállásban küldtem őket pályára, mint az előző fordulóban. Mindegyik ellenfél legalább 1 év előnnyel lép ellenünk pályára. Ezt tudják a gyerekek is, és azt is, hogy tőlük nem várok el mást, csak a mérkőzésen lássam viszont, amit az edzésen megtanítok és gyakorlunk. Hatalmas fejlődést tapasztaltam mind a két mérkőzésen támadásban és védekezésben egyaránt. Mindegyik mérkőzésen tudtunk gólt lőni, ami a gyerekek számára fontos ebben az életkorban. Szabályokat élesben tanulják, gyakorolják. Védekezésünk sokat fejlődött, minden játékosom a saját emberét nagyon jól lefogta. Támadásban pedig többet passzoltak egymásnak, mertek bemenni 1:1 ellen, amit kértem is tőlük. A legnagyobb elismerést a lébényi edző kollégámtól kaptam, aki megdicsért minket, hogy nagyon sokat fejlődtünk az előző forduló óta. Így már csapatmunka jellemezte a játékunkat. Sokkal bátrabban, magabiztosabban és fegyelmezettebben léptek pályára a lányok. Majdnem mindenkinek sikerült gólt szerezni. A védekezésünk is feljavult, sokat faultoltak és a labdáért harcoltak. Öröm volt számomra látni, hogy amit kértem tőlük, azt sikerült megvalósítaniuk. A kapuban nagyon jól védett mind a két kapusom mindkét mérkőzésen. Vidáman, kicsit fáradtan, de sok élménnyel és tanulsággal hagytuk el a forduló helyszínét. A lányok, a csapatom és én is jól éreztük magunkat pályán és a pályán kívül is, ami a legeslegfontosabb! Lelkesek, vidámak, felszabadultak és egyre harciasabbak! Dolgozunk tovább a következő mérkőzésig, úgy ahogy eddig tettük. Hajrá ETO, hajrá Győr” – foglalta össze a napot és csapata teljesítményét Szabó Andrea edző.

Országos Gyermek Bajnokság U10 X. csoport, 5. forduló

2024. április 27., 10:20, 12:20

Répce Sportcsarnok, Répcelak

Csornai SE – Győri ETO KC VIII.

Győri ETO KC VIII. – Motherson Mosonmagyaróvár II.

Az U10-es korosztályban még nem számolják az eredményt.

 

2024. április 28-án az U12-esek hazai pályán bizonyíthattak:

„Két kemény mérkőzés várt ránk. Az első mérkőzésén az ellenfél fizikai fölényével nem tudtunk mit kezdeni. Támadásainkat nehezen váltottuk gólra, a védekezésben pedig nagyot küzdöttek a lányok. A második menet egy végig kiélezett mérkőzés volt, de szerencsére az egyéni villanások és a kapus teljesítménye eldöntötte a játékot. Gratulálok a lányoknak” – foglalta össze csapata teljesítményét Freiberger Ivett edző.

U12 – csapat által szervezett forduló – Győri ETO KC

2024. április 28., 10:55, 15:30

Magvassy Mihály Sportcsarnok, Győr

Érd I. – Győri ETO KC I.: 23-10 (12-4)

Kispest NKK – Győri ETO KC I.: 15-16 (8-9)

 

„Már nagyon vártuk a lányokkal, hogy végre hazai pályán tudjunk játszani. Egy kissé lehet meg is lepett bennünket a hazai szurkolótáborunk. Itt szeretném is megköszönni a szülők szurkolását, támogatását, sokat jelentenek a gyerekeknek. Nagyon jó hangulatú mérkőzést varázsoltak a sportcsarnokba, nem sokszor találkoztunk ilyennel, ezért kicsit megilletődötten játszottunk az első mérkőzésen. A második játékra már sokkal jobban felvérteztük magunkat és nagyot küzdöttünk, de sajnos a győzelmet nem sikerült megszereznünk a pontatlan befejezések következtében a helyzeteink kimaradtak. Amit ebből a mérkőzésből tanultunk és fejlesztenünk kell, azok a támadások pontos befejezése és a technikai hibák leredukálása” – nyilatkozott a hazai környezetben lejátszott meccsekről Ruskó Katalin edző.

U12 – csapat által szervezett forduló – Győri ETO KC

2024. április 28., 10:00, 16:25

Magvassy Mihály Sportcsarnok, Győr

Érd II. – Győri ETO KC II.: 20-17 (8-9)

Győri ETO KC II. – BVSC-Zugló: 14-17 (10-10)