2024. május 2-án a Győri ETO KC Akadémia 1-es és Akadémia 2-es csapata hazai pályán fogadta a Szent István SE korosztályos gárdáit. Az Akadémia 2 egy küzdelmes mérkőzésen kerekedett felül ellenfelén a második félidőben. Ezt követően az Akadémia 1 a listavezetővel egy igazi rangadót játszott, tele fordulatokkal, érzelmekkel és küzdelemmel. Kun Attila csapata 1 gólos sikert aratott, így megőrizve esélyét a legjobb négybe kerülésre.

„Nagyon rossz előjelekkel vártuk a budapestiek elleni mérkőzést. Az eddigi sérültjeink mellé néhányan megbetegedtek a héten, így 13 játékost tudtunk nevezni a meccsre, akik közül többen még messze nem 100%-osak a korábbi sérüléseik miatt. Azt kértem a lányoktól, hogy felejtsenek el minden hátráltató körülményt és csak lelkesedésből, akaratból próbálják venni az akadályt, hisz az eddig elvégzett munka nem veszhet kárba. Jó volt látni, hogy a pályára lépők nem ismertek elveszett labdát, tényleg óriási akarattal, szívvel küzdöttek. Az első félidőben a jó erőkből álló vendégek szorosan tudták tartani az eredményt, de a második félidő már a miénk volt. Ahogy megtaláltuk a nap legeredményesebb összeállítását, nem maradtak kérdések. Gratulálok a lányoknak, ez kiváló teljesítmény volt” – értékelt elégedetten Kerékgyártó Zsolt vezetőedző.

„Számítottunk rá, hogy nehéz meccs áll előttünk, mert sok sérült és beteg van jelenleg a csapatban. Nagyon jó kapus teljesítménnyel, kemény védekezéssel és hatékony támadással, ilyen kevesen is, a végén nagyarányú győzelmet tudtunk aratni. Továbbra sem adjuk fel a célunkat és küzdünk tovább a végső sikerért” – nyilatkozott a mérkőzésen 4 találatot szerző Pásztor Emi (#55).

U17 I. osztály-Nyugat, 24. forduló

2024. május 2., 14:00

Audi Aréna Győr, 1-es pálya

Győri ETO KC – SZISE-Bamba Marha: 28-20 (14-13)

Győri ETO KC Akadémia 2: Korsós Aliz (K), Körmendi Lara (K), Czifra Fruzsina (K) – Tőkés Lilla 1, Flaskár Emma 5, Falusi Luca, Somogyi Lilla Júlia 7 (1), Molnár Zsófia 2, Pásztor Emi 4, Horváth Berta 4 (3), Szalai-Nagy Zita 3, Vajda Luca 2, Kányai Villő Réka

 

„Óriási rangadóra készültünk, mivel az első helyen álló SZISE NBI/B-s keretével vettük fel a harcot ezen a napon. Nagyon sokat készültünk rá, hogy visszavágjunk az ottani vereségünkért és ugye mi is NBI/B-be készülünk, így kíváncsiak voltunk arra, hogy hogyan bírjuk azt a tempót, illetve keménységet, amit ők játszottak. Nagyon rossz kezdés után, az ellenfél 6-0-ra is vezetett a 10. perc környékén. Óriási tartásról és akaraterőről tett a csapatom tanúbizonyságot, amit már eddig is ismertem, viszont ilyen mértékben még nem mutatták ki eddig. A fordítás után taktikusan játszva sikerült megnyernünk egy góllal ezt a rangadót. Nagyon örülünk neki, de az a baj, hogy a Final4-ba jutásért való harcban már nem csak a saját kezünkben van a sorsunk a Budaörs elleni vereségünk miatt. Gratulálok az egész csapatnak és a stábnak, hogy ilyen eredményt tudtunk elérni” – foglalta össze elégedetten a mérkőzést Kun Attila vezetőedző.

„A meccset elég rosszul kezdtük, a 9. percben dobtuk az első gólunkat, míg az ellenfél már hatot lőtt nekünk. Ezután felszívtuk magunkat, a kemény védekezésünkből építkezni tudtunk és elkezdtük azt a játékot játszani, amit valójában tudunk. A félidő végére át is vettük a vezetést. Az összecsapás második fele is hasonlóan nehéz volt, ahogyan az ellenfél, úgy mi is egyre jobban fáradtunk. Egy izgalmas végjátékkal sikerült megszereznünk a két pontot” – nyilatkozott a mérkőzésen 10 találatig jutó Rédecsi Polett (#6).

U19 I. osztály-Nyugat, 24. forduló

2024. április 2., 16:00

Audi Aréna Győr, 1-es pálya

Győri ETO KC – SZISE-Bamba Marha: 31-30 (17-16)

Győri ETO KC Akadémia 1: Bödő Panna (K), Dobány Kitti (K) – Rédecsi Polett 10, Lévai Lili 1, Granát Dorka 4, Kiss Diána Eliza, Nyerges Anna 1, Halász Viktória Napsugár, Szár Evelin 3, Kovács Bogi, Vári Arina 1, Schmél Zoé 3, Raczenböck Blanka, Jaczkó Lili, Farkas Eszter Nóra 2, Farkas Júlia 6