2024. május 5-én a Győri ETO KC Akadémia 1-es és Akadémia 3-as csapata is folytatta felsőházi küzdelmeit a maga bajnokságában. Délelőtt az Akadémia 1, már biztos feljutóként, hazai pályán fogadta az NBII-ben a Red Velvet csapatát és újfent bizonyította, hogy a feljutás teljes mértékben megérdemelt. Az Akadémia 3 Kozármislenybe utazott az U15 I. osztály következő fordulójára és megmutatták, hogy valójában mire képesek, így újra a tabella élére ugrottak.

„Onnan kezdve, hogy a múlt héten az eredmények kedvező alakulása után megnyertük az NBII-es bajnokságot és feljutottunk az NBI/B-be, tudtam, hogy nagyon nehéz 4 mérkőzés vár ránk. Ilyenkor már könnyebben vesztik motivációjukat a lányok, de ettől függetlenül a mai napon is voltak olyan jó periódusok, amik azt eredményezték, hogy nyerjünk. Megpróbálunk mindig egy pici pluszt keresni és játékban fejlődni, úgy gondolom, hogy ez a 4 mérkőzés erre fog szolgálni. Gratulálok a lányoknak és a stábnak a győzelemhez” – összegzett Kun Attila vezetőedző a mérkőzés után.

„Egy jó hangulatú meccset játszottunk a Red Velvet ellen, melyen továbbra is az volt a célunk, hogy veretlenségünket megőrizve jussunk fel az NBI/B-be. A meccsen voltak technikai hibáink, de a gyors lerohanásokkal ezeket tudtuk javítani és tudtuk növelni a különbséget folyamatosan. Gratulálok az egész csapatnak” – nyilatkozott a mérkőzésen 7 gólt szerző Vári Arina (#56).

NBII Észak-Nyugat (A-B) Felsőház, 5. forduló

2024. május 5., 11:00

Magvassy Mihály Sportcsarnok, Győr

Győri ETO KC – Red Velvet KC Budapest: 32-24 (18-10)

Győri ETO KC Akadémia 1: Bödő Panna (K), Dobány Kitti (K) – Rédecsi Polett, Lévai Lili 2, Kiss Diána Eliza 5 (2), Nyerges Anna 2, Halász Viktória Napsugár, Szár Evelin, Granát Dorka, Kovács Bogi 1, Vári Arina 7 (1), Schmél Zoé 2 (1), Varga Dalma 5, Raczenböck Blanka 1, Jaczkó Lili 3, Farkas Eszter Nóra 4

 

“Elsősorban az volt a kérésünk a lányoktól, hogy harcoljanak, küzdjenek és a lehetőség szerint a legjobb formájukat hozzák. Ezt maximálisan teljesítették! Csapatként kiváló munkát végeztünk sok-sok kiváló egyéni teljesítménnyel. Az első perctől kezdve mi uraltuk a játékot, amit végig tartani tudtunk. Sokszor volt szerencsénk, de nagyon sokat tettünk érte, hogy ez ma így legyen. Legutóbb a szezon legrosszabb napját éltük meg, most talán a legjobb játékot sikerült játszanunk” – nyilatkozott a Ferencváros elleni első meccset követően Pigniczki Krisztina vezetőedző.

„Az előző mérkőzésen átélt extázis és eufória után tartottam tőle, hogy nehezebb mérkőzés vár ránk, kijátszottuk magunkat. Nehezen sikerült felőrölnünk az ellenfelet, akik ügyesen éltek a mi hibáinkból. Egyes szakaszokban azonban jól védekeztünk, az ott szerzett labdákkal pedig könnyű gólokat tudtunk lőni, így nagyobb előnyhöz jutottunk. Sikeres napon vagyunk túl, ehhez a teljesítményhez nagyon gratulálok a lányoknak” – értékelt Pigniczki Krisztina vezetőedző a második összecsapást követően.

„A Kozármislenyben rendezett fordulót sikeresen zártuk és ehhez az kellett, hogy egy csapatként küzdjünk. Az első meccset a Fradival játszottuk, ami már ebben a korosztályban is igazi rangadónak számít. Eleinte fej-fej mellett haladtunk majd nagy előnyre tettünk szert, így a meccs végén mi zsebelhettük be a két pontot. A Szeged elleni mérkőzésen a sok labdaszerzéssel és jó megmozdulásokkal megszerzett két ponttal átvettük a vezetést a tabellán” – nyilatkozott a napról Körmendi Lara (#19) kapus.

Országos Gyermek Bajnokság U15 I. osztály Felsőház

2024. május 5., 14:20, 16:30

Városi Sportcsarnok, Kozármisleny

Győri ETO KC – Ferencvárosi TC: 37-22 (18-11)

Győri ETO KC Akadémia 3: Körmendi Lara (K), Reizinger Friderika Ibolya (K), Takács Csenge (K) – Baracskai Liza 4, Burányi Szófia, Oross Tímea Sára 8, Köteles-Baunok Ivett 3, Lendvai Emily 3, Molnár Hanna 5, Pintér Nelli 2, Sarus Szófia 1, Szakács Vivi 5, Pintér Kitti 3 (1), Marian Hanna 2 (1), Lidi Vivien 1, Csonka Norina

Győri ETO KC – PC Trade SZNKE: 38-22 (19-11)

Győri ETO KC Akadémia 3: Körmendi Lara (K), Reizinger Friderika Ibolya (K), Takács Csenge (K) – Baracskai Liza 3 (1), Burányi Szófia 1, Oross Tímea Sára 2, Köteles-Baunok Ivett 6, Lendvai Emily, Molnár Hanna, Pintér Nelli 1, Sarus Szófia 5 (1), Szakács Vivi 5, Pintér Kitti 7, Marian Hanna 3, Lidi Vivien 5, Csonka Norina