2024. május 4-én A Győri ETO KC U15-ös és U13-as csapatai léptek pályára a korosztályos gyermekbajnokságok aktuális fordulójában. Konkoly Tamás és Tóth Lászlóné csapatukkal Zalaegerszegre, míg Molnár-Benes Aliz és Móricz Anita fiataljaikkal Mosonmagyaróvárra utaztak.

„Jól kezdtük a mérkőzést, védekezésünk jó kapus teljesítménnyel párosult, sok lerohanás gólt tudtunk szerezni” – összegezte az első mérkőzés pozitívumait Konkoly Tamás edző.

„A lányok nagyon jól védekeztek megint, támadásban a sebesség nagyon tetszett, meg is lett az eredménye. Gratulálunk a lányoknak a hétvégi teljesítményükhöz” – nyilatkozott a második mérkőzést követően Konkoly Tamás edző.

Országos Gyermek Bajnokság U15 II. osztály IV/Felsőház, 5. forduló

2024. május 4., 9:00, 11:20

Kölcsey Ferenc Gimnázium, Zalaegerszeg

Egerszegi KK – Győri ETO KC: 11-24 (5-13)

Répcelaki SE – Győri ETO KC: 14-28 (4-17)

 

„Ebben a szezonban már sokadjára találkoztunk az MKC korosztályos csapatával, de most voltunk a legfásultabbak, folyamatosan irányítani, lelkesíteni kellett a játékosokat. A második félidőben rendeztük a sorokat, gyorsítottuk a játékot, így magabiztos győzelem lett a vége. A második meccsen a jól felkészített Pázmánd NKSE csapatával találkoztunk. A mérkőzés elején a Gárdony előnyt szerzett, amit a végjátékig tudott tartani, de ekkor jött tőlünk egy szív-lélek végjáték és kiegyenlítettünk. A győzelmet nem sikerült megszerezni, döntetlen lett a mérkőzés. Ha ezen a hétvégén akadozott is a játékunk a szívünk a helyén volt” – értékelt Molnár-Benes Aliz edző.

Országos Gyermek Bajnokság U13 VII. csoport, 6. forduló

2024. május 4., 9:00, 10:50

UFM Aréna, Mosonmagyaróvár

Motherson Mosonmagyaróvár – Győri ETO KC I.: 15-29 (8-10)

Pázmánd NKSE – Győri ETO KC I.: 23-23 (14-11)

 

„Próbáltam elfelejteni a 2 héttel ezelőtti nagyon rossz bajnoki fordulót, amit át is beszéltünk a csapattal. Abszolút bíztam a játékosaim fogadkozásában! Az első mérkőzésen az AFKC2-Csákvár várt ránk. 8 mezőny játékossal tudtunk elutazni betegségek, sérülések miatt. Láttam a bemelegítés közben is a Lányokon, hogy abszolút várják már a mérkőzést. Már az első támadásunk megalapozta a mérkőzés menetét, láttam az elszántságot a Lányok arcán. Végig nagyon jól játszottak, jól működtek a szélső/lövő páros kapcsolatok, megjátszhatóak voltak a beállósaink, a kapusaink jól védtek. Gyors lerohanásokból, labdaszerzések után, sok gólt tudtunk dobni. A védekezésünk is hibátlan volt, nagyon jól segítették egymást a játékosaim” – összegzett elégedetten Móricz Anita edző az első meccs után.

„Folytattuk a Csákvár elleni mérkőzés után is a lendületes játékot. Mindenki tette a dolgát, minden poszton nagyon fegyelmezetten játszottunk, a védekezésünk is szervezett volt. A nyitott védekezésre fektettük a hangsúlyt, sok labdát szereztünk a kitámadásokból. Tudtuk gyakorolni a gyors lerohanásokat, a hosszú indításokat. Élvezték a Lányok a játékot, voltak, akik minden félidőben fent maradtak a pályán cserék hiányában” – nyilatkozott a második mérkőzésről Móricz Anita edző.

„Büszke voltam rájuk a nap végén, maximálisan megtették azokat a dolgokat, amiket kértem, élvezték a játékot mindkét mérkőzésen. Szinte hiba nélkül játszottak, ha hibáztak is, akkor azon dolgoztak, hogy kijavítsák! Nem volt "acélos" egyik ellenfél sem, de attól függetlenül a Lányok végig hajtották a mérkőzéseket” – foglalta össze a napot büszkén Móricz Anita edző.

Országos Gyermek Bajnokság U13 VII. csoport, 6. forduló

2024. május 4., 9:55, 11:45

UFM Aréna, Mosonmagyaróvár

AFKC 2-Csákvár – Győri ETO KC II.: 8-36 (2-20)

Győri ETO KC II. – Esztergomi Oroszlánok KSC: 27-8 (12-4)